Cilde iyi gelen besinler nelerdir? Cildi onaran besinler...

Sağlıklı ve dinamik bir cilt için düzenli bakımın yanında dengeli ve sağlıklı beslenmek de çok önemlidir. Sağlıklı ve antioksidan zengini besinlerin tüketilmesi, içten dışa güzelliği destekleyerek cildin daha canlı ve taze görünmesini sağlar. Peki cilt lekelerine iyi gelen besinler nelerdir?

ABONE OL
GİRİŞ 21.01.2023 13:05 GÜNCELLEME 21.01.2023 13:05 SAĞLIK
Cilde iyi gelen besinler nelerdir? Cildi onaran besinler...
Cilde iyi gelen besinler nelerdir? Cildi onaran besinler...

Cilde iyi gelen besinlerin düzenli tüketilmesi, cilt sorunlarının derinlemesine çözülmesini sağlayan en etkili yöntemdir. Tüm bedenin ve organların birbiriyle olan bağlantısı düşünüldüğünde sağlıklı çalışan bir organ diğer organların işleyişini de etkilendiğinden cilt ağlığını da doğrudan ilgilendirir. Güzelliğin içten dışa doğru gelmesi ise kişinin tamamen beslenme rutininin yansımasıdır. Zararlı beslenme alışkanlıkları, sigara ve alkol tüketimi, cildin normalden daha kısa sürede yaşlanmasına neden olduğu gibi aynı zamanda parlaklığını ve canlılığını da alır...

İncir sütünün faydaları nelerdir? Siğil için incir sütü nasıl kullanılır?İncir sütünün faydaları nelerdir? Siğil için incir sütü nasıl kullanılır?

Cilde İyi Gelen Besinler Nelerdir?

Beslenme alışkanlıkları, cilt sağlığını ve görünümünü doğrudan etkiler. Şekerli, yağlı ve baharatlı yemeklerin aşırı miktarda tüketilmesi cildin daha solgun ve yaşlı görünmesine neden olur. Özellikle sigara ve alkol gibi insan bedenine doğrudan zarar veren maddelerin kullanılması, cildin normalden daha kısa sürede çökmesine ve cansızlaşmasına neden olur. Cildin daha canlı ve sağlıklı görünmesini sağlayan besinler şöyledir:

  • Balık

İçerdiği zengin besin değerleri sayesinde cildin yenilenmesini sağlar. Balık, özellikle omega 3, kalsiyum ve D vitamini kaynağı olduğundan bedenin ihtiyaç duyduğu besin değerlerini fazlasıyla karşılar ve bu durum, bedenin güçlenmesinin yanında cilde de iyi gelir. Cildi güzelleştirir, genç görünmesini sağlar ve canlandırır.

  • Avokado

Sağlıklı ve bedenin ihtiyaç duyduğu yağı en doğru şekilde karşılayan avokado, cilde canlılık kazandırır. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan avokado, yanlış beslenmeden kaynaklı meydana gelen toksinlerin vücuttan atılmasını destekleyerek cildin daha sağlıklı görünmesini destekler. 

  • Yumurta

Zengin protein içeren yumurta, saç yapısının güçlenmesine cilt sağlığına kadar pek çok faydası bulur. Düzenli olarak yumurta tüketilmesi, ciltte meydana gelen lekelerin kısa sürede iyileşmesini sağlar. İçerdiği kalsiyum, protein ve doğal yağlar, cildin ihtiyacı olan besin değerlerini en doğal şekilde karşılayarak cilde doğal parlaklık vererek daha dinamik görünmesini sağlar. 

  • Ceviz ve Fındık

Taze ceviz ve fındık tüketimi, içerdiği doğal yağlarla cildin daha sağlıklı görünmesini sağlar. Cilde doğal bir parlaklık vermesinin yanında sivilce oluşumuna engel olur. Ceviz ve fındık, cildin nem dengesini de sağlayarak cilt kuruluğundan kaynaklı oluşan kırışıklıklara da iyi gelir. 

  • Bitter Çikolata

Şekeri ve süt miktarı azaltılan bitter çikolata, antioksidan kaynağı olması sebebiyle vücudu toksinlerden arındırarak cildin canlanmasını sağlar. Cildi besler ve dinamik bir görünüm kazandırır. 

  • Su

Tüm bedeni arındıran ve organların tek tek daha sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayan su, cilt sağlığı için de oldukça önemlidir. Sivilcelere neden olan yağlardan vücudu arındırarak sivilce oluşumunu azaltır. Kırıklıkların büyük oranda azaltan ve oluşmasına engel olan su, daha genç ve dinamik görünmeyi sağlar. 

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR