Eşi hamile diye aşı olmadı, koronaya yakalandı! 14 günlük bebeğini göremediği için pişman

Kayseri'de yaşayan 27 yaşındaki PVC ustası Ömer Karakoyun eşinin hamileliği yüzünden koronavirüs aşısını erteledi. Bu sürede koronavirüse yakalanan Karakoyun aşı olmadığı için 14 günlük çocuğunu görememenin pişmanlığını yaşıyor..

ABONE OL
GİRİŞ 18.08.2021 16:27 GÜNCELLEME 18.08.2021 16:53 SAĞLIK
Eşi hamile diye aşı olmadı, koronaya yakalandı! 14 günlük bebeğini göremediği için pişman
Eşi hamile diye aşı olmadı, koronaya yakalandı! 14 günlük bebeğini göremediği için pişman

Kayseri'de PVC ustası Ömer Karakoyun, 11 gün önce kas ağrısı şikayetiyle Kayseri Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan Covid-19 testi sonuçları pozitif çıkan Karakoyun, evinde karantinaya alındı. Evinde 8 günün sonunda durumu ağırlaşan Karakoyun, ambulansla Kayseri Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavilerine başlanan Karakoyun'un koronavirüs aşısını yaptırmadığı öğrenildi. 14 gün önce ilk kez baba olmanın heyecanını yaşayan Karakoyun, hastalık nedeniyle ailesinden ayrı kaldı.

2 kez kısmi felç geçirdi! Kapalı ameliyatla sağlığına kavuştu2 kez kısmi felç geçirdi! Kapalı ameliyatla sağlığına kavuştu


14 GÜNLÜK BEBEĞİNDEN AYRI KALDI

Yaşadığı süreci anlatan Karakoyun, “Testim pozitif çıktı. 8 gün evde kaldım. Bu günler ağır geçti. Sonra hastaneye başvurdum. Ambulansla hastaneye kaldırıldım. Röntgen çektiler ve tedaviye alındım. Virüs ciğerlerime sıçramış. 3 gündür de buradayım. Aşımı yaptırmadım. Çünkü çevremdekiler 'Gerek yok, aşı olan da koronavirüse yakalanıyor’ dedi. Biz de biraz ihmale aldık. Eşim hamileydi. Doğum yaptıktan sonra aşı oluruz diye düşündük ve erteledik. Meğerse sağlığımızı ertelemişiz. En büyük yanlışı orada yapmışız. Aşı olmadığım için çok pişmanım. Aşımı eğer yaptırmış olsaydım belki de şu an 14 günlük çocuğumun yanındaydım. Buradan çıkınca aşı tarihim gelir gelmez ilk işim aşımı yaptırmak olacak” diye konuştu.

KULAKTAN DUYMA ŞEYLERE İTİBAR ETMEYE GEREK YOK

Aşı yaptırmayanlara çağrıda bulunan Karakoyun, “Kimsenin söylediğine inanmayın. Kulaktan duyma şeylere itibar etmeye gerek yok. Televizyonda olsun hastanede olsun bütün sağlık çalışanları aşı olmamız gerektiğini söylüyor. Herkes kendisi için değil bizim için uğraşıyor. Bu yüzden herkes aşısını vurulsun” dedi.

VİRÜS ENFEKSİYONU AKCİĞERİNİ ETKİLEMİŞ DURUMDA

Ömer Karakoyun’un sağlık durumu hakkında bilgi veren Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, “Hastamız daha önceden herhangi bir ek hastalığı olmayan biri. Tamamen sağlıklı bir birey. Maalesef dışardan duyduğu olumsuz aşı çekincelerine kaptıracak olan bilgiler yüzünden aşı olmayı ertelemiş. Şu an kendisini yataklı serviste takip ediyoruz. Çünkü sürekli oksijen ihtiyacı var. Virüs enfeksiyonu akciğerini etkilemiş durumda. Bundan sonraki hayatını sağlıklı devam edebilmesi için elimizden gelen tedaviyi uyguluyoruz” ifadelerini kullandı.

YOĞUN BAKIMDA YATANLARIN YÜZDE 90’I AŞI YAPTIRMAMIŞ KİŞİLER

Kayseri Şehir Hastanesi’nde yataklı servis ve yoğun bakımda yaklaşık 400 hastanın olduğunu belirten Uzman Dr. Ayşin Toker, “Bunların yüzde 90'ı aşı yaptırmamış kişiler ya da yaptırdıkları aşıyı bir doz ya da iki doz yaptırmış ama devam dozlarını almayan kişiler. Aşılarımızı bir an önce yaptırmamız lazım. Eksik kalan dozlarımızı Sağlık Bakanlığı tarafından tanımlanır tanımlanmaz uygulamamız gerekiyor. Aşıların bağışıklığı daha aktif olarak uyarabilmesi için gerekli dozlar zaten bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış durumda. 'Tek doz yaptırdım gerek yok. 2 doz yaptırdım üçüncü doz için biraz bekleyebilirim' demek yerine Sağlık Bakanlığı tarafından aşılar tanımlandığı an devam dozlarını olmamız gerekiyor" diye konuştu.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    corana tedbirlerinde büyük bir vurdumduymazlık var....bugün öğleden sonra saat 15 (3) gibi Zeyrek-Unkapanı durağından 89C ye bindim,sonra Haseki de türbanlı,tesettür kıyafetli bir gen kız bindi,16-17 yaş gibi,geçti boş koltuğa ,çıkardı olduğu gibi maskesini çıkardı,başladı kitab okumaya,o otobüsteki güvenlik kameraları neci anlamadım,takip edip kesseler para cezasını ya.
    Cevapla
  • Ali Rıza 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle münferit örneklerden yola çıkarak genelleme yapmak yanlış. 2 doz sinovac bir doz Biontech olan yakınım üçüncü doz aşıdan 10 gün sonra covid belirtileri ile vefat etti. Bir tanıdığım ise Sinovac aşısının 1. dozundan bir süre sonra kalp krizi geçirdi. Testi negatif çıkmıştı, ancak covid 19 belirtileri ve çoklu organ yetmezliğinden vefat etti. Sonuç olarak aşı salgını bitirmeyecek, Covid 19 hanesine yazılmayan ani ölümlere yol açacak.
    Cevapla
  • Aziz 2 yıl önce Şikayet Et
    utanmadan söylüyor bi de birinci doz, ikinci doz olmuş ama üçüncü doz olmamış kişiler hastanede yatıyor diye. Bağışıklığını güçlendir, beslenmene dikkat et. Aşı denen şeyin bir sonu yok! 1,2,3,4... gidecek bu böyle ya. Yazık gerçekten yazık.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    1-2-3-4 diye sallamayın.Kimlere 3.doz dendi kimlere 4.doz dendi bir araştırın.Sinovac olanlara 6 y sonra 3.doz gerekli dendi.Yurtdışına gidenlere de biontech kabul edildiği için isterse 4.doz olabilir dendi.Kimseye zorunlu 4.doz yapılmıyor.3.doz da sinovc olanlara yapılıyor.
    Cevapla
  • Kerem 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı yaptırmamasının bahanesine bak hele. Eşi hamile diye ertelemiş. Ne alaka?? İşe giderken sorun olmuyor da 1 saat için aşıya giderken mi sorun oluyor. Kimbilir aşı yaptıranlara da ne laflar etmiştir.
    Cevapla
  • Hak 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne biçim bir mantık! Arkadaşım 2. Aşıdan sonra hastanelik oldu. Neden aşınız korumadı acaba
    Cevapla
  • Kerem 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşının %100 korumadığını çocuklar bile biliyor. Yatan hastaların %90-95 kısmının aşı yaptırmayanlardan oluştuğunu söylesem bundan ne sonuç çıkarırsın? Umarım bunu anlayacak idrak vardır sende.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR