Granit ile granit kaplama arasındaki fark nedir? Gerçek granit tencere nasıl anlaşılır?

Mutfak eşyaları seçerken dikkatli olmak, sağlığımızı korumak için son derece önemli. Granit görünümlü tencereler gibi ürünlerin aslında ne kadar güvenilir olduğunu anlamak için bazı püf noktalara dikkat etmek gerek. Peki, granit kaplamanın zararları nelerdir?

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2024 21:53 GÜNCELLEME 24.04.2024 21:53 SAĞLIK
Granit ile granit kaplama arasındaki fark nedir? Gerçek granit tencere nasıl anlaşılır?
Granit ile granit kaplama arasındaki fark nedir? Gerçek granit tencere nasıl anlaşılır?

Mutfakta zaman geçirmek ve yemek pişirmekle ilgilenenler kullandıkları eşyaların hem şık, hem kullanışlı olmasını tercih eder. Fakat dikkat edilmesi gereken bir diğer husus daha var. Sağlığa zarar verebilecek birçok hammadde içeren mutfak araç-gereçler piyasada yer alıyor.

Bunlar arasından mutfakta en çok kullanılan, olmazsa olmaz denilebilecek şeylerden biri de şüphesiz tencereler, doğru tercih edilmediğinde sağlığa pek çok olumsuz etkide bulunuyor. Peki, granit ile granit kaplama arasındaki fark nedir, gerçek granit tencere nasıl anlaşılır?

Uyurken baş ucuna limon kesip koymanın faydaları: Odaya limon koymanın mucizesi!Uyurken baş ucuna limon kesip koymanın faydaları: Odaya limon koymanın mucizesi!

Tencere çeşitleri arasında bulunan granit tencereler, gerçek granit taşından yapılmadığı takdirde tehlike saçıyor. Kaplama granit tencerelerin içerisinde bulunan sağlığa zararlı maddelere karşı önlem alın!

GERÇEK GRANİT VS GRANİT KAPLAMA

Granit görünümlü tencereler, sizi yanıltabilir. Birçoğu aslında gerçek granit değil, sadece granit görünümünde kaplamalara sahiptir. Bu nedenle tencere veya tavaları seçerken, ürünün gerçek granit mi yoksa sadece kaplama mı olduğunu kontrol etmek önemlidir.

TEFLON VE AĞIR METAL RİSKİ

Teflon kaplamalı tencerelerin kullanımı da sağlık açısından riskli olabilir. Teflon kaplama yüksek ısıya maruz kaldığında toksik bir madde olan PFOA üretebilir. PFOA, kanser dahil birçok sağlık sorununa neden olabilir. Özellikle bebeklerde düşük doğum ağırlığına yol açabileceği bilinmektedir.

ÇİZİK ÜRÜNLERDEN UZAK DURUN

Mutfaklarda çizilmiş teflon kaplamalı tencereleri kesinlikle kullanmamalısınız. Çizikler kaplamanın zarar görmesine ve toksik maddelerin gıdalara karışmasına neden olabilir.

MALZEMELERİN İÇERİK ORANIN DİKKAT

Tencere seçimi yaparken malzemelerin oranlarına dikkat etmek önemlidir. Demir oranı, nikel oranı veya gerçek granit tencere seçerken hangi malzemelerin kullanıldığını incelemelisiniz. Demir ve emaye ürünler, mutfaklarda güvenle kullanabileceğiniz malzemeler arasında yer alır. Ayrıca, demir emaye ürünlerin kullanımı, demir eksikliğini gidermeye yardımcı olabilir.

Sağlıklı bir mutfak düzeni için bu ipuçlarını göz önünde bulundurarak tencere ve tava seçimlerinizi yapabilirsiniz. Unutmayın, sağlığınız her şeyden önemlidir.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • Rafik 3 ay önce Şikayet Et
    Adalet sağliktan da önce gelir ve herkes sorumludur, Adalet zordur, olmadiği saglanamadiği yerde herkes birbirini suçlayip durur...
    Cevapla
  • bumerang 4 ay önce Şikayet Et
    Tencere imalatı işiyle meşgul biriyim, dünyanın hiçbir yerinde gerçek granitten tencere imal edilmiyor, birkaç renkte oluşan teflon hammaddesinin harmanlanıp, pişirilmesiyle oluşan görüntü, granit mermer desenine benzediği için, granit deniliyor
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Hayy agzina saglikkk
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Sağlığa zararlı maddelerin mutfak eşyası için üretimine bile bile nasıl izin veriliyor.? Hep tüketici mi dikkat edecek her konuda uzman olacak.? Konunun muhatapları neden görevini yapmıyor.?
    Cevapla
  • Fehmi 7 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkede bunlar nasıl üretilip satilabiliyor anlayamıyorum denetleyen bir kurumumuz memurumuz görevimiz yok mu yani
    Cevapla
  • Samankafa 7 ay önce Şikayet Et
    İnternetten alına birçok ilaç deterjan veya gıda ürünü ambalajı orjinal ürün içeriği farklı ürün. Eskiden kömür de bu yapiliyordu şimdi her üründe bu şekilde. He bakkallar bazı merketlerdede bu şekilde firmalar ürünlerini hes kodu gibi kodlamalı o kodlu ürun gercekten alinan markettemi degilmi tuketici bunu anlamali telefondan bakarak.
    Cevapla
  • Erdem 7 ay önce Şikayet Et
    Yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR