Uzmanından salgın uyarısı: Sineklere dikkat!

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, yaz aylarında artan sinek popülasyonunun salgın hastalıklara yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2024 15:49 GÜNCELLEME 01.05.2024 15:51 SAĞLIK
Uzmanından salgın uyarısı: Sineklere dikkat!
Uzmanından salgın uyarısı: Sineklere dikkat!

Sıcak yaz günlerinin gelmesiyle artan sinek popülasyonu ve bu durumun salgın riskinin ortaya çıkarabileceğinden bahseden Pandemi Bilim Kurulu Üyesi, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, “Bu konuya ciddi bir şekilde sistematik olarak eğinilmesi gerekiyor, aksi halde salgın hastalıklara yol açabilir” dedi.

DEPREM BÖLGELERİ DAHA RİSKLİ

Yaz aylarına yaklaşılması ve havaların ısınmasıyla beraber sinek popülasyonunda artış yaşanıyor. Bu süreçte vatandaşlar özellikle sivrisineklerden etkileniyor. Prof. Dr. Yeşim Taşova, sivrisineklerin çeşitli mikrop taşıyıcısı olduğuna dikkat çekerek artan sinek popülasyonu hakkında “Özellikle deprem bölgesinde salgın hastalıklara yol açabilir. Bu konuya ciddiyetle ve sistematik olarak eğilmek gerekiyor.” ifadelerini kullandı.  Zamanında yapılan müdahalelerin önemine değinen Prof. Dr. Taşova, “Örneğin Larva dönemini kaçırmadan belediyelerimiz ve Sağlık Bakanlığımız ortaklaşa çalışmalarla önlem alabilir” şeklinde açıklama yaptı.

Geceleri sinekten uyuyamadıklarını ve bu durumla mücadele edilmemesine anlam veremediğini belirten Fatma Keser, Adana’da önceden insanların sivrisinek nedeniyle sıtma yaşadığını söyleyerek “Bence böyle giderse salgın kapıda. Bu konuda belediyeleri, sağlık bakanlığını ve diğer tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz.” cümlelerine yer verdi.

KAYNAK : İHA
Elif Sena Demiroğlu Haber7.com - Asistan Editor
Haber 7 - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

YORUMLAR 3
  • Depremzede44 1 hafta önce Şikayet Et
    Zeydana oy verdiysen çok beklersin..
    Cevapla
  • Yazılım gerekiyor 2 hafta önce Şikayet Et
    Sineklerle mücadele için yazılımcılar sinek takip yazılım yapmalı. En küçük bir sineğin, en küçük bir hareketini bile yazılım yakalamalı ve sineklerin yerini tespit etmeli. Sinekler koyu yerlere saklanıyorlar, gözle görülmeleri mümkün değil, yazılımsız sinekle mücadele olmaz.
    Cevapla
  • Arif¹ 2 hafta önce Şikayet Et
    Belediyelerin iso ne ilaçlasınlar. Yaaa pardon. Kimi balikciya gidecek. Kimi tatile. Kimi sele uğrayan şehrin basında bile durmayacak. Daha ne olsun ki! Biz gelirbtiris gider değil mi ?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR