Bakan Koca'dan mantar zehirlenmelerine karşı uyarı

Sağlık Bakanı Koca, mantar zehirlenmelerinde her 100 hastadan 3'ünün hayatını kaybettiğini, bazı zehirlenmelerde böbrek ve karaciğer yetmezliği oluşabildiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.06.2023 22:55 GÜNCELLEME 13.06.2023 22:55 SAĞLIK
Bakan Koca'dan mantar zehirlenmelerine karşı uyarı
Bakan Koca'dan mantar zehirlenmelerine karşı uyarı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Karaman'da mantardan zehirlenen genç bir kızın Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde yapılan karaciğer nakliyle yeniden hayata döndüğünü anımsattı.

'BÖBREK VE KARACİĞER YETMEZLİĞİNE YOL AÇABİLEN CİDDİ DURUMLAR OLUŞUYOR'

Genç kızın anne ve babasının da hastaneye yatırılarak tedavi edildiğini aktaran Koca, şunları kaydetti:

"Mantar zehirlenmelerinde her 100 hastadan 3'ü hayatını kaybediyor. Zehirlenmelerin bir kısmında böbrek ve karaciğer yetmezliğine yol açabilen ciddi durumlar oluşuyor. Dünya genelinde 6 binden fazla mantar türü var ve bunlardan en az 100'ünün hayatı tehlikeye sokan zehirli çeşitler olduğu biliniyor. Zehirlenme riskinden kaçınılması için doğada bulunan mantarların tüketiminden kaçınılması ve kültür mantarlarının tercih edilmesi gerekir. Hastalarımıza geçmiş olsun diyor, karaciğer naklini ve tedavileri başarıyla gerçekleştiren ekiplerimizi kutluyorum."

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Orhan 10 ay önce Şikayet Et
    Sana guvendik bionteck aşisi olduk şimdi ise sürekli hastalaniyoruz bu kadar insanin vebalini nasil ödiceksiniz
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Bakanım senelerdir Tuzla Organize Deri Sanayi Arıtma tesisi cevresindeki havayı zehirliyor. Nefes alamıyoruz sesimizi duyan yok. Zehirli hava soluyoruz.
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Mantar tehlikeli
    Cevapla
  • Serdar 10 ay önce Şikayet Et
    Valla ölümler doktor olmadığı için geçen acile gittim ALLAH düşmanı mı düşürsün büyük işkence 119 kişi sirada olurmu kardeşim çocuk doktoru yok insanlar isyan da randevular kapalı sene olmuş 2023 hâlâ sabah 8 de hastaneler de Sürünüyoruz randevu alacağız diye yani siz her ne kadar herşey güzel miş gibi gösterseniz de herkes herşeyin farkında
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    En güvenlisi mantar yememek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR