CDC’nin Delta varyantına ilişkin verileri korkuttu: Savaş değişti

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) Delta varyantına ilişkin iç raporunda varyantın Mers, Sars, Ebola ve çiçek hastalığından çok daha bulaşıcı olduğu belirtilerek, 'İnsanlar şunu anlamalı, savaş değişti' denildi.

ABONE OL
GİRİŞ 31.07.2021 15:22 GÜNCELLEME 02.08.2021 09:14 SAĞLIK
CDC’nin Delta varyantına ilişkin verileri korkuttu: Savaş değişti
CDC’nin Delta varyantına ilişkin verileri korkuttu: Savaş değişti

Washington Post'un ABD'deki araştırmalardan derlediği belgelere göre, Kovid-19'un Delta varyantının su çiçeği kadar bulaşıcı seyrettiği ve soğuk algınlığı, grip, çiçek hastalığı ve ebola virüsünden daha bulaşıcı enfeksiyonlara neden olduğu belirtildi.

"ŞAVAŞ DEĞİŞTİ"

ABD'deki Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Delta varyantı tehlikesi sebebiyle "savaşın değiştiğini" belirterek, Kovid-19'la mücadele yöntemlerini farklılaştırdı. Bu kapsamda CDC aşılananlar dahil herkese maske önermek, doktorlar ile diğer sağlık çalışanlarının aşılanmasını talep etmek gibi yeni önlemleri dikkate almaya başladı.

CDC çalışanları, edinilen bulguları Delta varyantının tehlikelerini ve aşılamadan sonra oluşabilecek enfeksiyonları açıklamada kullanıyor.

AŞILANMIŞ KİŞİLER ARASINDA DA BÜYÜK SALGIN

Aşılı kişilerin virüslerin yoğun olduğu yerlerde maske takmaya devam etmelerini tavsiye eden CDC, belgelerin aşı sonrası enfeksiyonların en az aşılanmamış kişilerde olduğu kadar bulaşıcı olabileceğini gösterdiğini belirterek, Massachusetts'in Provincetown şehrindeki Cape Cod kasabasında aşılanmış kişiler arasında da büyük bir salgın görüldüğünü kaydetti.

DELTA ALFA'DAN DAHA RİSKLİ

Bu arada çalışmanın derlendiği belgelerde, delta varyantının alfa varyantından daha büyük risk oluşturabileceğini gösteren Kanada, Singapur ve İskoçya'dan çalışmalara atıfta bulunuluyor.

Belgelere göre, ocak ayından bu yana Kovid-19 hastaları arasında hastaneye yatışların ve hastane içi ölümlerin artan bir bölümünü aşılamadan sonra enfekte olan kişiler oluşturuyor.

CDC, Kovid-19 aşılarının enfeksiyonları, ciddi hastalıkları ve ölümü önlemede hala oldukça etkili olduğunu ve aşı sonrası enfeksiyonların yaygın olmadığını vurguluyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 82 TÜMÜ
  • Veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim virüs var. Lakin bildiğimiz bir grip virüsü. Ve bu virüs öldürücü değil aslında, zaten vardı. Bu virüsü öldürücü hale getiren korku +ilaçlar +kronik hastalıklar. Aşının çözüm olmadığını altını çizerek belirteyim korkusuz, pervasız olanlar anlatabiliyor sadece. Geriye sadece şeytani oyun kalıyor.
    Cevapla
  • Noasi_nocry 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet buyuklerim 5g bu ülkeye gelmesin, istemiyoruz. Böyle iyi. Asi olanlar da vatandaşımız onlara bişey olsun istemeyiz.
    Cevapla
  • Bilal 2 yıl önce Şikayet Et
    dur tahmin edeyim, dilipak okudun
    Cevapla
  • Yolcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Mevlamız ona kul olmaktan uzaklaştığımız için hepimizi cezalandırdı. O veya bu canı istedi de bu virüs filmini oynadı değil. Hz Allah birilerini buna alet kıldı. Takdir ve kaza onun kudret elindedir. Maalesef maddeye tapan yaratıklar doldu dünya.
    Cevapla
  • Gkhnk 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok saçma çokkk
    Cevapla
  • ALLAHA SIĞINDIM 2 yıl önce Şikayet Et
    YAŞADIĞIMIZ TABLOYA GENEL BAKIŞ: Çin hariç bütün ülkelerin ekonomileri çöküyor, insanlar fakirleşiyor, enflasyon katlanarak artıyor, para ortadan kaldırılıyor, dijital tekel geliyor, hareket özgürlüğü ortadan kaldırılıyor, izne ve denetime bağlı bir hayat tarzı getiriliyor. İnsanlık küresel ısınma, yangınlar, kıtlık ve kuraklıkla tehdit ediliyor. Korku, hastalık, ölüm, kıtlık, yokluk ve esaret insanların üzerine bir çığ gibi gelirken zavallı insanlık virüs kaynaklı ölüm korkusuyla bunların hiçbirini göremiyor, sorgulayamıyor. Sadece virüse odaklanmış ve aşılanıp şimdilik hayatta kaldığına şükrediyor. Şeytanın ve şeytanilerin şerrinden Allah’a sığındım. Allah kendine sığınanları koruyacaktır.
    Cevapla
  • ALLAH'A DÖNÜN 2 yıl önce Şikayet Et
    Hangi insan Allah’a kul olmak yerine şeytanın kölesi olmayı tercih eder? Hangi insan Allah’ın daveti olan ezana icabet etmeyip, şeytanın daveti olan dijital dünyaya dalmayı tercih eder? Hangi insan Allah’ın kendisine lütfettiği dünyayı bırakıp şeytanın teklif ettiği dijital sahte dünyada yaşamayı tercih eder? Hangi insan Allah’ın kendisine vadettiği Cennet’e sırtını dönüp şeytanın davet ettiği ateşe düşmek ister? Önce kendinize sonra çevrenize bakın! Kaç kişi her gün 5 vakit ezan okunduğunun, Allah’ın kendisini her gün 5 kez davet ettiğinin farkında? Kaç kişi içine daldığı Tv, bilgisayar ve telefonun dijital dünyasından çıkıp bu davete icabet ediyor? Allah’ın daha ne yapmasını istiyorsunuz?
    Cevapla
  • .fosk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir kahin gelecekle ile ilgili Çinin planlı bir stratejik hedefe ulaşmasından bahsediyor ki bu hastalıkla bunu başarıcağını düşünüyorum
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Cihat icin tam olarak ne oneriyorsun?
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun kardeşim çok güzel özetlemişsin.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    İslamdan ve cihad’tan uzaklaştık, küfür ve zulüm doğal hal aldı, sonucun bu olması da doğal
    Cevapla
  • DÜSMANI GÖRMUYORUZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Çiçek, kızamık, kabakulak, hepatit vb. aşılarını hatırlayın. Bu aşıları çok küçükken oluyoruz ve ömür boyu ekili. Korona ise doğal bir virüs değil, bir silah gibi geliştirilmiş ve insanlığa karşı bir silah gibi kullanılan, etkisi azalınca güncellenen ve tekrar tekrar ortama salınan bir virüs. İnsanlar bu saldırı karşısında sadece asılanarak korunmaya çalışıyor, çaresizce savunma pozisyonunda kalıyorlar ve kendilerine saldıranlarla savaşmıyorlar. İnsanlar bu durumun farkına varıp saldıranları etkisiz hale getirene kadar bu virüs saldırısı bitmez.
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet çok doğru tespit zaten bu virüs corona covid 19 virüsü bijolojik bir silaha benziyor büyük bir ihtimal gain of function resaerch testler yaparak ve reverse engineering sonucu Lab yapımı ve Lab kaçağı bir virüs virüs doğal bir virüse hiç benzimyor çok agresif belkide ai artifical intelligence yapay suni zeka kulanarak geliştirilmiş bir virüs!
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    mutasyona uğrayan virüe sadece bu değil, doğallıkla da ilgisi yok. grip virüsü de her sene, her ülkede farklı mutasyonları olur, tek farkı bunu kadar bulaşıcı ve öldürücü değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR