Bazı kişiler neden COVID olmadı? Nedeni bulundu

İngiliz bilim insanları, COVID-19 üzerine yaptıkları bilimsel çalışmada, bazı kişilerin virüse maruz kalmasına rağmen COVID-19 olmadıklarını tespit etti.

ABONE OL
GİRİŞ 20.06.2024 18:00 GÜNCELLEME 21.06.2024 10:28 SAĞLIK
Bazı kişiler neden COVID olmadı? Nedeni bulundu
Bazı kişiler neden COVID olmadı? Nedeni bulundu

İngiltere merkezli Imperial College London bünyesinde yürütülen bir COVID-19 bilimsel çalışmasının bir parçası olarak bilim insanları, COVID -19’a neden olan SARS-CoV-2 virüsüyle mücadele edebilen kişilerin, sürekli hastalıktan kaçınmalarına yardımcı olan benzersiz bağışıklık tepkilerine sahip olduğunu buldu.

Kişi virüse maruz kalmadan önce ve sonra elde edilen bulgulara göre burun astarındaki lokal bir bağışıklık tepkisinin, bireylerin virüsü tanımlamasına ve enfeksiyona neden olacak bir yer edinmesini engellemesine olanak tanıdığı ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Virüsü hemen temizleyen bireyler, tipik bir yaygın bağışıklık tepkisi göstermedi; bunun yerine, burunda daha önce hiç görülmemiş, incelikli, doğuştan gelen bağışıklık tepkileri oluştu. Araştırmacılar, HLA-DQA2 adı verilen bir genin maruz kalmadan önce yüksek düzeyde bulunmasının, insanların uzun süreli bir enfeksiyonun yayılmasını önlemesine de yardımcı olduğunu öne sürüyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 66 TÜMÜ
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Günlük ağız burun tuzlu suyla temizlik yapan hastalık riski azalmış, demiyor da.... Gevelemiş durmuş..
    Cevapla
  • Ahmet Hüdayi 3 ay önce Şikayet Et
    Aynen öyle, sakız gibi ağızında gevelemiş.
    Cevapla
  • Baba 3 ay önce Şikayet Et
    Hiç korunmadım,her yeri gezdim,ailemden olanlarla karantinada maskesiz durudum,nezle bile olmadım,kovid sürecinde normal grip bile olmadım, nasıl oldu bilmiyorum
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    palavra
    Cevapla
  • Cakir 3 ay önce Şikayet Et
    Dunyada bir virus belasi cikiyorsa Arkasinda mutlaka bir kurgu bir plan vardir.Oyuna gelmeyelim bundan sonra. zorla insanlari korku vererek mecburi kilarak insanlara ne oldugu belli olmayan Aşilari vurdurdular.Bakalim arkasindan daha neler peydah olacak.
    Cevapla
  • Kompataro 3 ay önce Şikayet Et
    Beyaz tv
    Cevapla
  • pro fil 3 ay önce Şikayet Et
    bunu çözdüklerine göre yeni daha güçlü bir virüs üretirler ilaç sektörüyle insanlardaki o metabolizmayıda ortadan kaldırırlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR