Pfizer-BioNTech duyurdu: Yeni aşı geliyor! Sadece 2 doz aşı olanlara kötü haber

Pfizer-BioNTech Türkiye’yi de etkisine alan Omicron varyantına karşı modifiye edilmiş yeni aşı çalışmalarına başladığını duyurdu. Pfizer İcra Kurulu Başkanı Bour ayrıca iki doz aşının Omicron varyantına karşı etkisiz olduğunu belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 11.01.2022 15:26 GÜNCELLEME 11.01.2022 15:39 SAĞLIK
Pfizer-BioNTech duyurdu: Yeni aşı geliyor! Sadece 2 doz aşı olanlara kötü haber
Pfizer-BioNTech duyurdu: Yeni aşı geliyor! Sadece 2 doz aşı olanlara kötü haber

Son dakika haberi... Dünyada beş milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan koronavirüs salgını devam ederken aşı çalışmaları da sürüyor. Türkiye’yi de etkisi alan Omicron varyantına karşı Pfizer-BioNTech aşı çalışmalarının başladığını duyurdu.

İlaç şirketleri Covid-19’un yeni varyantı Omicron ile savaş için harekete geçti. Geçtiğimiz gün, Moderna CEO’su Stephane Bancel, “Omicron varyantına karşı koruma sağlayan aşı için çalışmalar devam ediyor” demişti.

Omicron varyantına karşı koruma sağlayan aşı

Bu gelişmenin ardından Pfizer-BioNTech de Omicron’a karşı bir aşı geliştirdiklerini duyurdu. Pfizer İcra Kurulu Başkanı Albert Bourla yaptığı açıklamada, aşının Mart ayında hazır olacağını söyledi, bu nedenle halen kullanılmakta olan aşılarının dördüncü dozuna ihtiyaç olduğunu sanmadığını da belirtti. Yapılan açıklamada orijinal formül ile birlikte Omicron varyantına karşı geliştirilen yeni bir formülün bir arada kullanılacağının altı çizildi.

Omicron aşısı

ÜRETİMİNE BAŞLANDI MART AYINDA ABD’LI YETKILILERLE MASAYA OTURULACAK

Amerikan CNBC kanalına konuşan Bourla, "Dördüncü bir takviyeye gerek var mı bilmiyorum, bunun test edilmesi gerekir" dedi.

Mart ayında aşının tamamlanabileceğini belirten Bourla, “Pfizer, mart ayında ABD’li yetkililerle masaya oturarak bu modifiye edilmiş aşının onayı için görüşebilecek ve pazara sunulabilecek. Üretime başladık” şeklinde konuştu.

Omicron'a yakalanan profesör: AVM, restoran ve konserlere girişte aşı şartı getirilmeliOmicron'a yakalanan profesör: AVM, restoran ve konserlere girişte aşı şartı getirilmeli

Bilim Kurulu Üyesi: Omicron selam verene bulaşıyorBilim Kurulu Üyesi: Omicron selam verene bulaşıyor

"ÜÇ DOZ AŞI OLUNMASI ÖLÜME KARŞI ÇOK İYİ BİR KORUMA SAĞLIYOR"

Bourla, yaptığı açıklamada, iki doz aşının Omicron varyantına karşı etkisiz olduğunu belirtti. Bourla, “Üç doz aşı olunması ölüme karşı çok iyi bir koruma sağlıyor ve hastaneye kaldırılacak kadar ağır hasta olunmasına karşı da büyük bir koruma sağlıyor. İki doz aşı Omicron varyantına karşı yeterli değil” dedi. Bourla ayrıca önceki varyantlara göre Omicron varyantını hedeflemenin çok daha zor olduğunun altını çizdi.

KAYNAK : TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 57 TÜMÜ
  • Musam 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel ticaret. Yap işlet geçir.
    Cevapla
  • Selam 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu virusleri geliştiren ve aşı ile para kazanan aynı kişilerdir. Bi hesaplayın bakalım adamlar nekadar para kazanıyor. Bitmesini hic isterlermi. Israilin bi oyunu bu
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Uğur hoca ya kalsa bu türkü bitmez El vicdan
    Cevapla
  • Gaziantepli 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık varyant demeyin tür deyin, çeşit deyin. İlla İngilizce'sini, Fransızca'sını söylemek zorundamısınız? Türk dili yabancı dillerin çöplüğü yapıldı.
    Cevapla
  • Han 2 yıl önce Şikayet Et
    @Gaziantepli Katılıyorum kardeşim. Batı prangalarından kurtulalım derken tam onlar gibi oolmaya çalışıyoruz
    Cevapla
  • Mgl 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha cok yeni aşı gelir,millet sırada bekliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR