Çocuklarda kuru öksürük nasıl geçer? Kuru öksürük için evde doğal tedavi yöntemleri...

Kuru öksürük, solunum yollarının enfeksiyon kapmasından kaynaklı meydana gelen bir rahatsızlıktır. Görülmeye başladığı andan itibaren kişinin boğazını tahriş eder ve daha çok acıya sebebiyet vermektedir. Peki çocuklarda kuru öksürük nasıl geçer? Kuru öksürüğe iyi gelen doğal tedavi yöntemleri...

ABONE OL
GİRİŞ 05.01.2022 13:30 GÜNCELLEME 05.01.2022 13:30 SAĞLIK
Çocuklarda kuru öksürük nasıl geçer? Kuru öksürük için evde doğal tedavi yöntemleri...
Çocuklarda kuru öksürük nasıl geçer? Kuru öksürük için evde doğal tedavi yöntemleri...

Kuru öksürük, genellikle çocuklarda meydana gelen ve çocukların ciddi şekilde huzursuz olmasına neden olan bir sağlık problemidir. Kuru öksürük başladığı andan itibaren şiddetle devam ettiğinden boğaz tahrişlerine neden olmaktadır. Kuru öksürük, zamanla boğaz ağrısına da neden olduğundan uyku ve yem-içme problemlerine de zemin hazırlar. Evde uygulanan doğal tedavi yöntemleriyle kuru öksürüğü yatıştırmak ve boğazları yumuşatmak mümkündür. 

Üzerlik otunun faydaları nelerdir? Üzerlik otu evde yakılır mı?Üzerlik otunun faydaları nelerdir? Üzerlik otu evde yakılır mı?

Çocuklarda Kuru Öksürüğe Ne İyi Gelir? 

Bitki çayları ve doğal karışımlarla kuru öksürük anında tedavi edilebilir. Bununla birlikte boğaz ağrısı da yatışır. Kuru öksürüğün geçmesiyle birlikte daha uyku ve yeme-içme sorunları büyük oranda azalır. İşte çocuklarda kuru öksürüğe iyi gelen doğal yöntemler:

Bal ve Siyah Turp: Kuru öksürük ve boğaz ağrısı için en etkili yöntemlerden biri siyah turp ve bal karışımıdır. Siyah turp yıkanır ve içi oyulur. Altına da kürdan yardımıyla küçük bir delik açılır. İçi oyulan turp bir bardağın üzerine oturtulur ve oyuk kısmına bal doldurulur. Gece boyunca balın süzülerek bardağa akması beklenir ve elde edilen karışım içilir. Bu karışım sayesinde şiddetli öksürük ve boğaz ağrıları kısa sürede geçmektedir. 

Siyah turp ve balı karıştırıp 12 saat bekletirseniz... Geçmeyen öksürüğe karşı en doğal ilaçSiyah turp ve balı karıştırıp 12 saat bekletirseniz... Geçmeyen öksürüğe karşı en doğal ilaç

Tereyağı Pekmez: 1 çay bardağı ılık suyun içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı pekmez ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra çocuklara içirin. Oldukça kolay hazırlanan bu karışım, kuru öksürüğün kısa sürede geçmesine yardımcı olmaktadır. 

Dut pekmezinin faydaları nelerdir? Dut pekmezi hangi hastalıkları iyi gelir?Dut pekmezinin faydaları nelerdir? Dut pekmezi hangi hastalıkları iyi gelir?

Ihlamur: Limonla ve meyve ile demlenen ıhlamur, çocuklara içirildiğinde boğazlarını yatıştırmaya yardımcı olacaktır. Gün içinde bol bol içilmesi halinde kuru öksürüğü anında tedavi etmesi ve boğazları iyileştirmesi beklenir. 

Soğuk algınlığı için ıhlamur çayı nasıl hazırlanır? Kış aylarında limonlu ıhlamur çayı faydaları...Soğuk algınlığı için ıhlamur çayı nasıl hazırlanır? Kış aylarında limonlu ıhlamur çayı faydaları...

Ayva Çayı: Boğaz ağrısı ve dolunum yolu hastalıklarına oldukça faydalı olan ayva çayı, çocuklara ölçülü miktarda verildiğinde boğaz ağrısına iyi geldiği ve şiddetli öksürüğü tedavi ettiği görülür. Vitamin ve mineral bakımından oldukça güçlü olan ayva çayı, bağışıklık sistemini güçlendirerek mevsimsel olarak meydana gelen grip ve nezleye iyi gelmektedir. 

Tarçınlı su içmek zayıflatır mı? Tarçınlı limonlu su faydaları nelerdir?Tarçınlı su içmek zayıflatır mı? Tarçınlı limonlu su faydaları nelerdir?

Ballı Limon: Kuru öksürüğün en iyi tedavi yöntemlerinden biri de ballı limon karışımıdır. 1 çorba kaşığı balın içerisine ilave edilen 1 tatlı kaşığı limon, içildiği andan itibaren kuru öksürüğü yatıştırmaktadır. Boğazlara iyi ve şiddetli öksürüğü anında iyileştirmektedir. 

YORUMLAR 1
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle safsatalara inanmayın , hemen gidip aşı ya da pcr testi yaptırın. :-)) Yok bunlar doğru ise , bunu aşı isteyenlere de anlatın.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR