Hurma şekeri yükseltir mi? Hurma alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Ramazan ayının gelmesiyle beraber hurma alışverişlerinde artış yaşanmaya başladı. Kronik hastalara ve diyabeti olanların ekstra dikkat etmesi gereken hurma tüketiminde nelere öncelik verilmeli sizler için sıraladık!

ABONE OL
GİRİŞ 06.03.2024 12:20 GÜNCELLEME 06.03.2024 13:11 SAĞLIK
Hurma şekeri yükseltir mi? Hurma alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Hurma şekeri yükseltir mi? Hurma alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Ramazan ayıyla birlikte iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan hurma, her geçen gün artan talep ile karşılanıyor. Ancak esnaf, taze hurma konusunda vatandaşları uyarıp geçen yıldan kalan hurmaların satılma olasılığına karşı dikkat çekiyor. Taze ürünlerin daha canlı renklere sahip olduğunu belirten esnaf, en iyi ve kaliteli olan hurmaların özelliklerini açıkladı!

Ettehiyyatü duasının faziletleri ve sırları! Ettehiyyatü duası Türkçe okunuşu...Ettehiyyatü duasının faziletleri ve sırları! Ettehiyyatü duası Türkçe okunuşu...

Cüzdan duası nasıl yapılır? Sad suresi 54. Ayet, Araf suresi 10. Ayet Arapça yazılışıCüzdan duası nasıl yapılır? Sad suresi 54. Ayet, Araf suresi 10. Ayet Arapça yazılışı

TAZE VE CANLI RENKLER

Geçen yılın hurmalarının tercih edilmemesi konusunda uyarıda bulunan esnaf, taze hurmaların daha canlı renklere sahip olduğunu belirtiyor. Canlı renkler, ürünün tazeliğini ve besin değerini yansıtarak sofralarınıza sağlık katar. Bu nedenle, Ramazan alışverişi öncesinde taze hurmaları tercih etmek, lezzetli ve sağlıklı bir seçim olacaktır.

Dinimizde akıl ve zekanın arasındaki ilişki: Peygamberimize göre akıllı insan kimdir?Dinimizde akıl ve zekanın arasındaki ilişki: Peygamberimize göre akıllı insan kimdir?

DİYABET HASTALARI İÇİN HURMALAR

Hurmaların besin değerleri birbirine yakın olsa da, farklı ülkelerde yetişen hurmaların öne çıkan özellikleri bulunmaktadır. Özellikle İran hurmalarının düşük şeker oranına sahip olduğunu belirten esnaf, diyabet hastalarının bu tür "diyet hurmalarını" tercih etmelerini öneriyor. Sağlıklı bir diyet için bu özel hurmaların değerlendirilmesi önem taşıyor.

İRAN VE MEDİNE HURMASI

Esnaf, hurmaların fiyatlarının değişkenlik gösterdiğini, ancak İran ve Medine hurmalarının uygun seçenekler olduğunu ifade ediyor. İran hurmalarının şeker oranının diğerlerine göre daha düşük olduğunu vurgulayan esnaf, bu ürünleri "diyet hurma" olarak adlandırıyor. Medine hurmalarının fiyatları 400 ila 500 lira arasında değişirken, en iri ve etli Kudüs hurmalarının fiyatı 280 ila 300 lira arasında değişmektedir.

SAĞLIKLI HURMALAR…

Ramazan alışverişi yaparken taze, canlı renkli ve besin değeri yüksek hurmaları tercih etmek, sofralarınıza sağlık katmanın önemli bir adımıdır. Farklı ülkelerden gelen hurmaların özelliklerini bilmek ve özellikle diyabet hastalarının ihtiyaçlarına uygun ürünleri seçmek, bilinçli bir tüketimi teşvik eder. Unutmayın, sağlıklı hurmalarla dolu sofralarınız, güzel bir Ramazan geçirmenize katkı sağlayacaktır.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Cemal 1 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM HAMD ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA MASSUSTUR. ALLAH RAHMANDIR. RAHİMDİR. DİN GÜNÜNÜN SAHİBİDİR. ALLAHIM ANCAK SANA KULLUK EDER VE YALNIZ SENDEN MEDET UMARIZ. ALLAHIM BİZLERE KENDİ DOĞRU YOLUNU GÖSTER. KENDİLERİNE LUTUF ve İKRAMDA BULUNDUKLARININ YOLUNU GÖSTER... ŞAŞIRMIŞLARIN ve SAPITMIŞLARIN YOLUNU DEĞİL. AMİN.
    Cevapla
  • Alim 1 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i mağfiret eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’e rahmet eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’e yardım eyle, zafer nasîb eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i muhâfaza eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i bir araya getir ve yekvücût eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i ıslah eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’in sıkıntılarını gider!
    Cevapla
  • murat 1 ay önce Şikayet Et
    Yahudi hurmalarına dikkat edelim Allah rızası için. Necis siyonistler her şeyimize el atmış
    Cevapla
  • Elif 1 ay önce Şikayet Et
    Ben de uyarayım madem Kudüs Hurması İsrail hurmasıdır ismi Kudüs menşei Filistin olan hurmaları almayın üreticisi İsrail'dir
    Cevapla
  • Ayşe Meryem 1 ay önce Şikayet Et
    Bir uyarıda benden olsun. Dünya hurma üretiminim yüzde 10u yahudinin elinde. İşte boykot markaları: *Bomaja* *Carmel Agrexco* *Delilah* *Çöl Elması* *hadiklaim* *Jordan Ovaları* *Ürdün Nehri* *Kral Solomon* *Cennet hurması* *Rapunzel* *Kızıl Deniz*
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR