Kendisi ayrı yaprakları ayrı şifa saçıyor: Karayemiş (Taflan) çekirdeğinin ve yaprağının faydaları!

Karadeniz'in sıkça tüketilen ve bilinen meyvesi, Karayemiş veya diğer adıyla Taflan, sağlık açısından birçok fayda sunmaktadır. Bu sağlık harikası karayemiş yaprağının saça faydaları nelerdir, yabani karayemiş nedir?

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2024 18:40 GÜNCELLEME 27.04.2024 18:40 SAĞLIK
Kendisi ayrı yaprakları ayrı şifa saçıyor: Karayemiş (Taflan) çekirdeğinin ve yaprağının faydaları!
Kendisi ayrı yaprakları ayrı şifa saçıyor: Karayemiş (Taflan) çekirdeğinin ve yaprağının faydaları!

Adını ilk defa duyanlar veya duyup henüz yemeyenler bu şifalı meyveyi vakit kaybetmeden denemeli! Tam bir sağlık deposu olan karayemiş, mayhoş tadı ile de alışılagelmişin dışında bir lezzet kapısı aralar. Karadeniz’de oldukça yaygın olan karayemiş meyvesi nasıl tüketilir, karayemiş yaprağının faydaları nelerdir, taflan çekirdeği hangi hastalığa iyi gelir?

Karpuz çekirdeğinin faydaları nelerdir? Karpuz çekirdeği yenir mi, nasıl tüketilir?Karpuz çekirdeğinin faydaları nelerdir? Karpuz çekirdeği yenir mi, nasıl tüketilir?

KARAYEMİŞ (TAFLAN) NEDİR?

Gülgiller familyasından olan Karayemiş bitkisi, beyaz renkli çiçekleriyle Temmuz ayında meyve vermeye başlar. Yapraklarını dökmeyen ve gri siyah renge sahip olan ağaç, genellikle dik ve düzgün bir şekilde büyür. Besin bakımından zengin topraklarda rahatlıkla yetişen Karayemiş ağacı, 6 metreye kadar uzayabilen bir bitkidir.

Sabah aç karnına kefir içmenin faydaları nedir? Her gün kefir içmek, laktozsuz kefir nasıl tüketilir?Sabah aç karnına kefir içmenin faydaları nedir? Her gün kefir içmek, laktozsuz kefir nasıl tüketilir?

KARAYEMİŞ (TAFLAN) FAYDALARI NELERDİR?

Güçlü Antioksidan Kaynağı: Karayemiş, içeriğinde bolca bulunan C vitamini ile güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Bu özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.

Bağışıklık Sistemini Destekler: Antioksidan içeriği, bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar, vücudu çeşitli hastalıklara karşı korur.

Öksürüğü Hafifletir: Grip, nezle veya soğuk algınlığına bağlı olarak ortaya çıkan öksürüğü hafifletmede etkilidir.

Kan Dolaşımını Destekler: Sağlıklı kan dolaşımını teşvik eder ve bu sayede beyin fonksiyonlarını olumlu yönde etkiler. Damar tıkanıklığına engel olur.

Demir Eksikliğine Destek: İçerdiği demir minerali ile demir eksikliği sorunu yaşayanlara destek olabilir.

İdrar Söktürücü Etki: Vücutta idrar söktürücü etkiler oluşturarak böbrek sağlığını destekler.

Sinirleri Yatıştırıcı: Sinir, stres ve uykusuzluk problemlerini hafifletmeye yardımcı olur.

KARAYEMİŞ NASIL TÜKETİLİR, ÇAYI NASIL YAPILIR?

Karayemiş taze veya kurutulmuş olarak tüketilebilir. Meyvesi tek başına veya fındık, ceviz gibi kuruyemişlerle birlikte çerez olarak tercih edilir. Ayrıca yaprakları çay yapımında kullanılır. Karayemiş çayı için kurutulmuş yapraklar, kaynamış suya eklenerek demlendirilir.

Karayemiş, sağlık açısından pek çok yönden fayda sağlayan doğal bir mucize olarak ön plana çıkıyor. Ancak her türlü doğal üründe olduğu gibi, tüketilmeden önce uzman bir sağlık profesyoneline danışmak önemlidir. Sağlık dolu günler dileriz

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Alim 1 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM HAMD ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA MASSUSTUR. ALLAH RAHMANDIR. RAHİMDİR. DİN GÜNÜNÜN SAHİBİDİR. ALLAHIM ANCAK SANA KULLUK EDER VE YALNIZ SENDEN MEDET UMARIZ. ALLAHIM BİZLERE KENDİ DOĞRU YOLUNU GÖSTER. KENDİLERİNE LUTUF ve İKRAMDA BULUNDUKLARININ YOLUNU GÖSTER... ŞAŞIRMIŞLARIN ve SAPITMIŞLARIN YOLUNU DEĞİL. AMİN.
    Cevapla
  • Süleyman 3 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM Şeriat isteriz. ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ. ALLAHIN RIZASINI, HOŞNUTLUĞUNU, SEVGİSİNİ VE DOSTLUĞUNU KAZANMAK İSTERİZ. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA KAVUŞMAK İSTERİZ... ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN DOSTLUĞUNU KAZANMAK İSTERİZ. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN HUZURUNDA OLMAK İSTERİZ.
    Cevapla
  • Metin 3 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM ne kadar çeşitli sebze, meyva, tahıl, bakliyat, et, süt, balık yaratmış, ama bizler ne kadar şükretsek hamd etsek azdır. Haydi namaza... Haydi secdeye... Haydi tövbeye... HAYDİ İSLAMA. HAYDİ GERÇEK MÜSLÜMANLAR OLMAYA. HAYDİ KURANI KERİMİN tarif ettiği MÜSLÜMANLAR OLMAYA...
    Cevapla
  • Doğrucu davut 3 ay önce Şikayet Et
    Bende karedenizli olarak çok severim ,turşusu da tat olarak zeytinin kardeşi gibi taze meyvsihafif şekerli mayhoştur . Yaprağını da nenem baş ağrısı yada dizleri agrirsa isitip tulbenle sarardı ağrıyı dindirsin diye iyi gelmese yapmazdı . Tum Turkiyemizde birtek köylülerin bildiği şehirde adını bile bilmedikleri okadar çok meyve türleri varki rabbimin nimetleri saymakla bitmiyor..
    Cevapla
  • D.ali 4 ay önce Şikayet Et
    Yalan inanmayın bu ayni kemal sunalin abd den felen mr yalani gibi bizde her sey vitamin iyi geliyor arkadas ben seker için su iyi gelir dediler kullandim dediler doktor varmis sekeri bitiriyormuş o da varsa diger doktorlar profesörler niye b8lmiyor niye yapmiyorlar iste hep ayni hikaye bunu unutmayin hersey iyi gelmez herkese
    Cevapla
  • medo 2 ay önce Şikayet Et
    Dünyada sektörleri elinde tutan, büyük tröstler var. İlaç şirketleri eğer o meyvenin iyi geldiğini bilseler bile, git o meyveyi ye demezler. Kendileri o meyvenin özünü şişeye koyup, sana binlerce liraya satarlar. Doktorlar dersen onların çoğu ne öğretilmişse onu tekrarlarlar. Tabi ki her şey herkese fayda etmeyebilir, ama doğada her şeyin şifası vardır. Eğer bulabilirsen, denk gelirsen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR