Sirkeli su karaciğer yağlanmasına iyi gelir m? 15 gün boyunca sirkeli su içerseniz...

Yanlış beslenme ve zararlı alışkanlıklar insan bedenini olumsuz etkileyen ve birçok hastalığın ortaya çıkmasındaki en temel sebeptir. Karaciğer yağlanması ise genellikle alkol ve sigara tüketiminden kaynaklı oluşarak tüm vücudun baştan aşağı temel işleyişini etkilemektedir. Peki her sabah sirkeli su içmek karaciğer yağlanmasına iyi gelir mi?

ABONE OL
GİRİŞ 29.09.2022 09:00 GÜNCELLEME 29.09.2022 09:00 SAĞLIK
Sirkeli su karaciğer yağlanmasına iyi gelir m? 15 gün boyunca sirkeli su içerseniz...
Sirkeli su karaciğer yağlanmasına iyi gelir m? 15 gün boyunca sirkeli su içerseniz...

Karaciğer yağlanması, beraberinde ciddi hastalıkları getiren, insan sağlığını tehlikeye atan bir hastalıktır. Fazla kilo almak, karaciğer yağlanmasını tetiklemesinin yanında alkol ve sigara da karaciğerin yağlanmasına neden olmaktadır. Karaciğer yağlanmasının önüne geçmek ve karaciğerin sağlıklı bir şekilde fonksiyonlarını sürdürebilmesi için ilk olarak sağlıklı beslenme, spor ve doğal kürlerin yapılması tavsiye edilir. Karaciğeri toksin ve yağlardan arındıran en etkili kürlerden biri de sirkeli ılık sudur...

Karaciğeri nikotinden temizleyen besinler! 1 kaşık limon ve zeytinyağını birlikte tüketirseniz...Karaciğeri nikotinden temizleyen besinler! 1 kaşık limon ve zeytinyağını birlikte tüketirseniz...

Sirkeli Ilık Su Karaciğer Yağlanmasına İyi Gelir Mi?

Sirke, tıp tarihinin bilinen ilk antibiyotiği olarak tüm vücudu baştan aşağı toksinlerden arındıran en sağlıklı besinlerde biridir. Özellikle aralıklı oruç sonrasında sabah güne bir bardak sirkeli ılık su ile başlamak, karaciğer yağlanmasından vücutta biriken toksinlere kadar iyi geldiği gözlemlenmiştir. Sirkeli su içmenin karaciğere faydaları şöyledir:

  • Her sabah sirkeli su içerek güne başlamak, karaciğer çevresinde biriken yağların zamanla yok olmasına yardımcı olur. 

  • Sirkeli su, alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklardan kaynaklı karaciğer etrafında biriken toksinlerin en kısa ve sağlıklı sürede arınmasına yardımcı olur. 

  • Karaciğer yağlanması, karaciğerin tam olarak işlevini yerine getirmemesine ve bunun beraberinde de çeşitli hastalıkların meydana gelmesine neden olur. Sirkeli su, karaciğer yağlanmasını durdurduğu gibi beraberinde ortaya çıkabilecek hastalıkların oluşumunu engeller.

  • Sirkeli su, toksinleri ve iltihabı en doğal şekilde vücuttan attığı için kanser hücrelerinin de diğer organlara yayılmasına önler.

Karaciğer Yağlanmasına Ne İyi Gelir?

Karaciğer Yağlanması En Hızlı Nasıl Geçer?

Sık sık yemek yemek, iç organların sürekli çalışmasına neden olur. Bu pek de tavsiye edilen sağlıklı bir alışkanlık değildir. Uzmanların uyarılarına göre vücudu 14-16 saat kadar aç bırakıp su ve şekersiz çay ve kahve dışında hiçbir şey yiyip içmeden organların, özellikle de karaciğerin dinlenmesini sağlamak gerekir. 

Aralıklı oruç adı verilen bu beslen şekli, karaciğer yağlanmasını kısa sürede tedavi etmesinin yanında daha kalıcı ve hızlı kilo vermeye, sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına yardımcı olur. Aralıklı oruç alışkanlığı edinen birinin 16 saat sonrasında tükettiği ilk besinin sirkeli ılık su olması, tüm bedenin toksinlerden arınması, yağların vücutta parçalanmasını önemli ölçüde desteklediği yine uzman doktorlar tarafından belirtilir. 

Birkaç sağlıklı alışkanlığın kazanılması, sigara, alkol, çok ağır ve yağlı yemeklerden bir süre uzak kalmak, karaciğer yağlanmasının önüne geçtiği gibi kanser ve obezite gibi hayati risk taşıyan hastalıkların ortaya çıkmasına engel olmaktadır. 

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR