İşte Gezi Parkı eylemlerinin turizme kaybı

İstanbul Gezi Parkı'nda başlayan ve yaklaşık 21 gün süren eylemlerin turizm sektörüne etkileri TUROB'un The Marmara İstanbul Hotel'de düzenlediği toplantıda ele alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.06.2013 15:54 GÜNCELLEME 19.06.2013 16:17 Sektörler
İşte Gezi Parkı eylemlerinin turizme kaybı
İşte Gezi Parkı eylemlerinin turizme kaybı

Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanlığı adına Başkontrolör Enver Öncü, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Turizm Atölyesi Direktörü Tülin Ersöz, TUROB Yönetim Kurulu Başkanı Timur Bayındır, TUROB Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda konaklama tesisi yöneticisi katıldı.

TUROB Başkanı Timur Bayındır'ın yönetiminde gerçekleşen toplantıda konaklama sektörü temsilcileri mevcut duruma ilişkin görüş, öneri ve çözüm beklentilerini Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin temsilcilerine ilettiler.

Toplantıda olayların konaklama sektörüne etkilerine ilişkin TUROB tarafından yapılan araştırmanın sonuçları da açıklandı.

Araştırmada öne çıkan tespitler şöyle:

- Olaylar nedeniyle iptal edilen geceleme sayısı 215.862
- Toplam iptallerin maddi karşılığı (EURO): 54.697.769
- Yeni Taleplerdeki Ortalama Düşüş: % 55
- Taksim-Beyoğlu-Şişli-Beşiktaş bölgesindeki iptaller % 80'e ulaştı
- Uzun vadeli iptaller: 45.950

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • hüseyin 11 yıl önce Şikayet Et
    SN.YETKİLİ SEKTÖR TEMSİLCİLERİ TEKLİFİMİ KAALE ALINIZ. Sizleri yakınen tanımam sizde beni,lakin vatandaşız,derdinize derman görüşüm şu.Bu zarara neden olanlara yardım yataklık eden otel,restaurant,içecek,yiyecek satanların listesini verin ve tazminat talebinde bulunmak için bu kişilerden davacı olun inanıyorum ki bu zararınız karşılanacaktır.İçinizden olup ekmeğine,ülkesine,insanına hıyanet edenler bir daha hayalini bile edemesinler.
    Cevapla
  • hursit dilaver 11 yıl önce Şikayet Et
    tayyip devrinde 3. otelini yapan tayyip düşmanı işadamı olur mu.. olur tabi... niye üzülüyorsunuz. başta divan olmak üzere talihanedeki 200e yakın otel ve bunların personeli bu gezi direnişçilerine yardımcı olmaktan, yemek taşımaktan, wclerini hatta banyolarını açmaktan, oraya misafir gelen arap ve iranlı müşterilere bakamadılar.sonra da ağlama numaraları yapmasınlar.o direnişçileri ben beslemedim.bari bir iyilik yaptınız,otellerinizde de yatıraydnız..zaten buna ait faturayı size hemen ödeyecek alman ve ingiliz kuruluşları ile tayyip erdoğanın yeminli düşmanları selsebil vaziyette. yeter ki, 3. havaalanını, köprü, kanal istanbulu, nükleer santral,i hidrolik santralı yapmasın. bir de IMF den borç alıp bu adamlara dağıtacak biri gelene kadar devam etsin .onun için rezervasyon iptallarine hiç acımadım.bizim antalyada 10yılda kazandığı parayla 3. otelini açan CHPli zatları size sayayım mı..hem tayyibe çat, hemde 3. otelini yap..allahtan revamı be..
    Cevapla
  • orhan koksal 11 yıl önce Şikayet Et
    Tuzu kurular çıkar tatile, sen yan haline. . Bundan siyasi hesap yaparak oy devşirmek amacı ile bu olaylara siyasi destek verenler ile gösteriye aktif destek veren gruplar versin bunun cevabını. veya bunlardan hesap sorulsun. Eyleme destek veren tuzu kurular yarın alır çantasını çıkar tatiline. Onların para, iş gibi sorunları yok.
    Cevapla
  • Eral eral 11 yıl önce Şikayet Et
    siz gidin. derdinizi bi de divan oteli sahibiyle paylaşın. o zarar etmiş mi acaba?
    Cevapla
  • kenan soysal 11 yıl önce Şikayet Et
    lasiat uyu sen. lalelideki esnafın hali tam perişan tam yazlık sezonda hiç müşteri gelmez oldu lasiat birazda sen sesini duyur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR