Vatandaşa zehir yedireceklerdi! Tam 79 ton...

Akçakale Sınır Kapısı'nda gümrük ekipleri, Türkiye'ye sokulmak istenen 79 ton bozuk ceviz içini ele geçirdi. Gıda mühendislerinin incelemesi sonucu, Türk Gıda Kodeksi'ne aykırı bulunan cevizler imha edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.10.2024 14:05 GÜNCELLEME 04.10.2024 15:21 ÜLKE'DE BUGÜN
Vatandaşa zehir yedireceklerdi! Tam 79 ton...
Vatandaşa zehir yedireceklerdi! Tam 79 ton...

 

Akçakale Gümrük Muhafaza ekipleri, Suriye'nin Tel Abyad kentinden Türkiye'ye giriş yapan bir tırı durdurarak arama gerçekleştirdi. 

Yapılan aramada, tır dorsesinde bulunan 79 ton ceviz içi ile ilgili inceleme başlatıldı. 

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı gıda mühendislerinin yaptığı incelemede, ceviz içinin Türk Gıda Kodeksi'ne aykırı olduğu ve tüketime uygun olmadığı tespit edildi.

Hem insan hem de hayvan sağlığı için zararlı olduğu anlaşılan tonlarca ceviz içinin imha edildi. 

Araç sürücüsü hakkında ise adli işlem başlatıldığı öğrenildi. 

Konya dair Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

“Ceviz içi numuneleri fiziki ve duyusal muayenelere tabi tutuldu. Yapılan analizlerde ürünlerin Türk Gıda Kodeksi'ne aykırı olduğu belirlendi. Cevizlerin tüketiminin insan ve hayvan sağlığına uygun olmadığı ortaya çıktı. Analiz sonuçlarına dayanarak Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü kontrol ekiplerinin nezaretinde 79 ton kabuksuz ceviz içi imha edildi. Yetkililer, insan sağlığını tehdit eden bu tür ürünlerin ülkeye sokulmasının önüne geçilmesi için denetimlerini sürdürecek.”

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • ali 4 saat önce Şikayet Et
    Allah korkusu kalmamış adi yaratık
    Cevapla
  • ömer1071 5 saat önce Şikayet Et
    suriyelilere sakın güvenmeyin.körfez ülkeleri ve mısırlılar bunlardan yaka silkiyor.
    Cevapla
  • yellow rose 6 saat önce Şikayet Et
    kabuksuz ceviz almayın hele ithal hiç almayın bu cevizlerin içi mantar dolu cevizin en iyisi karasal iklimde olur en iyisi en sağlıklısı ise İç Anadolu da olur
    Cevapla
  • Önce İNSANLIK 6 saat önce Şikayet Et
    Kabuklu ceviz üzerinden bir yıl geçtikten sonra, cevizde farklı bir koku oluşur, buda yeme kalıtesini düşürür, sağlık açısından bir zararı varmıdır bilemem.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR