THY'den "görüşme yapıldı" iddiasına cevap

Germanwings uçağını kasten düşüren Andreas Lubitz'in THY'nin kapısından döndüğü iddiaları THY'den yapılan açıklama ile yalanlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2015 15:52 GÜNCELLEME 20.04.2015 15:55 Sektörler
THY'den "görüşme yapıldı" iddiasına cevap
THY'den "görüşme yapıldı" iddiasına cevap

Alman Germanwings uçağının düşmesine yol açan yardımcı pilot Andreas Lubitz ve kendisiyle beraber uçuş akedemisinden mezun olan 80 arkadaşının yıllar önce Lufthansa tarafından THY'de uçması için görüşmelerde bulunduğu iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

THY konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Lufthansa ile Uçuş işletme Başkanlığımızın konuyla ilgili bir görüşmesi olmuştur, ancak söz konusu pilotun tarafımıza bireysel başvurusu bulunmamaktadır. Lufthansa PTN Uçuş Okulu, kendi okullarından mezun olan pilotlarının bulunduğunu tarafımıza iletmiş, ancak bu pilotların havayolu tecrübeleri ve tip eğitimleri bulunmadığından bu pilotlarla ilgili görüşme gerçekleşmemiştir.Ortaklığımız, tip eğitimi ve tecrübesi bulunmayan yabancı pilot istihdamını mümkün kılmamaktadır" açıklamasını yaptı.

Alman Germanwings'e ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı, 24 Mart'ta Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransa'nın güneyinde düşmüş uçaktaki 6 uçuş görevlisi ve 144 yolcudan kurtulan olmamıştı.

Ses kayıtları, uçağın yardımcı pilot Andreas Lubitz tarafından kasıtlı olarak düşürüldüğünü ortaya çıkarmıştı.Yıllar önce aralarında Andreas Lubitz'in de bulunduğu 80 pilot Lufthansa Uçuş Akademi'nde eğitimlerini tamamladıktan sonra Alman şirketin, pilotların THY'de görev yapmasıyla ilgili görüşmelerde bulunduğu iddiaları ortaya atıldı. THY ise bu iddiaların doğru olmadığını belirtti.

YORUMLAR 5
  • samsun 9 yıl önce Şikayet Et
    kendi milli havayolu şirketi için ^bitmiş^ diyen zavallı adam sen bitmişsin .bu nasıl kendine düşman kafa yapısı. yazık
    Cevapla
  • vatandaş kuzu kuzu... 9 yıl önce Şikayet Et
    THY bitmiş zaten. 18 nisan hatay istanbul uçağı 5 saat rötarlı kalktı, bir kelime özür dileyen olmadı. ne günlere kaldık, yolcular dövündü fakat kimse sallamadı. ayrıca THY nin yeşilköye zamanında indiğini söyleyecek birisi var mı...
    Cevapla
  • abdullah öz 9 yıl önce Şikayet Et
    sen neyin kafasini yasiyosun yaaa. Thy dünyada birincilige oynuyo birincilige. Ben 8 senedir gayet memnunum. Herzaman Turkish Airline
    Cevapla
  • acı 9 yıl önce Şikayet Et
    paralelcileri toplayıp denize dökme zamanı geldi
    Cevapla
  • Fatih Han 9 yıl önce Şikayet Et
    paralel yapının yalan haberlerinden biriydi... thy ye ayrı bir düşmanlıkları var. ihanetlerinde sınır yok maalesef.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR