Resmi Gazete'de yayımlandı! Sağlık Vadisi kuruluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Sağlık Vadisi’nin kurulmasına ilişkine karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.05.2024 14:46 GÜNCELLEME 25.05.2024 14:46 SAĞLIK
Resmi Gazete'de yayımlandı! Sağlık Vadisi kuruluyor
Resmi Gazete'de yayımlandı! Sağlık Vadisi kuruluyor

Türkiye Sağlık Vadisi'nin kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararname, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlandı.

Kararnameye göre, sağlık alanındaki eğitim, araştırma, geliştirme, biyoteknoloji ve bilişim kapasitesinin artırılması kapsamında, ilaç ve tıbbi teknolojiler alanında AR-GE, klinik araştırmalar ve üretim hazırlık aşamalarını içeren entegre bir sağlık sisteminin oluşturulması için gerekli faaliyetleri yürütmek, bünyesindeki prototip üretim alanları, büyük veri araştırmaları merkezi ile mükemmeliyet merkezlerinde girişimciler, araştırmacılar, akademisyenler başta olmak üzere sektör temsilcilerine hizmet sunmak ve bu amaçla Türkiye Sağlık Vadisi adıyla belirlenen alanı işletmek ve yönetmek üzere Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından bir şirket kurulacak.

SAĞLIK BAKAN KOCA'DAN "HAYIRLI OLSUN" PAYLAŞIMI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Vadisi'nin kuruluşuyla ilgili karara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Bugün yayımlanan Resmi Gazete ile Sağlık Vadisi projesinin hayata geçirilmesi konusundaki en ileri adım Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla atıldı. 'Sağlık, bilim ve teknolojileri alanında istikbalimiz için söyleyecek sözüm, yapacak işim var' diyen herkesi kuşatacak bir ekosistem kuruluyor. Yerelleşme hızlanacak, dışa bağımlılık azalacak. Hepsi, önce kendine yeten sonra ihtiyaç duyanlara yardım edebilen güçte bir Türkiye için. Büyük başlangıç ülkemize hayırlı olsun."

KAYNAK : AA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • Izdırap onbaşı 3 hafta önce Şikayet Et
    Sayın bakanım Pendik de sağlık bilimleri üniversitesi Teknopark i var çok iyi de çalışmalar çıkıyor sizin destek vermeniz gereken yer burası tekrar dan bir şirket kurma gereksinimi neden doğuyor mevcut yere imkanlar verin halı hazırda bir ekip ve yönetim mevcut hatta sizin bakan yardımcınız da burada yönetim kurulu üyesi
    Cevapla
  • Serkan 3 hafta önce Şikayet Et
    Çok hayırlı haberler bunlar inşallah daha da artar sağlık ve sağlık turizmi önemli.. hatta yerli ilaç olmalı
    Cevapla
  • Numan kurtulmuş 3 hafta önce Şikayet Et
    Çok güzel gelişmeler bekliyoruz. Daha fazla şirket kurulsun o zaman daha sağlıklı oluruz.
    Cevapla
  • Deniz 3 hafta önce Şikayet Et
    Fatihte haseki hastanesi yıllardır yıkıldığı gibi duruyor..şehrin göbeğinde mezbelelik olarak duruyor..biran önce yapılması lazım..
    Cevapla
  • Talat DÖNMEZ 3 hafta önce Şikayet Et
    Büyük illerde erzurum gibi zaten bölge hastaheneleri var. Sağlık havuzu değil mi bunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR