Yağ yakan sonbahar diyeti nasıl yapılır? Bağışıklık sistemini güçlendiren sonbahar detoksu...

Bağışıklık sistemi mevsim geçişlerinde zayıfladığından hasta olma ihtimali yükselmektedir. Yazın bitmesiyle vücudu kışa hazırlamak ve hastalıklara karşı direncini arttırmak için beslenme alışkanlıklarının gözden geçirmekte fayda var. Peki bağışıklık sistemini güçlendiren ve aynı zamanda zayıflamaya yardımcı olan sonbahar diyeti nasıl uygulanır?

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2021 11:08 GÜNCELLEME 03.10.2021 11:09 SAĞLIK
Yağ yakan sonbahar diyeti nasıl yapılır? Bağışıklık sistemini güçlendiren sonbahar detoksu...
Yağ yakan sonbahar diyeti nasıl yapılır? Bağışıklık sistemini güçlendiren sonbahar detoksu...

İnsan bedeninin güçlü ve sağlıklı kalabilmesi için mevsiminde yetişen gıdaları tüketmesi gerekir. Bu şekilde kazanılmış bir beslenme alışkanlığı kişilerin hem kilo vermeye hem de bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunmaktadır. Vücudun kendini kışa hazırlaması için özellikle 1-2 hafta kadar yapılması önerilen sonbahar diyeti, bağışıklığın güçlenmesine destek olduğu kadar vücudu toksinlerden arındırarak zayıflama sürecini de hızlandırır. 

Sarımsak ve soğan kürü nasıl yapılır? Sarımsak ve soğanın faydaları nelerdir?Sarımsak ve soğan kürü nasıl yapılır? Sarımsak ve soğanın faydaları nelerdir?

Sonbahar Diyetinin Faydaları Nelerdir?

Her diyet programında olduğu gibi sonbahar diyeti de tüm vücudu toksinlerden arındırarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Diyette tüketilmeyen ambalajlı gıdalar, zararlı ürünler vücuttan toksinlerin atılmasını hızlandırdığı gibi iç organların daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Sonbahar detoksunun faydaları şöyledir:

Bağışıklık sistemi nasıl güçlenir? Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler nelerdir?Bağışıklık sistemi nasıl güçlenir? Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler nelerdir?

  • Bağışıklık Sistemini Güçlendirir:

Vücudu baştan sona toksinlerden arındırarak iç organların sağlığını korur. Hastalıklar karşı vücut direncini arttırır ve bedeni kışa hazırlar. 

  • Zayıflamaya Yardımcı Olur:

1-2 hafta boyunca zararlı gıdalardan uzak durulduğu ve daha çok mevsiminde yetişen gıdalar tüketildiği için yağ yakım süresi hızlanarak gözle görülür bir biçimde zayıflamaya başlanır

  • Kanser Hücreleriyle Savaşır:

Tüm vücudu toksinlerden arındıran sonbahar detoksu, kanser hücrelerine karşı da güçlü bir direniş gösterir. Kanser hücrelerinin vücutta yayılmasına engel olarak iç organların sağlını korumaktadır. 

  • Yüksek Tansiyonu Düşürür:

Sağlıklı beslenme alışkanlığı pek çok hastalık üzerinde güçlü bir iyileştirici etkiye sahiptir. Yağlı ve tuzlu gıdaların fazla tüketilmesinden kaynaklı olarak meydana gelen tansiyonun yükselmesine sonbahar diyetinin önemli ölçüde katsı vardır. Sağlıklı ve mevsiminde tüketilen gıdalar, yüksek tansiyonun düşmesine yardımcı olmaktadır.

Mevsiminde beslenmenin önemi nedir? Ekim ayı meyve ve sebzeleri nelerdir?Mevsiminde beslenmenin önemi nedir? Ekim ayı meyve ve sebzeleri nelerdir?

Sonbahar Diyeti Nasıl Uygulanır? 

Sonbahar diyeti uygularken Eylül-Ekim ayında yetişen ve hasat edilmeye başlayan mantar, mısır, patlıcan, ceviz, fındık, armut, pırasa ve ıspanak gibi yiyeceklerin düzenli olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Bununla birlikte zayıflamaya yardımcı olan en önemli alışkanlık gün içinde bol bol su tüketilmesidir. Su içmek için susamayı beklemeden saat başı su içmeye özen göstermek gerekir. 

Sonbahar detoksunda ambalajlı ürün, sağlıksız yemeklerden uzak durulması ve mümkün mertebe evde hazırlanan yemeklerin tüketilmesi gerekir. Vücudun ihtiyacı olan vitamin ve minerallere dikkat ederek bağışıklık sistemini destekleyen C ve D vitamini kaynağı besinlere yönelmek gerekir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR