Hem hamile hem genç hem de aşısızdı: Çok pişmanım

İzmir'de yaşayan 31 yaşındaki Hümeyra Temur 14 haftalık hamileyken koronavirüse yakalandı. Aşı da olmayan Temur zorlu geçen tedavi sürecinin ardından yoğun bakımdan çıkarak pişmanlığını dile getirdi..

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2021 11:32 GÜNCELLEME 16.10.2021 17:34 SAĞLIK
Hem hamile hem genç hem de aşısızdı: Çok pişmanım
Hem hamile hem genç hem de aşısızdı: Çok pişmanım

İzmir'de yaşayan 31 yaşındaki Hümeyra Temur, 14 haftalık hamileyken Covid-19 oldu. Bugüne dek korktuğu gerekçesiyle aşı olmaktan kaçınan Temur, hastalığın ağır seyretmesiyle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırıldı. 10 günü entübe olmak üzere 14 gün yoğun bakımda kalan genç kadın, yoğun bakım sürecinin bitmesi ile servise alındı. Temur, aşı olmadığı için pişman olduğunu ve aşı olacağını belirtti. 

Bilim Kurulu üyesi Yiyit'ten korkutan sonbahar açıklaması: Çok zor olacakBilim Kurulu üyesi Yiyit'ten korkutan sonbahar açıklaması: Çok zor olacak

 


ANLATILMAZ YAŞANIR 

Hastalığı ağır geçirdiğini ifade eden Temur, "Çok zor bir dönemdi. Daha yeni yeni kendime geliyorum. Aşı olmadığım için pişmanım. Aşıdan korkuyordum ama bu hastalık çok kötü bir illetmiş. Aşı olursam bebeğe bir şey olur diye korktum ama aşı olmadığıma pişmanım. Aşı sırası gelince aşı olacağım. Bu hastalık çok zor geçti. Anlatamam. Zaten anlatılmaz yaşanır" diye konuştu. 


 
10 GÜN UYUTULDU

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım Sorumlusu Doç. Dr. Aykut Sarıtaş da, "Hastamız 14 haftalık gebeyken hastanemize başvurdu. 14 gün yoğun bakım tedavisi devam etti. Bunun 10 gününü solunum cihazına bağlı olarak geçirdi. Bu süre zarfında hasta yüz üstü uyutuldu. Akciğer mekanikleri kötüydü, bunlarda düzelme sağlandı. 10 gün kadar entübe bir şekilde solunum cihazında tedavisi yapıldıktan sonra çok mutlu ki 2-3 gün önce onu solunum cihazından ayırdık. Şu an oksijen ihtiyacı çok minimal düzeyde" sözlerine yer verdi. 
 
ÇOK FAZLA GEBE HASTA YATIRMAYA BAŞLADIK

Hastanın şu an 16 haftalık hamile olduğunu dile getiren Doç. Dr. Sarıtaş, "Özellikle yoğun bakımımıza çok fazla gebe hasta yatırmaya başladık. Bu hastalarımız Sayın Bakanımızın dediği gibi genç hastalar, gebe hastalar. Çünkü aşısızlar. Gebe hastalarımızın hiçbiri şimdiye kadar aşı olmamış ve ne yazık ki ağır seyrediyor. Mutlaka aşıya dikkat edilmesi, aşının koruyucu olduğunun bilinmesi gerekiyor. Hastamız da 'keşke aşı olsaydım' diyor. Çünkü gerçekten zor bir periyot geçirdi. Hastamızın durumu şu an için iyi. İnşallah daha iyi olur" ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir doz aşı oldum kalbim sıkışıyor bende aşı olduğuma pişmanım ölürsem hesabını kim verecek. Sorumluluk bende diye imzada attırdılar
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    O zaman sen hemen git çatıdan atla öl nasıl olsa öleceksin değil mi
    Cevapla
  • Volkan 2 yıl önce Şikayet Et
    en fazla ölürsün, zaten aşı olmasan da muhtemelen öleceksin covidden. Savaştayız.
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Şuna , aşıya karşıydım o yüzden olmadım desene! Neyse ki direkten dönmüşsün?
    Cevapla
  • Zeyni 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın sağlık bakanı yada ailesi merhum Oğuzhan asilturk un asi olmuş mu olmadı mı ona cevap versin...
    Cevapla
  • orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu iki doz üç doz aşı olup da ölenleri nereye koyacağız onu da söyleyin.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu vefat mi etmiş gripten bile milyonlar vefat ediyor...bende aşı olmadım hasta oldum 2 gün demeden kalktım
    Cevapla
  • Aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    Vefat edenler ne olacak peki. Sen veya bu bayan ölmediniz diye kimse aşı olmasın mı? Ah bu cahil kafa ah!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR