“Aslanın dişisi de aslandır” sözünü gerçek kılan 4 kız öğrenci

Türkiye’nin önde gelen denizcilik liselerinden biri olan Samsun Nedime Serap Ulusoy Denizcilik Lisesi’nde, denizcilik eğitimi alan 4 kız öğrenci, 380 erkek öğrenciyle birlikte zorlu bir eğitim sürecinden geçiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 08.10.2024 13:24 GÜNCELLEME 08.10.2024 15:31 ÜLKE'DE BUGÜN
“Aslanın dişisi de aslandır” sözünü gerçek kılan 4 kız öğrenci
“Aslanın dişisi de aslandır” sözünü gerçek kılan 4 kız öğrenci

 

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan Nedime Serap Ulusoy Denizcilik Lisesi'nde 380 erkek, 4 de kız öğrenci eğitim görüyor. Her birinin farklı hayalleri olan Sümeyra Gümüş, Asiye Çelik, Ecem Naz Demirağ ve Gökçen Engin isimli 4 kız öğrenci, kadınların da denizcilik alanında çalışabileceğini söyledi.

Mezunların işsiz kalma oranının çok düşük olduğu okulda öğrenciler gemi motorları, teknolojik simülatörler ve uzman öğretmen kadrosu ile eğitim görmeye devam ediyor. 

Liseden mezun olan öğrenciler üniversite eğitimi almadan gemilerde çalışma imkanı bulabiliyor.

"ASLANIN DİŞİSİ DE ASLANDIR"

Denizcilik Lisesi öğrencisi Sümeyra Gümüş, "Denizlere olan ilgi ve merakımdan dolayı bu okulu tercih ettim. Denizlerde özgürlüğü hissetmeyi seviyorum. Denizler benim için geleceğimi etkileyen güzel bir yaşam biçimidir. Kadınların yapamayacağı hiçbir işin olmayacağını düşünüyorum. Bu okula gelmeden önce ben de çok büyük bir stres içindeydim. Aklıma, erkeklerin arasında yapabilecek miyim, erkeklerin çok olduğu bir okulda diğer kızlarla anlaşabilir miyim gibi düşünceler geldi. Kadının denizde, havada, karada çok büyük başarılara imza attığını görüyoruz. Erkekler yapıyorsa biz de yapabiliriz. Aslanın dişisi de aslandır. Gelecekte deniz subaylığını düşünüyorum ama yat kaptanlığı da olabilir.” şeklinde konuştu. 

"SAYIMIZ ARTMALI"

Okulun 12. sınıf öğrencisi Asiye Çelik, “Okulumuzda 4 tane kız öğrenci var. Sayımız gerçekten çok az. Kadın istihdamına değer verdiğim için sayımızın biraz daha artmasını istiyorum. Bu mesleği kadınlar da yapabilir. Gemiye biniyorsun, geziyorsun, işini yapıyorsun. Çok güzel bir meslek. İleride ben kurvaziyer kaptanı olmak istiyordum fakat bu değişti. Şu anda gümrükte, acente veya deniz polisliği düşünüyorum." diye konuştu.

"MEZUN OLUR OLMAZ İŞLERİ HAZIR"

Lise hakkında bilgi veren Okul Müdürü Ali Kazak, "Lisemiz denizcilik ve gemi yapım alanlarında faaliyet gösteren önemli bir okul. Samsun'da bir tane var. Denizcilik alanında özellikle istihdamı çok iyi olan bir okul. Kız öğrencilerimizin az da olsa bulunduğu bir okul. Daha fazla kız öğrencimizin bu okuldan yararlanmasını istiyoruz. Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra üniversite eğitimi almadan bile uluslararası yük ve yolcu taşımacılığı yapan firmalardan iş imkanları gayet iyi. Üniversite okurlarsa çok daha iyi imkanlarda çalışabiliyorlar. Mezun olur olmaz, diplomasını alır almaz işleri hazır. Ücretleri de Türkiye şartlarında gayet iyi. Dolarla ücret alıyorlar. Birkaç bin dolar ile başlıyorlar. Biz de onlar adına mutluyuz.” açıklamasında bulundu.

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR 5
  • ASLAN 7 saat önce Şikayet Et
    bu tarz okulların çoğalması lazım çocuklar okulaa bir ideal için gitmeli okulu bitiren öğrencinin elinde bir mesleği olmalı şimdiki okullar lay lay lom malesef diploma alalım gerisini hallederiz nesli yetişiyor malesef.....
    Cevapla
  • SensizOlmazTürkiyem 8 saat önce Şikayet Et
    kaçbin dolar
    Cevapla
  • Paşa 8 saat önce Şikayet Et
    Tiplerinden de belli ki erkek gibiler.. Allah kurtarsın:))
    Cevapla
  • Olmadı 9 saat önce Şikayet Et
    O kadar derecenin yanında dört kız olmamış Aslanın dişisi de aslan ama neyse
    Cevapla
  • Faruk 9 saat önce Şikayet Et
    o halde madende otobüs şoförlünde makinistlikte ve taksi şoförlüğünde komandoda askerlikte vs bekleriz bu nebahat ablaları
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR