Asiviral krem ne işe yarar? Asiviral krem sivilce için kullanılır mı?

Asiviral krem, uçuk ve kızarıklık tedavisinde kullanılan bir cilt kremidir. Yalnızca eczanelerden temin edildiği için vücudun herhangi bir yerinde meydana gelen uçuğun tedavisinde sorunsuzca kullanılabilir. Peki asiviral krem nedir ve ne işe yarar? Asiviral krem yan etkileri...

ABONE OL
GİRİŞ 17.01.2022 16:04 GÜNCELLEME 17.01.2022 16:06 SAĞLIK
Asiviral krem ne işe yarar? Asiviral krem sivilce için kullanılır mı?
Asiviral krem ne işe yarar? Asiviral krem sivilce için kullanılır mı?

Uçuk ve cilt yüzeyinde bakteri ve virüslerden kaynaklı çıkan mikrobik yaraların tedavisinde kullanılan asiviral krem, alerjik bir durum olmadığı takdirde hemen hemen hiçbir yan etkiye sahip değildir. Cilt yaralarının daha hızlı iyileşmesini saplayan asiviral krem, ilaç sınıfına giren ve eczanelerde satılan bir cilt kremidir. 

Travogen krem ne işe yara? Travogen krem hangi hastalıklara iyi gelir?Travogen krem ne işe yara? Travogen krem hangi hastalıklara iyi gelir?

Asiviral Krem Ne İşe Yarar? 

  • Cilt yaralarında kullanılan asiviral krem, genellikle dudak, burun ve genital bölgede meydana gelen uçukların tedavisinde kullanılır.  

  • Uçuk ve diğer bakteriyel cilt yaraları ateş ve kaşıntıya neden olur. Asiviral krem, bu kaşıntıyı hafifleterek kişinin rahatlamasına yardımcı olur. 

  • Uçuk ve diğer virüslerin yayılmasına engel olur. 

  • Yaralar üzerindeki yangının dinmesini sağlar. 

  • Uçuk sızı ve zonklmasını azalmasına yardımcı olur. 

Asiviral Krem Sivilce Tedavisinde Kullanılır Mı?

Virüs ve mikrobik yara tedavisinde son derece faydalı olan asiviral krem, sivilce tedavisinde pek bir etkiye sahip değildir. 

Asiviral Krem Yan Etkileri Nelerdir?

Asiviral kremin çok ciddi bir alerjik reaksiyon göstermez ancak yine de hassas cilt yapısına sahip olanların dikkatle kullanmaları gerekir. Ciltte pul pul dökülmelere neden olabileceği belirtilir. Bunun dışında hassas bünyeye sahip olanlara da baş dönmesi ve mide bulantısı yapabileceği ayrıca aktarılmaktadır. 

Asiviral Krem Nasıl Kullanılır?

Asiviral krem yalnızca uçuk ve diğer bakteriyel yaraların üzerine doğrudan uygulanır. Yaranın üzerine bir miktar asiviral krem sürdükten sonra hafifçe yedirilir. Çok bastırmaya gerek kalmadan kreminin bir kısmı yaranın üzerine bırakılabilir. Yaraların hemen iyileşmesi için kremin en az 4 gün kullanılması gerekir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR