Brüksel lahanası faydaları nelerdir? Brüksel lahanası çok fazla tüketilirse...

Brüksel lahanası, minik bir sebze olmasına rağmen tam bir şifa deposudur. Özellikle kan şekerini dengeleyici olduğundan diyabet hastalarının bol bol tüketmesi tavsiye edilir. Haşlanarak ya da fırınlanarak tüketilen Brüksel lahanası, baharatlarla zenginleştirilebilir. Peki Brüksel lahanası faydaları nelerdir?

ABONE OL
GİRİŞ 21.01.2023 14:34 GÜNCELLEME 21.01.2023 14:34 SAĞLIK
Brüksel lahanası faydaları nelerdir? Brüksel lahanası çok fazla tüketilirse...
Brüksel lahanası faydaları nelerdir? Brüksel lahanası çok fazla tüketilirse...

Oldukça zengin besin değerlerine sahip olan Brüksel lahanası, özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Bağışıklık sisteminin zayıfladığı kış aylarında Brüksel lahanası, hastalıklara karşı vücut direncinin artmasında oldukça önemli bir rol üstlenmektedir. Brüksel lahanası, daha çok Avrupa ve Amerika topraklarında yetişen bir sebze olup son zamanlarda ülkemizde de yetiştirilmeye başladı. İşte Brüksel lahanasının faydaları...

Portakallı kereviz faydaları nelerdir? C vitamini deposu portakallı kereviz nasıl yapılır?Portakallı kereviz faydaları nelerdir? C vitamini deposu portakallı kereviz nasıl yapılır?

Brüksel Lahanası Faydaları Nelerdir?

  • Yüksek kolesterolü dengeler.

  • Kalp ve damar hastalıklarından korur ve kalbe iyi gelir. 

  • Kan şekerini dengeler. 

  • Folik asit içerek Brüksel lahanası, hamilelikte tüketilmesi tavsiye edilir. Fakat hamilelik hassas bir süreç olduğundan yine de doktora danışarak tüketilmesi tavsiye edilir. 

  • Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olarak bağırsak sağlığını korur. 

  • Bağışıklık sistemini destekleyerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. 

  • Brüksel lahanası, içerdiği mineraller sayesinde kemik gelişimini destekler. Özellikle gelişme çağındaki çocukların ve menopoz sürecindeki kadınların bolca Brüksel lahanası tüketmesi tavsiye edilir. 

  • Kanser hücrelerine karşı savaşır. Kanserin yayılmasına engel olur. 

Brüksel Lahanası Zararları Nelerdir?

Brüksel lahanası ne kadar faydalı olsa da aşırı tüketilmesi halinde ishale neden olabilir. Bunun yanında gaz problemlerine yol açabilir ve mide rahatsızlıklarına sebep olabilir...

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR