Alerjiyi tetikleyen yiyecekler: Alerjisi olanlar ne yemeli?

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte çiçek polenlerinin artması, alerji şikayetlerinin artmasına neden oluyor. Son dönemde, bahar alerjisi belirtileriyle hastanelere başvuran hasta sayılarında da yükselme var. Uzmanlar bazı yiyeceklerin alerjiyi tetiklediğini belirtti. İşte, alerjiyi tetikleyen yiyecekler!

ABONE OL
GİRİŞ 18.04.2024 10:27 GÜNCELLEME 18.04.2024 10:33 SAĞLIK
Alerjiyi tetikleyen yiyecekler: Alerjisi olanlar ne yemeli?
Alerjiyi tetikleyen yiyecekler: Alerjisi olanlar ne yemeli?

Uzmanlar, bazı yiyeceklerin alerjik reaksiyonları tetikleyebileceğini belirterek, bu gıdalardan kaçınılmasının alerji riskini büyük oranda azaltabileceğini açıkladı. Peki, alerjiyi tetikleyen yiyecekler nelerdir, gıda alerjisi belirtisi nedir, alerjisi olanlar neler yememelidir?

Karahindiba faydaları nelerdir? Taze karahindiba nasıl tüketilir?Karahindiba faydaları nelerdir? Taze karahindiba nasıl tüketilir?

ALERJİYİ TETİKLEYEN GIDALAR!

Alerjiyi tetikleyebilecek bazı yiyecekler özellikle çocuklar üzerinde daha yoğun etkiye sahip olabilir. Bu gıdalar ilerleyen yaşlarda da alerji riskini arttırabilir. İşte dikkat edilmesi gereken bazı yiyecekler:

Kakao ve Çikolata

Çikolata tüketimi alerjiye yol açabilir, çünkü içeriğindeki kakao bu durumu tetikleyebilir. Ayrıca çikolatanın içerdiği kafein de bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Margarin

Omega-3 yağ asidi alerjiye karşı koruyucu bir etkiye sahipken, omega-6 yağ asidi alerjiye neden olabilir. Bu yağ asitlerinin dengesiz olduğu margarin tüketimi, alerjik reaksiyonlara yol açabilir.

Yeşil kabağın faydaları nelerdir? Kabak yemenin 10 altın faydası!Yeşil kabağın faydaları nelerdir? Kabak yemenin 10 altın faydası!

Kızartma ve Cips

Aşırı yağ içeren kızartma ve cips gibi yiyecekler bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Özellikle fazla kilolu bireylerde bu tür gıdalardan kaçınılması önemlidir.

Salça

Çocukluk döneminde ortaya çıkan salça alerjileri genellikle domates alerjisi ile birlikte görülür.

Bu ikili sabaha %100 şarjla başlamanızı sağlayacak! Cevizli yoğurt tarifi: Yoğurdun içine ceviz konulur mu?...Bu ikili sabaha %100 şarjla başlamanızı sağlayacak! Cevizli yoğurt tarifi: Yoğurdun içine ceviz konulur mu?...

Bal

Balın alerjiye iyi geldiği düşünülse de aslında alerjik reaksiyonları tetikleyebileceği bilinmektedir. Bu nedenle alerji problemi olan kişilere bal tüketimi önerilmez.

Çiğ Soğan ve Sarımsak

Pişmiş halde tüketildiğinde genellikle alerjik reaksiyonlara neden olmayan soğan ve sarımsak, bazı bireylerde çiğ tüketildiğinde alerjiye yol açabilir.

Alerjisi Olanların Dikkat Etmesi Gereken Gıdalar

Alerjik bireylerin aşağıdaki gıdalara ve içeceklere dikkat etmesi önemlidir. Bunlar doğrudan alerjiye neden olmasa da mevcut alerjileri tetikleyebilir:

Kaynatılmış iğde suyunun faydaları nelerdir? Kuru iğde kabuğunun faydaları…Kaynatılmış iğde suyunun faydaları nelerdir? Kuru iğde kabuğunun faydaları…

  • Kakao içeren yiyecekler

  • Buzlu çay ve kahve

  • Fast-food

  • Fındık ve yer fıstığı

  • Yumurta

  • Balık ve kabuklu deniz ürünleri

  • Gluten içeren yiyecekler

  • Soya içeren yiyecekler

  • Buğday içeren yiyecekler

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Ayşe Meryem 1 hafta önce Şikayet Et
    Bende alerji anlamında egzama var. Zararlı maddeler listesinde hem gluten hem de buğday var. İkisini de yemek listesinden çıkarmak nasıl mümkün? Denemek lazım.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR