Şeker yükselince ne yapılır? Şekeri en hızlı düşüren gıdalar!

Şeker hastalığının temel nedeni, yanlış beslenme alışkanlıklarıdır ve günümüzde hızla yayılan fast food kültürü, şeker hastalığı başta olmak üzere pek çok hastalığın ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Şekerin anlık yükselmesi halinde şekerin normal seviyesine düşmesine yardımcı gıdaların tüketilmesi gerekir. Peki yüksek şekeri en çabuk ne düşürür?

ABONE OL
GİRİŞ 14.12.2022 15:36 GÜNCELLEME 14.12.2022 15:36 SAĞLIK
Şeker yükselince ne yapılır? Şekeri en hızlı düşüren gıdalar!
Şeker yükselince ne yapılır? Şekeri en hızlı düşüren gıdalar!

Gün içinde tüketilen yemekler ve uzun süre hareketsiz kalmak, kan şekerinin yükselmesine neden olmaktadır. Kan şekerinin yükselmesi kısa vadede gün içinde çok sık tuvalete çıkmak, ağızda kuruluk, baş dönmesi ve bulanık görme gibi semptomlara neden olur. Kan şekerinin yükselmesi uzun vadede ise daha riskli hastalıklara sebep olur. Bundan dolayı da kan şekeri yükseldiğinde kan şekerini düşürecek gıdaların ölçülü bir şekilde tüketilmesi gerekir...

Hastalıkların temelinde yatan sebepler nelerdir? Değişen beslenme alışkanlıklarıyla ortaya çıkan hastalıklar...Hastalıkların temelinde yatan sebepler nelerdir? Değişen beslenme alışkanlıklarıyla ortaya çıkan hastalıklar...

Şeker Yükselince Ne Yapılır?

Kan şekerinin yükseldiğinde uygulanması en kolay olan alışkanlık, su içmektedir. Gün içinde bol bol su içerek yükselen şekeri, sık sık idrara çıkarak düşürülebilir. Gün içinde çok fazla su içmenin yanında tempolu bir yürüyüş ile kandaki şekeri enerjiye dönüştürerek de düşmesi sağlanabilir. Kan şekerinin düşmesinde bu iki alışkanlık oldukça önemli bir rol üstlenmektedir. 

Kan Şekerini Düşüren Besinler

Şekeri En Hızlı Düşüren Gıdalar

Tarçın

Kan şekeri en kısa sürede düşüren gıdaların başında tarçın gelir.  Tarçın, yapılan araştırmaların sonucunda kan şekerini düşürdüğü, tüketildiğinde de kan şekerinin yükselmesine engel olduğu bilinir. 1 litre suyun içine atılan bir parça çubuk tarçın, an şekerinin normal seviyesinde kalmasını sağlamaktadır. 

Soğan

Doğal bir antibiyotik olan soğan, yükselen şekerin düşmesinde de oldukça etkilidir. Çiğ olarak tüketilen soğan, kandaki şeker oranını kısa sürede düşürmeye yardımcı olur. 

Çörek Otu

Ölümden başka her şeye derman olan çörek otu, her gün düzenli olarak tüketildiğinde kan şekerini normal seviyesinde tutmaya yardımcı olmaktadır. Özellikle sabahları aç karnına tüketildiğinde şekerin tüm gün yükselmesine de engel olmaktadır. 

Sirke

Besinler arasında en güçlü antioksidan özelliğine sahip olan sirke, kan şekerinin düşmesine de oldukça faydalıdır. Gün içinde bir bardak sirkeli su içmek, kan şekerini anında düşürerek kişinin daha rahat hissetmesini sağlayacaktır. 

Sarımsak

En doğal antibiyotik olan sarımsak, kan şekerinin normal seviyelere gerilemesine en etkili olan besindir. Çiğ olarak tüketildiği andan itibaren kan şekerini ideal seviyede tuttuğu beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. 

Ceviz ve Fındık

Belirli ölçüde tüketilen fındık ve ceviz, kan şekerini ideal seviyede tutmaktadır. Kan şekerini dengede tutmak için gün içinde bir avuç kadar ceviz ve fındık tüketilmesi tavsiye edilir. 

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR 1
  • Hyr 1 yıl önce Şikayet Et
    telorans bozukluğu olanlara sabah kalkınca yarım bardak şeftali suyu öneriyorum. su içmek şekeri düşürüyor. tuvalete çıkmak da düşürüyor.tuvalete çıkma tansiyonu da düşürüyor. bunlar iç içe olan şeyler.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR