Metabolizmayı hızlandıran besinler nelerdir? Kilo vermek için metabolizmayı hızlandıran tarifler...

Metabolizma, en genel tanımıyla vücuda alınan besinlerin enerjiye ya da vücudun yapıtaşlarına oluşması olayıdır. Metabolizma, cinsiyet ve yaş gibi değiştirilmez nedenlere bağlı olarak yavaşlayabilir ya da hızlanabilir. Ancak metabolizmanın hızlanması ve yavaşlaması, yeme-içme alışkanlıkların, gün içinde yapılan egzersizlere göre değişkenlik gösterir. Peki yavaş metabolizmanın belirtileri nelerdir?

ABONE OL
GİRİŞ 25.08.2022 10:29 GÜNCELLEME 25.08.2022 10:29 SAĞLIK
Metabolizmayı hızlandıran besinler nelerdir? Kilo vermek için metabolizmayı hızlandıran tarifler...
Metabolizmayı hızlandıran besinler nelerdir? Kilo vermek için metabolizmayı hızlandıran tarifler...

Kusursuz bir işleyişle çalışan insan bedeninin sağlıklı kalması, hastalıklardan muhafaza edilmesi için sağlıklı beslenme ve hareketli bir hayatın olması gerekir. Yeme-içme alışkanlıkları, direkt olarak bağışıklık sistemini ve metabolizmayı etkilemektedir. Bağışıklık sisteminin güçlü olması, insan bedenini grip gibi mevsimsel hastalıklardan hayati bir hastalık olan kanserden dahi korumaktadır. Metabolizma ise vücudun gelişmesini, enerjisini ve hatta daha fit kalması sağlayan yapısal bir sistemdir.

Limonlu sirkeli su içmenin faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına limonlu sirkeli su içmek zayıflatır mı?Limonlu sirkeli su içmenin faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına limonlu sirkeli su içmek zayıflatır mı?

Metabolizma İnsan Bedeni İçin Önemi Nedir?

Metabolizmanın hızlı çalışması, kalori yakımını arttırdığı için kilo verme sürecini hızlandırmaktadır. Bunun yanında vücuttaki kas oluşumunu, doku yenilenmesini destekler. Metabolizmanın yaşa ve cinsiyete göre sağlıklı bir şekilde çalışması için beslenme alışkanlıklarında küçük çaplı da olsa değişikliğe gidilmesi gerekir. 

Tarihte bilinen ilk antibiyotik olan sirkenin faydaları nelerdir?  Sirke hangi hastalıklara iyi gelir? Tarihte bilinen ilk antibiyotik olan sirkenin faydaları nelerdir? Sirke hangi hastalıklara iyi gelir?

Yavaş Metabolizmanın Belirtileri Nelerdir?

  • Metabolizma, vücuttaki, enerji ve kan akışını sağladığı için yavaşladığında ciltte solgunluk ve cansızlık başlar. Metabolizması yavaş olan kişiler, olduğundan daha yaşlı görünür. Ciltte ölü deriler oluşmaya başlar. 

  • Metabolizma yavaşlamaya başladığı an, sindirim sistemi yavaşlamaya başlar. Kabızlık gibi sindirim problemleri oluşmaya başlar. 

  • Metabolizmanın yavaşlaması demek, vücuda giren besinlerin enerjiye değil de vücudun yapı taşlarına dönüşmesi demektir. Bu durum kişinin kilo almasını hızlandırır. Metabolizması yavaş olan kişilerin diyet süreleri uzar ve kilo vermeleri zorlaşır. 

  • Saçlar cansızlaşır, kurur ve dökülmeye başlar. 

Metabolizmayı Hızlandıran Tarifler

Metabolizmayı Hızlandıran Besinler Nelerdir?

  1. Yeşil çay

  2. Sirke

  3. Tarçın

  4. Acı biber

  5. Kahve

  6. Yoğurt

  7. Yulaf

  8. Zeytinyağı

  9. Kefir

Metabolizmayı Hızlandıran Tarifler Nelerdir?

Limon Su: Birçok derde derman olan sıcak su ve limon suyu sabahları aç karnına içildiğinde metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar. Özellikle metabolizma yavaşlığından kaynaklı sindirim problemi çekenlerin limonlu ılık suyu hayatlarının bir parçası haline dönüştürmeleri tavsiye edilir. 

Yoğurt ve Zencefil: Gece yatmadan evvel 3 yemek kaşığı yoğurt ve 1 çay kaşığı toz zencefil karıştırıp yemek, metabolizmanın daha hızlı çalışmasına yardımcı olmaktadır. Gece yatmadan evvel tüketilen toz zencefil yoğurt karışımı, metabolizmanın hızlanmasına ve yağa dönüşen besinlerin yakılmasına yardımcı olmaktadır. 

Elma Sirkeli Su: Sirkeler arasında en sağlıklı ve en etkili olan elma sirkesi, düzenli olarak su ile karıştırılıp içildiğinde metabolizmanın daha hızlı çalışmasına yardımcı olmaktadır. Elma sirkesi ve ılık su karışımı, sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasından daha çabuk kilo vermeye kadar etkilidir. 

Maydanoz Kürü: Yarım bardak suyun içine 4-5 dal saplarıyla birlikte maydanoz eklenir kaynatılır. Kaynadıktan sonra altı kapatılır ve ılımaya bırakılır. Son olarak içerisinde 1 tatlı kaşığı elma sirkesi eklenerek sabahları aç karnına soğumadan ılık bir şekilde içilir. Bu tarif haftada 3-4 defa uygulandığında metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar ve özellikle kabızlık problemi olanların sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına yardımcı olur. 

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR