Safran nasıl kullanılır? Safran faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir?

Dünyanın en pahalı baharatı olarak bilinen safran, gün ışığı baharatı adıyla da nam salıyor. Tadı ve kokusu ayrı sağlığa olan faydaları ayrı dikkat çeken safran hangi hastalıklara iyi gelir, nasıl kullanılır?

ABONE OL
GİRİŞ 03.04.2024 10:12 GÜNCELLEME 03.04.2024 10:12 SAĞLIK
Safran nasıl kullanılır? Safran faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir?
Safran nasıl kullanılır? Safran faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir?

Hasat etmesi zorlu bir süreç olduğu için maliyeti pahalı gelir ve piyasaya da normal baharatlardan daha üst seviyede konur. Yemeklere dahil edilebileceği gibi çay olarak da tüketilebilen safranı gelin hep birlikte yakından tanıyalım!

Aspir çiçeği çayı faydaları nelerdir, nasıl yapılır? Aspir bitkisi kullanım alanları!Aspir çiçeği çayı faydaları nelerdir, nasıl yapılır? Aspir bitkisi kullanım alanları!

Safranın Doğru Kullanımı ve Özellikleri

Safran, kırmızı iplikler halinde uzanan gerçek bir mucizedir. Aktarlarda bulunur ve fiyatı diğer baharatlara kıyasla daha yüksektir. Safranın rengi ve kokusu için kullanılmadan önce sıcak suda bekletilmesi gerekir. Bu şekilde safran hem kendisi hem de suyu kullanılabilir. Safranın bozulmadan uzun süre saklanabilmesi için hava almayan kaplarda muhafaza edilmelidir.

Akgünlük sakızı faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Öksürük için akgünlük sakızı!Akgünlük sakızı faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Öksürük için akgünlük sakızı!

İğde çekirdeği tozu ne işe yarar, kemik erimesine iyi gelir mi? İğde çekirdeği tozu boy uzatır mı, faydaları nelerdir?İğde çekirdeği tozu ne işe yarar, kemik erimesine iyi gelir mi? İğde çekirdeği tozu boy uzatır mı, faydaları nelerdir?

Safranın Güvenli Tüketimi

Günde 1,5 grama kadar safran tüketmek güvenli kabul edilirken, 5 gram ve üzerindeki miktarlar toksik etkilere ve zehirlenmeye neden olabilir. 15-20 gram gibi yüksek dozlar ise ölüm riski taşır.

SAFRAN FAYDALARI

Solunum Sistemine Destek

Safranın solunum yollarını rahatlatıcı ve öksürüğü kesici özellikleri bulunmaktadır. Astım hastaları ve kuru öksürük çekenler için doğal bir destekleyicidir.

Kuru bamya tohumu nasıl kullanılır? Diz ağrısı için bamya tohumu nasıl kullanılır? Bamya tohumunu kimler kullanamaz?Kuru bamya tohumu nasıl kullanılır? Diz ağrısı için bamya tohumu nasıl kullanılır? Bamya tohumunu kimler kullanamaz?

Lor peyniri nasıl tüketilir, faydaları nelerdir? Lor peyniri ne kadar yenmeli? En iyi lor peyniri...Lor peyniri nasıl tüketilir, faydaları nelerdir? Lor peyniri ne kadar yenmeli? En iyi lor peyniri...

İştahı Dengeleyici

Safran, iştahı kontrol altında tutmada etkilidir. Yapılan araştırmalar, safran tüketen kişilerin iştahlarını dengeleyebildiğini göstermektedir. Diyet yapanlar için yeme dürtüsünü ve iştah açlığını azaltıcı bir rol oynar.

Kansere Karşı Koruyucu

Safran, vücuda kanserli hücrelerin girmesini ve yayılmasını önleyici özelliklere sahiptir. Tümörlerin küçülmesine ve iyileşmesine yardımcı olabilir.

Cilt Sağlığı İçin

Safran, cilt bakım ürünlerinde sıkça kullanılan bir bileşendir. Safran içeren ürünler cildin daha genç ve sağlıklı görünmesine yardımcı olabilir. 

Stres Azaltıcı ve Mutluluk Verici

Safran, serotonin hormonunun salgılanmasını teşvik ederek stresi azaltabilir ve mutluluk hissini artırabilir. Safran çayı, stresli dönemlerde rahatlama sağlayabilir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirme

Safran, içerdiği vitaminler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve kişiye enerji verebilir. 

Hormonal Denge

Safran, hem erkeklerde hem de kadınlarda hormonal dengeyi düzenleyebilir. Regl dönemlerini daha sakin geçirmeye yardımcı olabilir.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Osman 4 hafta önce Şikayet Et
    Öyle öyle her gün tüketmek imkansız gibi. Safranın gramı 80-120 TL arasında.
    Cevapla
  • Ata eryılmaz 4 hafta önce Şikayet Et
    Zaten her vakit tüketemiyorsunuz,baş tutulması yapıyor,çok az tüketilmesi 1 gr gerekir
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR