Baş ağrılarına dikkat! Uzun süre geçmeyen baş ağrısı riskli olabilir...

Günlük yaşantıyı negatif etkileyen baş ağrısı geçmediğinde akla başka ihtimalleri de beraberinde getiriyor. Özellikle uzun süreli baş ağrılarının risk taşıdğını söyleyen Beyin, Omirlik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2024 15:43 GÜNCELLEME 04.06.2024 16:15 SAĞLIK
Baş ağrılarına dikkat! Uzun süre geçmeyen baş ağrısı riskli olabilir...
Baş ağrılarına dikkat! Uzun süre geçmeyen baş ağrısı riskli olabilir...

Beyin tümörleri, yaşamı tehdit eden ciddi sağlık sorunları olarak karşımıza çıkıyor. Opr. Dr. Ahmet Karkucak, bu konuda toplumu bilinçlendirmeye yönelik açıklamalarda bulundu. Karkucak, uzun süreli ve geçmeyen baş ağrılarının; bulantı, kusma, kol ve bacaklarda hissedilen güçsüzlük gibi belirtilerle beyin tümörlerinin habercisi olabileceğini söyledi. Bu belirtiler, erken teşhis için bir uyarı işareti olarak görülmelidir.

Böbrek taşı olanlar ne yemeli, ne yememeli? Hangi yiyecekler böbrek taşı yapar?Böbrek taşı olanlar ne yemeli, ne yememeli? Hangi yiyecekler böbrek taşı yapar?

TOPLUMDA BEYİN TÜMÖRÜ

Beyin tümörleri, yenidoğanlardan yaşlılara kadar her yaş grubunda ortaya çıkabilir. Araştırmalar, toplumda beyin tümörlerinin görülme sıklığının 100 binde 3 ila 5 arasında değiştiğini göstermektedir.

Evde gözlük camı temizleme suyu nasıl yapılır?  Numaralı gözlük camı çizikleri nasıl giderilir?Evde gözlük camı temizleme suyu nasıl yapılır? Numaralı gözlük camı çizikleri nasıl giderilir?

ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ

Erken teşhis, beyin tümörlerinin tedavisinde hayati bir rol oynar. Opr. Dr. Karkucak, baş ağrılarının sürekli ve şiddetli bir hal alması durumunda derhal bir doktora başvurulması gerektiğini belirtti. İlerleyen evrelerde şuur bulanıklığı, kişilik değişiklikleri ve hareket kabiliyetinde azalma gibi ciddi belirtiler ortaya çıkabilir. 

En fazla kolajen içeren bitkiler nelerdir? Doğal kolajen kaynakları!En fazla kolajen içeren bitkiler nelerdir? Doğal kolajen kaynakları!

TANI VE TEDAVİ

Beyin tümörlerinin tanısı, ilaçlı ve kontrastlı beyin emarı (MR) ile konulur ve bu, cerrahi müdahale kararı için altın standarttır. Cerrahi işlem sonrası, eğer hasta güç kaybı yaşamıyorsa, fizik tedaviye ihtiyaç duymayabilir. Ancak, patoloji sonuçlarına göre ek tedaviler gerekebilir, bunlar arasında radyoterapi ve kemoterapi bulunmaktadır. Yeni tıbbi teknolojiler, tanı ve tedavi süreçlerinde önemli ilerlemeler sağlamıştır.

Unutulmamalıdır ki, erken teşhis hayat kurtarır. Herhangi bir belirti fark edildiğinde vakit kaybetmeden uzman bir doktora danışılmalıdır.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR