Maliyet arttı elektriğe zam kapıda

Ener­ji ve Ta­bi­i Kay­nak­lar Ba­ka­nı Ta­ner Yıl­dız, ener­ji­de ar­tan ma­li­yet bas­kı­sı­nı ka­mu­oyu­na açık­la­dı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.09.2014 10:38 GÜNCELLEME 05.09.2014 15:28 Sektörler
Maliyet arttı elektriğe zam kapıda
Maliyet arttı elektriğe zam kapıda

Enerji Bakanı Yıldız, kuraklık nedeniyle hidroelektrik santrallerde üretimin düştüğünü, elektriği daha pahalı olan doğalgazdan üretmek zorunda kaldıkları için maliyetin arttığını bildirdi, zam için sinyal verdi

Eko­no­mi Mu­ha­bir­le­ri Der­ne­ği'nin düzenlediği top­lan­tı­da de­ğer­len­dir­me­ler ya­pan Yıl­dız, elek­trik üre­ti­mi­ninyüz­de 25’i­nin hid­ro­elek­trik san­tral­ler­den (HES)kar­şı­la­nır­ken ku­rak­lık ne­de­niy­le bu­nun yüz­de 20'ye ka­dar düş­tü­ğü­ne dik­kat çek­ti. Yıl­dız, “A­çık­ça söy­lü­yo­rum ara­da­ki far­kı do­ğal­gaz ile te­la­fi et­me­miz ne­de­niy­le elek­trik üre­tim ma­li­yet­le­ri­miz art­tı. Ku­rak­lık kış ay­la­rın­da­ki elek­trik üre­ti­mi­ni de et­ki­le­ye­ce­k” de­di.

Yıl­dız, bu ma­li­ye­tin elek­trik fi­ya­tı­na yan­sı­tı­lıp yan­sı­tıl­ma­ya­ca­ğı ko­nu­su­nu Baş­ba­kan Yar­dım­cı­sı Ali Ba­ba­can baş­kan­lı­ğın­da Ha­zi­ne ile gö­rüş­tük­le­ri­ni, bu­ra­dan çı­ka­cak so­nu­cun ka­mu­oyuy­la pay­la­şı­la­ca­ğı­nı söy­le­di. Yıl­dız, “Don vur­muş ka­yı­sı gi­bi ar­tan ener­ji ma­li­yet­le­ri­nin de enf­las­yo­na et­ki­si olur. Ha­len al­dı­ğı­mız fi­ya­tın al­tın­da do­ğal­gaz sa­tı­yo­ruz. HES kul­la­na­rak ma­li­ye­ti dü­şü­rü­yor­duk. Şim­di bu et­ki de azal­dı­” bil­gi­si­ni ver­di. Bi­lin­di­ği gi­bi do­ğal­gaz ay­da bir, elek­trik ise 3 ay­da bir de­ğer­len­di­ri­li­yor. Bu­na gö­re ekimayın­da elek­trik fi­yat­la­rı­na zam ya­pı­lıp ya­pıl­ma­ya­ca­ğı ke­sin ola­rak net­le­şe­cek.

YORUMLAR 3
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    M.YÜKSER İN YORUMU. M. yükser in yorumuna katılıyorum... varsa böyle birşey ,derhal ,hiç vakit kaybedilmeden yapılsın.
    Cevapla
  • m.yukser 9 yıl önce Şikayet Et
    konturlu elektrik satılsın.. Bazı ülkelerde konturlu elektrik saatleri kullanılıyor. Parasını verenin parası kadar elektriği veriyor. Kontur bitince tak elektriği kesiyor. Doğudaki kaçakla başka türlü başa çıkmazsınız. Adamların kapısına değil, onlar sizin kapınıza gelip elektrik saatlerine kontur yüklesinler. Kesin Çözüm sıfır kaçak... Bunu yetkililer bir düşünsün
    Cevapla
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    BELLİ BELLİ . Elekrikte artan maliyetin,neden kaynaklandığı belli...... daha dün haberlerde,kaçak elektrikle mücadele ekiplerinin,kaçak elektrik kulananların saldırısı sonucu kaçtıkları,görevlerini yapamadıkları söylendi.... al sana maliyet---- 1)kaçak elektrik mücadele ekiplerinin MAAŞLARI 2)Kaçak elektirik ekibine saldırı sonucu,oraya gönderilen güvenlik ekiplerinin MAAŞLARI 3)Ve kullanılan kaçak elektrik tutarı dünyanın şu ülkesinde böyle birşey var diyinde teselli olalım bari.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR