Dişlerinizi sıkıyorsanız aman dikkat! Diş gıcırdatmak tam 20 yaş daha erken yaşlandırabilir…

Stresle birlikte ortaya çıkan diş gıcırdatma, fiziksel ve duygusal olarak yaşlanmanın zemini hazırlıyor. Yapılan araştırmalara göre, diş sıkmak cildi daha hızlı kırışıklıklara hapsediyor. Peki, uyurken dişleri sıkmamak için ne yapmalı, istemsiz diş sıkma nasıl geçer?

ABONE OL
GİRİŞ 10.12.2023 14:16 GÜNCELLEME 10.12.2023 14:17 SAĞLIK
Dişlerinizi sıkıyorsanız aman dikkat! Diş gıcırdatmak tam 20 yaş daha erken yaşlandırabilir…
Dişlerinizi sıkıyorsanız aman dikkat! Diş gıcırdatmak tam 20 yaş daha erken yaşlandırabilir…

Diş gıcırdatma, çeşitli nedenlerle meydana gelebilen bir rahatsızlıktır ve hem fiziksel hem psikolojik etmenlerle ilişkilendirilebilir. Bu durum, dişlerin çiğneyici yüzeyindeki küçük tepeciklerin aşındırılmasına neden olarak diş boyutlarının kısalmasına yol açabilir ve bu da yüzün alt kısmının çökmesine neden olabilir.  Diş sıkma sonucunda dudak kenarlarında çizgilenme ve çökme gibi estetik sorunlara sebep olabilir. Bu durum, "Çin bıyığı" görünümüne yol açarak kişinin yaşından daha büyük görünmesine neden olabilir. Peki, istemsiz diş sıkma nasıl geçer ve uyurken dişleri sıkmamak için ne yapmalı?

Unutkanlık ve dikkat dağınıklığı neden olur, neyin belirtisi? Unutkanlık ve dikkat dağınıklığı için ne yapmalı?Unutkanlık ve dikkat dağınıklığı neden olur, neyin belirtisi? Unutkanlık ve dikkat dağınıklığı için ne yapmalı?

DİŞ GICIRDATMASI NEDEN OLUR, NASIL GEÇER?

Diş gıcırdatmanın tedavisi mümkündür ve tedavi yöntemi, temel nedenin fiziksel mi yoksa psikolojik mi olduğuna bağlıdır. Fiziksel bir problem söz konusu ise, dişlerin düzenlenmesi veya kasların gevşetilmesi gibi yöntemler uygulanabilir. Psikolojik nedenlere dayalı bir gıcırdatma varsa, gece plağı veya nöralterapi gibi yöntemlerle dişlerin zarar görmesi engellenebilir.

Bu ikili sabaha %100 şarjla başlamanızı sağlayacak! Güne zinde başlatan kahvaltı!Bu ikili sabaha %100 şarjla başlamanızı sağlayacak! Güne zinde başlatan kahvaltı!

Bu nedenle, diş gıcırdatmanın tedavisi için hem fiziksel hem de psikolojik nedenlere yönelik tedavi seçenekleri sunulmaktadır. Botoks, gece plağı, nöralterapi gibi yöntemler kullanılarak gıcırdatma engellenebilir, bu sayede kişiler daha rahat uyuyabilir ve daha güzel gülümseyebilirler.

Dişlerin onarılması da önemlidir çünkü dişler yıllar içinde kırılabilir ve aşınabilir. Bu nedenle, dişlerin düzenli olarak kontrol edilmesi, ağız bakım rutini oluşturulması ve koruyucu önlemler alınması gereklidir.

Dişlerin onarılması, aynı zamanda kasların doğru şekilde çalışmasını destekler. Kaslar doğru şekilde çalıştığında, cilt daha gergin ve sağlıklı görünür, aynı zamanda daha iyi beslenir, oksijen alır ve gençleşir. Bu, vücudun kendi kendini iyileştirme gücünün bir yansımasıdır.

Stres, diş gıcırdatmanın bir tetikleyici faktörü olabilir. Stres azaldığında, diş gıcırdatma oranı da azalabilir ve yüz kasları daha fazla rahatlar. Bu durum, hem diş sağlığını hem de yüz güzelliğini korumaya yardımcı olur.

Stresten kaçınmak için mindfulness tekniği gibi yöntemler kullanılabilir. Stresten uzak duran kişilerde anti-aging etkileri gözlenebilir, bu etkiler genel sağlık, cilt kalitesi, kan dolaşımı, bağışıklık sistemi ve hormon dengesini olumlu yönde etkileyebilir. Böylece yaşlanmayı geciktirmek ve ömrü uzatmak mümkün olabilir.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR