Sirkeli suyla gargara yapmanın faydaları nelerdir? Sirkeli su gargarası boğaz ağrısına iyi gelir mi?

Sirkeli suyla gargara yapmak, sirkenin antiseptik özelliği sayesinde solunum yollarında oluşan mikrop ve iltihabın temizlenmesini sağlar. Özellikle şiddetli öksürük ve boğaz ağrısının kısa sürede geçmesi için sabah ve akşam düzenli olarak sirkeli suyla gargara yapılması tavsiye edilir. Peki sirkeli su burun tıkanıklığına iyi gelir mi?

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2023 12:08 GÜNCELLEME 10.01.2023 12:08 SAĞLIK
Sirkeli suyla gargara yapmanın faydaları nelerdir? Sirkeli su gargarası boğaz ağrısına iyi gelir mi?
Sirkeli suyla gargara yapmanın faydaları nelerdir? Sirkeli su gargarası boğaz ağrısına iyi gelir mi?

Sonbahar ve kış mevsiminde hemen hemen herkesin maruz kaldığı solunum yolu hastalıkları, kişinin güçten düşmesine, boğazlarının tahriş olmasına ve iç organların iltihaplanmasına neden olmaktadır. Her gün sirkeli su içme alışkanlığı kazanan birinin bağışıklığını güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. Bununla birlikte her gün düzenli olarak sirkeli su ile gargara yapmak, boğaz enfeksiyonuna ve burun akıntısına iyi gelmektedir. İşte sirkeli suyun solunum yollarına faydaları...

Limonlu pekmezin faydaları nelerdir? Boğaz ağrısına pekmez limon iyi gelir mi?Limonlu pekmezin faydaları nelerdir? Boğaz ağrısına pekmez limon iyi gelir mi?

Sirkeli Suyla Gargara Yapmak Ne İşe Yarar?

Mevsim geçişlerinde sıkça görülen grip ve nezle gibi solunum yolu hastalıkları, kişinin uzun süre bedeninde ağrı ve halsizliğe yol açar. Yüksek ateş, halsizlik ve vücut kırgınlığının geçmesinin yanında öksürük ve boğaz ağrısı bir türlü geçmek bilmez. Boğaz ağrısının kısa sürede geçmesi için sirkeli su ile gargara yapılması önerilir. Her sabah ve akşam sikeli suyla gargara yapmanın faydaları şöyledir: 

  • Sirke, tıp tarihinin bilinen ilk antibiyotiğidir. Antiseptik özelliği sayesinde boğazda meydana gelen enfeksiyonun en hızlı şekilde temizlenmesine yardımcı olur. 

  • Tıp tarihinin babası olarak kabul edilen Hipokrat, boğaz ağrısına ve öksürüğe iyi geldiğini belirterek ilaç olarak tüketilmesini nasihat etmektedir. 

  • Sirkenin antioksidan özelliği boğazda meydana gelen toksinlerin kısa süre atılmasını sağlayarak boğazın kısa sürede rahatlamasına yardımcı olur. 

  • Sirkeli suyla gargara yapmak, boğazları bir anlığına rahatlatıp öksürük boğaz ağrısının geçmesini sağlar. Kesin ve etkili bir çözüm için her sabah ve her akşam düzenli olarak 2-3 defa sirkeli suyla gargara yapılmasına dikkat etmek gerekir. 

  • Boğaz ağrısının temel nedeni enfeksiyonun boğazlara bulaşmış olmasıdır. Enfeksiyonun boğazdan kısa sürede atılması için antiseptik özelliğe sahip yüksek antioksidan içeren sirkeli su ile gargara yapılması çok önemlidir. 

Yutkunurken Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer?

Üst ve alt solunum yolu hastalıklarından kaynaklı meydana gelen boğaz ağrısı, yutkunurken yanma ve yeme-içme zorluklarına neden olmaktadır. Boğazların kısa sürede rahatlaması için bol bol ılık su ve boğazdaki enfeksiyona iyi gelecek antiseptik kaynağı besinlerin tüketilmesi tavsiye edilir. Yutkunurken boğaz ağrısının geçmesi için yapılması tavsiye edilen kür tarifi:

1 bardak ılık su, 1 çorba kaşığı bal, 1 çorba kaşığı sirke karıştırılır ve doğrudan içilir. Bu karışımın boğazların kısa sürede rahatlamasına yardımcı olarak şiddetli öksürüğü de dindirecektir. 

Sirkeli Suyla Gargara Nasıl Yapılır?

Yarım çay bardağı ılık suya 1 çorba kaşığı elma sirkesi ilave edilir. Hazırlanan sirkeli su yutmadan boğazları temizlemek üzere gargara yapılır ve tükürülür. Bu gargara boğazlardaki enfeksiyonun anında temizlenmesine yardımcı olur. Günde 2-3 defa uygulanması halinde birkaç gün gibi kısa sürede boğaz ağrısı ve şiddetli öksürük kısa sürede geçer. 

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR