Okaliptüs burun tıkanıklığına iyi gelir mi? En keskin balgam söktürücü okaliptüs yağı nasıl kullanılır?

Güçlü bir balgam sökücü olan okaliptüs, özellikle kış aylarında hemen hemen herkeste görülen burun tıkanıklığına ve boğaz ağrısına iyi gelmektedir. Doğal bir şifa kaynağı olan okaliptüs, üst solunum yollarını rahatlatarak daha rahat nefes almayı sağlar. Peki okaliptüs yağı öksürük için nasıl kullanılır? Okaliptüs yağı suya damlatılır mı?

ABONE OL
GİRİŞ 02.11.2021 11:55 GÜNCELLEME 02.11.2021 12:07 SAĞLIK
Okaliptüs burun tıkanıklığına iyi gelir mi? En keskin balgam söktürücü okaliptüs yağı nasıl kullanılır?
Okaliptüs burun tıkanıklığına iyi gelir mi? En keskin balgam söktürücü okaliptüs yağı nasıl kullanılır?

Solunum yolu hastalıklarına etkili bir çözüm bulmak isteyenlerin doktora gitmeden önce başvurmaları tavsiye edilen okaliptüs yağı, solunum yollarını temizleyerek nefesi rahatlatır. Özellikle bağışıklık sisteminin zayıfladığı sonbahar ve kış aylarında sıklıkla görülen nezle, grip ve bronşit hastalıklarına karşı doğal bir koruma kalkanı oluşturur. Buhar banyosu ile kolaylıkla uygulanan okaliptüs yağı, öksürüğü hafifleterek boğazı rahatlatır. İşte okaliptüs yağının faydaları...

Sıcak su içmenin faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına sıcak su içmek zayıflatır mı?Sıcak su içmenin faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına sıcak su içmek zayıflatır mı?

Okaliptüs Yağının Solunum Yollarına Faydaları

Okaliptüs, antik çağlardan günümüz solunum yolu hastalıkları tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir. Günümüzde de okaliptüs özlü ilaçlar ve okaliptüs yağı kullanarak burun tıkanıklığına iyi gelerek nefes almayı rahatlatır. 

  • Okaliptüs yağı ile yapılan buhar banyosu sayesinde ciğerlere daha fazla hava girmesi sağlanır. 

  • Solunum yollarında meydana gelen balgamın temizlenmesini sağlar. 

  • Sinüzit ve kronik üst solunum yolları hastalığı olanların düzenli olarak okaliptüs kullanmaları tavsiye edilir. Böylelikle solunum yolları temizlenerek nefes kalitesi artar. 

  • Boğazları rahatlatan okaliptüs, şiddetli öksürüğü anında keser. 

  • KOAH hastalığından kaynaklı nefes darlığına iyi gelir.

  • Grip, nezle, astım, bronşit, zatürre ve gibi tüm solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanıldığından iyileşme sürecini hızlandırır.

Çam kozalağı şurubu faydaları nelerdir? Çam kozalağı astım ve bronşite iyi gelir mi?Çam kozalağı şurubu faydaları nelerdir? Çam kozalağı astım ve bronşite iyi gelir mi?

Okaliptüs Yağı Nasıl Kullanılır?

  1. Buhar Banyosu: 1 litre kaynar suyun içine 7-8 damla okaliptüs yağı damlatılır ve okaliptüs yağlı buhar solunmaya başlanır. Hazırlanan karışımdan en üst düzeyde verim alabilmek için suyun olduğu kaba eğildikten sonra baş bir havlu ile kapatılır ve bu şekilde 10 dakika kadar beklenir. Böylece akciğere kadar tüm solunum yolları açılır. Burun tıkanıklığı, nefes darlığı ve öksürük anında geçer.

  2. Tütsü: Yaşam alanının havasını temizlemek ve solunun havanın kalitesini arttırmak için buhurdanlığa okaliptüs yağı koyarak solunum yolları rahatlatılabilir.

  3.  Masaj: Şakak ve alına okaliptüs yağı ile masaj yapmak hem baş ağrısına iyi gelir hem de solunum yollarını açar. Göğüs ve omuzlara birkaç damla okaliptüs yağı ile masaj yapmak akciğeri yumuşatarak nefes alışverişini kolaylaştırır. 

  4. Yastığa 1-2 Damla Okaliptüs Yağı: Kronik ya da mevsimsel olarak solunum yolu rahatsızlığı olan kişilerin geceleri rahat nefes alabilmeleri için yastıkların 1-2 damla okaliptüs yağı damlatmaları tavsiye edilir. Böylece gece boyu nefes alışverişi sıkıntısı çekmeden uyku kalitesi arttırılabilir. 

 Lavanta yağı faydaları nelerdir? Lavanta yağı yüze nasıl kullanılır? Lavanta yağı faydaları nelerdir? Lavanta yağı yüze nasıl kullanılır?

Okaliptüs Yağı Buruna Damlatılır Mı?

Burun tıkanıklığı ve uzun süre nefes alış-verişinde sıkıntı çekenlerin solunum yollarını rahatlatması için 1 damla kadar okaliptüs yağı buruna damlatılabilir. Genellikle sabahları güne başlarken solunum yolları tıkalı olduğundan sabahları; geceleri solunum sıkıntısı çekememe ve rahat uyuyabilmek gece yatmadan önce 1'er damla okaliptüs yağı damlatılması önerilir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR