"Cüneyt Çakır'ı yakan hata"

Ömer Üründül, köşe yazısında Cüneyt Çakır'ın Barcelona - Napoli Şampiyonlar Ligi maçındaki yaptığı hatayı ve sekizli finale veda etmesine neden olan hatayı yazdı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.08.2020 15:17 GÜNCELLEME 23.08.2020 15:17 ŞAMPİYONLAR LİGİ
"Cüneyt Çakır'ı yakan hata"
"Cüneyt Çakır'ı yakan hata"

Sabah gazetesi yazarı Ömer Üründül, köşe yazısında Cüneyt Çakır'ın Barcelona - Napoli Şampiyonlar Ligi maçındaki yaptığı hatayı ve sekizli finale veda etmesine neden olan hatayı yazdı.

İşte Ömer Üründül'ün köşe yazısından o bölüm:

"Hakemlerimiz ne yazık ki VAR uygulamasının gerekli ruhunu bir türlü kavrayamadı. Halbuki protokol basit ve net:

* Top kale çizgisini geçti mi geçmedi mi?
* Ağlara giden bir top öncesi sıfırdan yapılan bir asistte top auta çıktı mı çıkmadı mı?
* Ve de ofsayt mı değil mi?

Bu tip pozisyonlarda son kararlar teknoloji ile VAR'ın.

Bunların dışında, gol öncesinde bir ihlal var mı yok mu? Ve de direkt kırmızı kartlarda VAR incelemesi çok önemli. Ne diyor protokol? Pozisyonlar 'bana göre sana göre ise' yani diğer deyimle 'gri ise' VAR, hakem kararlarına müdahale etmeyecek. Eğer net bir hata varsa VAR mutlaka hakeme incele uyarısında bulunacak.

Ligimizde o kadar büyük VAR hataları oldu ki inanması zor! Sayısız gri pozisyonlarda hakeme incele uyarısı geldi. Birçok kez VAR'ın mutlak müdahale etmesi gerektiği anlarda da ses çıkmadı. Cüneyt Çakır ve ekibi, Devler Ligi'nde Lizbon'daki 8'li final için davet almıştı. Ama Barcelona-Napoli rövanşının hatalı hakem ve VAR kararları yüzünden Çakır ve ekibi eve dönmek zorunda kaldılar. Ben bu maçtaki iki önemli hatayı bir kenara bırakıp en büyük ve en akıl almaz hataya değinmek istiyorum…

CÜNEYT ÇAKIR'I YAKAN HATA

Skorda denge var, Napoli kalesine orta yapılıyor… Barcelonalı oyuncu, önündeki rakibini çok açık bir şekilde hem de kuvvetlice itip onu devre dışı bırakıp topu ağlara gönderiyor… Pozisyonu TV'den izlerken daha ilk anda net faulü gördüm! Ama Cüneyt Çakır gibi üst düzey bir hakem bunu göremedi ve golü verdi. Hadi Çakır bu hatayı yaptı! Peki VAR niye var? İşte böyle çok açık ihlalleri düzeltmek için. Ama benim en beğendiğim hakemlerden biri olan Mete Kalkavan olaya sessiz kalarak çok büyük bir hataya imza attı.

Dikkat çeken nokta, gol kararı netleştikten sonra Napoli oyuncularından çok Barcelonalı oyuncuların bu karara şaşırmasıydı! Cüneyt Çakır, Slovenya-Avusturya maçından sonra UEFA Başkanı'nın hışmına uğramıştı. Zaman her şeyin ilacıdır… Çakır açısından tam işler yoluna girecekken Barcelona-Napoli maçı ilerisi için Avrupa kulvarında ne yazık ki ciddi bir irtifa kaybına neden olacak."

 

YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • mavi 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu anda hakemlik açısından Türkiyenin en yetenekli hakemidir. Amma, Türkiye ve Avrupada olsun her zaman güçlü tarafın yanında kullanmıştır. Mızrağı çuvala en iyi sığdırmaya çalışan hakemdir.
    Cevapla
  • Erhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de bahis oynayanlar öyle istemiştir. Bu iş böyle.
    Cevapla
  • Dost 3 yıl önce Şikayet Et
    Çakırın avrupada yönettiği maçların büyük bölümü barca maçlarıdır ve nedense maçlardan barca galip gelmiştir
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçe 3- Beşiktaş 1 skorlu geçen yılın maçına bakın Cüneyt Çakır'ı görün. VAR bile yetmiyor adamlara
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede hakem yok türk futbolu bu hakemlerden bu halde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR