1 günde grip nasıl geçer? Evde doğal tedaviyle gripten kurtulmanın yolları...

Grip, mevsimsel olarak nükseden solunum yolu rahatsızlığıdır. Gripten korunmanın oldukça mümkün olmasının yanında gribe yakalanan biri beslenmesine dikkat etmesi takdirde kısa sürede toparlanabilir. Peki grip en hızlı nasıl geçer? Gribe ne iyi gelir? Grip için evde pratik çözümler...

ABONE OL
GİRİŞ 30.01.2022 11:09 GÜNCELLEME 30.01.2022 11:09 SAĞLIK
1 günde grip nasıl geçer? Evde doğal tedaviyle gripten kurtulmanın yolları...
1 günde grip nasıl geçer? Evde doğal tedaviyle gripten kurtulmanın yolları...

Soğuk havalarla birlikte hemen hemen herkesin bağışıklık sisteminin zayıflamaya başlamasıyla grip gibi solunum yolu hastalıkları görünmeye başlar. Gripten korunmak için alınması gereken en önemli tedbir besin değerleri bakımından zengin gıdaların tüketilmesidir. Bunun yanında gripten 1 gün gibi kısa bir sürede kurtulmak da yeme-içme alışkanlıklarının değiştirilmesine bağlıdır. İşte gripten kısa sürede kurtulmak için evde uygulanacak doğal yöntemler...

Sumaklı soğan yiyorsanız dikkat! Grip, nezle ve boğaz ağrısının en büyük düşmanıSumaklı soğan yiyorsanız dikkat! Grip, nezle ve boğaz ağrısının en büyük düşmanı

1 Günde Grip Nasıl Geçer?

  • Tavuk Çorbası:

Besin değerleri bakımından oldukça zengin olan tavuk çorbası, vücut direncini arttırarak gribin kısa sürede geçmesini sağlayan en etkili besinlerden biridir. Hastalık boyunca sabah akşam 1 kase tavuk çorbası içmek, iyileşme sürecini gözle görünür bir şekilde hızlandırmaktadır. 

Acı biber yemenin faydaları nelerdir? Acı yemenin faydaları ve zararları...Acı biber yemenin faydaları nelerdir? Acı yemenin faydaları ve zararları...

  • Kekik Çayı:

Dağ kekiği, vücudu tepeden tırnağa yenileyen ve hastalıklara karşı vücut direnicini arttıran en önemli doğal şifa kaynağıdır. Kekik çayı da bağışıklığın kısa sürede güçlenmesi için grip esnasında tüketilmesi tavsiye edilir. Oldukça geleneksel bir yöntem olan kekik çayı, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için özellikle kış ayı boyunca bol bol tüketilmelidir.

Sabahları aç karnına bal yemenin faydaları! Aç karnına bal yemek mideye iyi gelir mi?Sabahları aç karnına bal yemenin faydaları! Aç karnına bal yemek mideye iyi gelir mi?

  • Portakal:

Hastalıklara karşı vücut direncini arttıran C vitamini, portakalda oldukça fazla bulunmaktadır. Bu yüzden hastalık süreci boyunca bol bol portakal tüketilmesi, hastalıktan daha kısa sürede kurtulmayı desteklemektedir. Portakal, mandalina ve limon gibi besinler bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. 

Kozalak şurubu faydaları nelerdir? Çam kozalağı şurubu nasıl yapılır?Kozalak şurubu faydaları nelerdir? Çam kozalağı şurubu nasıl yapılır?

  • Soğan:

Tarihte bilinen en eski antibiyotik olarak bilinen soğan, vücuttaki toksinlerin ve iltihapların atılması için tüketilmesi tavsiye edilir. Vücut direncini yükselte en önemli besin kaynaklarından biri olan soğanın grip boyunca bolca tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Bağışık sisteminin güçlenmesi için özellikle kış aylarında soğan tüketimine özen gösterilmelidir. 

Siyah turp ve balı karıştırıp 12 saat bekletirseniz... Geçmeyen öksürüğe karşı en doğal ilaçSiyah turp ve balı karıştırıp 12 saat bekletirseniz... Geçmeyen öksürüğe karşı en doğal ilaç

  • Okaliptüs Çayı: 

Soğuk algınlığa karşı en etkili besinlerden biri olan okaliptüs çayı, şiddetli öksürüğü hafifleterek boğazları yatıştırıcı etkiye sahiptir. Mikroplara karşı savaşarak vücut direncini arttırmaktadır. Kısa sürede gribi atlatmak için hastalık süreci boyunca her gün düzenli olarak 1-2 fincan okaliptüs çayının içilmesi gerekir. 

Limonlu yeşil çayın faydaları nelerdir? Limonlu yeşil çay zayıflatır mı?Limonlu yeşil çayın faydaları nelerdir? Limonlu yeşil çay zayıflatır mı?

  • Limonlu Bal:

Boğaz ağrısı ve şiddetli öksürüğün kısa sürede geçmesi; gripten anında kurtulmak için özellikle gece yatmadan önce 1 çorba kaşığı limonlu bal tüketilmesi önerilir. Gece yatmadan içilmesinin sebebi ise genellikle geceleri nükseden grip belirtilerini en aza indirmektedir. 

Sarımsak ve bal karışımı faydaları nelerdir? Zencefil, sarımsak, bal ve limon kürü neye iyi gelir?Sarımsak ve bal karışımı faydaları nelerdir? Zencefil, sarımsak, bal ve limon kürü neye iyi gelir?

  • Kuşburnu Çayı: 

Bağışıklık sistemini güçlendiren ve gribe anında çözüm olan bir diğer doğal tedavi yöntemi kuşburnu çayıdır. Kuşburnu çayı mevsimsel olarak ortaya çıkan grip ve nezle gibi solunum yolu hastalıklara karşı iyileştirici bir etkiye sahiptir. 

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Muhammed 2 yıl önce Şikayet Et
    grip olduysan bunlar hikaye bir hafta çekeceksin başka yolu yok
    Cevapla
  • Türk Müslümanlar 2 yıl önce Şikayet Et
    Sarmısak ,soğan,kekik yağı ve çayı,zencefil,ıhlamur,,,
    Cevapla
  • ahmet1 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne anlattın şimdi
    Cevapla
  • 61fanatik 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazdıklarını kullananlar mide rahatsızlığı yaşayabilir, mide koruyucu alsınlar Kaş yapayım derken göz cikarmasinlar!
    Cevapla
  • Mehmet Kandemir 2 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi hikaye.. Eğer grip başlangıcı ise işe yarar ... Ama akıntı başlamışsa ...
    Cevapla
  • cem 2 yıl önce Şikayet Et
    o gün 3,5 litreye yakın su için, vücut toksinlei hızlı atıyor yoksa grip vücüdünüzdan atamıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR