Kuru reyhan hangi yemeklerde kullanılır? Kuru, mor reyhan faydaları nelerdir?

Keskin ve enfes kokusuyla kullananları kendisine hayran bırakan reyhan bitkisinin faydaları saymakla bitmiyor. Mor rengiyle dikkat çeken reyhan bitkisi, müthiş bir mide koruyucu olmasının yanı sıra ağrı kesici özelliğiyle de tüketenlerin gözdesi. İşte, reyhan ve çayının faydaları!

ABONE OL
GİRİŞ 16.04.2024 15:55 GÜNCELLEME 16.04.2024 15:55 SAĞLIK
Kuru reyhan hangi yemeklerde kullanılır? Kuru, mor reyhan faydaları nelerdir?
Kuru reyhan hangi yemeklerde kullanılır? Kuru, mor reyhan faydaları nelerdir?

Mavili morlu rengiyle hem yemeklerde hem içeceklerde kullanılan reyhan, sadece damak tadınız için değil vücut sağlığınız için de mutfakların vazgeçilmez yeşilliği. Ancak bu mucizevi reyhan bitkisinin tüketimi nasıl olmalıdır? Kuru reyhanın kullanım alanları nelerdir? İşte fesleğenin eşsiz kardeşi reyhan hakkında her şey.

Kırmızı pancar nasıl tüketilir, kırmızı pancar suyu nasıl yapılır, faydaları nelerdir?Kırmızı pancar nasıl tüketilir, kırmızı pancar suyu nasıl yapılır, faydaları nelerdir?

REYHAN BİTKİSİNİN FAYDALARI

Reyhan, 60'tan fazla fesleğen çeşidinden biridir ve en yaygın kullanılanlardan biridir. Bu bitkinin sivri uçlu yuvarlak yaprakları vardır ve genellikle parlak yeşil renkte olmasına rağmen bazı çeşitlerde mor veya kırmızı ipuçları bulunabilir. Tatlı reyhan, karakteristik güçlü kokusu ve tanınabilir tadıyla bilinir. Farklı fesleğen çeşitleri çeşitli tatlar sunar.

Reyhan, bir dizi vitamin, mineral ve antioksidan içerir. Özellikle lutein, zeaksantin, beta-karoten ve beta-kriptoksantin gibi antioksidanlar, sağlık yararlarının çoğunu sağlar. Bu antioksidanlar ve uçucu yağlar, kanser, kalp hastalığı, artrit, diyabet gibi çeşitli sağlık koşullarının riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Yatmadan önce kefir içmenin faydaları nedir? Her gün aç karnına kefir içmenin faydaları...Yatmadan önce kefir içmenin faydaları nedir? Her gün aç karnına kefir içmenin faydaları...

Tatlı reyhanın içeriğindeki öjenol, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını önler ve çeşitli kanser türlerine karşı koruma sağlar. Ayrıca, reyhanın kan şekerini düşürmeye ve kan basıncını düzenlemeye yardımcı olduğu bilinmektedir.

Isırgan otu mucizesi! Taze ve kuru ısırgan otu çayı nasıl yapılır?Isırgan otu mucizesi! Taze ve kuru ısırgan otu çayı nasıl yapılır?

Reyhan, içerdiği esansiyel yağlar ve anti-inflamatuar bileşikler sayesinde iltihapla savaşır, bu da artrit gibi inflamatuar durumların riskini azaltır. Ayrıca antibakteriyel özelliklere sahiptir ve çeşitli enfeksiyonlarla mücadelede etkilidir.

Hurmanın faydaları ve iyi geldiği hastalıklar nelerdir? Aç karnına yaş ve kuru hurma yemekHurmanın faydaları ve iyi geldiği hastalıklar nelerdir? Aç karnına yaş ve kuru hurma yemek

REYHAN BESİN DEĞERİ

Porsiyon başına besin değerleri (5 gram) şu şekildedir:

Kalori: 1
Protein: 0.2 gram
Yağ: 0 gram
Karbonhidratlar: 0.1 gram
Lif: 0.1 gram
Şeker: 0 gram
Ayrıca, reyhan kalsiyum, A vitamini, K vitamini, manganez, magnezyum, demir, çinko ve potasyum gibi birçok önemli vitamin ve mineral kaynağıdır.

REYHAN HANGİ YEMEKLERDE KULLANILIR?

Taze reyhan genellikle marketlerin sebze bölümünde bulunabilir. Taze reyhan alırken, canlı ve koyu mor yapraklara sahip olanları tercih edilmelidir. Reyhan, birçok yemekte kullanılabilir. Örneğin:

Salatalarda
Makarna ve pizzalarda
Çorbalar ve soslar için
Pesto ve humus gibi soslarda
Lazanya gibi yemeklerde
Tatlılarda
Reyhan yemeğin son aşamasında eklenmelidir, çünkü uçucu yağlarını korumak için en iyisi budur.

Reyhan, sadece lezzetli bir bitki değil, aynı zamanda sağlık için birçok fayda sunar. Antioksidanları, vitaminleri ve mineralleriyle dolu olan reyhan, kanserden diyabete kadar birçok hastalığa karşı koruyucu etkilere sahiptir ve çeşitli yemeklerde kullanılarak diyetimize kolayca eklenir.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR