Kakule nedir, nasıl kullanılır? Kakule faydaları nelerdir?

Kakule, yüksek fiyatıyla tanınan safran ve vanilya baharatları gibi "baharatların kraliçesi" olarak adlandırılır. Kakule sadece mutfaklara getirdiği büyüleyici lezzetle değil, aynı zamanda sağlığa olan faydalarıyla da göz dolduruyor. İşte, kakulenin faydaları!

ABONE OL
GİRİŞ 02.05.2024 16:17 GÜNCELLEME 02.05.2024 16:18 SAĞLIK
Kakule nedir, nasıl kullanılır? Kakule faydaları nelerdir?
Kakule nedir, nasıl kullanılır? Kakule faydaları nelerdir?

Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz ancak hala birçok kişi için gizemli olan kakule, Asya'nın özellikle Hindistan, Nepal ve Bhutan bölgelerinden gelen, zarif yeşil tohumlarıyla bilinen bir baharattır. Kakule, artık dünya genelinde şeflerin ve lezzet tutkunlarının radarında ve özellikle Türkiye'de de popülerlik kazanmış durumda. Peki, kakule nedir ve nasıl kullanılır? Kakulenin faydaları nelerdir?

Namaz kılmanın insan vücuduna faydaları nelerdir? Namazın faziletleri ve fiziksel faydalarıNamaz kılmanın insan vücuduna faydaları nelerdir? Namazın faziletleri ve fiziksel faydaları

Oruç tutmanın vücuda 10 maddede faydası: 30 gün oruç tutarsak ne gibi faydaları olur?Oruç tutmanın vücuda 10 maddede faydası: 30 gün oruç tutarsak ne gibi faydaları olur?

KAKULENİN FAYDALARI

Kakule, A ve C vitaminleri açısından zengin bir kaynaktır ve takviye olarak kullanılabilir.

Doğal bir sakinleştirici olarak bilinir, kaygı ve stresi azaltır, uyku kalitesini artırır.

Kalp sağlığını destekler, kan dolaşımını düzenler ve tansiyonu kontrol altında tutmaya yardımcı olabilir.

Sindirim sistemi üzerinde olumlu etkilere sahiptir, mide ve bağırsak spazmlarını hafifletir, sindirimi düzenler.

Ağız kokusunu giderir, öksürüğe iyi gelir, diş eti sağlığını destekler.

Hurmanın faydaları ve iyi geldiği hastalıklar nelerdir? Yaş hurmanın faydaları!Hurmanın faydaları ve iyi geldiği hastalıklar nelerdir? Yaş hurmanın faydaları!

Adeta şifa deposu: Yer elması nasıl tüketilir, faydaları nelerdir? Yer elması tansiyon yükseltir mi?Adeta şifa deposu: Yer elması nasıl tüketilir, faydaları nelerdir? Yer elması tansiyon yükseltir mi?

KAKULE NASIL KULLANILIR?

Kakule, hem tatlı hem tuzlu tariflerde kullanılabilen bir baharat çeşididir;

Kakuleli Türk kahvesi yapmak için kakule tohumlarını dövüp kahveyle karıştırarak pişirebilirsiniz.

Kakule çayı için kaynar suya kakule tohumları ekleyip demleyebilirsiniz. Ayrıca diğer bitki çaylarına da ekleyebilirsiniz.

Pilavlar, kekler, kurabiyeler ve et yemekleri gibi birçok tarifte kakule kullanılabilir.

KAKULENİN ZARARLARI

Kakule bitkisinin yaygın bir yan etkisi bilinmiyor. Ancak kakule tüketilmeden önce uzmanlara danışılması tavsiye edilir. Bilhassa alerjik rahatsızlığı olan kronik hastaların doktorlarına danışmadan tüketmesi önerilmez.

Bunun dışında kakulenin her gün tüketilmesi halinde çeşitli yan etkiler cereyan edebilir. Mide sorunları, ishal, kabızlık, baş ağrısı aşırı kakule bitkisi tüketimiyle birlikte meydana gelebilecek olası yan etkilerdir. Bu yüzden kakule tüketiminde azı karar çoğu zarar ilkesini gözetmeniz sizlerin yararına olacaktır.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR