BDDK'dan Moody's'e cevap: Hiç öyle bir sorun yok

BDDK Başkanı Ali Akben, Moody's'in Türk bankacılık sektörüne yönelik açıklamalarına ilişkin sorularını yanıtladı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.04.2016 11:31 GÜNCELLEME 10.04.2016 11:31 Sektörler
BDDK'dan Moody's'e cevap: Hiç öyle bir sorun yok
BDDK'dan Moody's'e cevap: Hiç öyle bir sorun yok

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben,"Bankalarımız içerisinde sorunlu olan bir bankamız yok" dedi.

Akben, AA muhabirlerinin, Moody's'in Türk bankacılık sektörüne yönelik açıklamalarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Moody's'in konuyla ilgili raporunda "Sorunlu bir bankanın yeniden sermayelendirilmesinin maliyetini kreditörlere yansıtma yetkisini güçlendirecek yasal düzenlemeler" ifadesinin yer almasına ilişkin "Hiç öyle bir sorun yok, öyle bir çalışmamız da yok şu anda" diyen Akben, "Onu neye istinaden yazmışlar? Bankalar Kanunu çerçevesinde böyle bir mevzuat, çalışmamız yok. Bankalarımız içerisinde sorunlu olan bir bankamız da yok" şeklinde konuştu.

Akben, kredi derecelendirme kuruluşlarının tahminlerde bulunduğunu, ancak geçmiş tecrübelerine baktıklarında bu tahminlerin birçoğunun tutmadığını anımsattı. 

Bu durumu en son büyüme rakamında gördüklerine işaret eden Akben, "Büyüme yüzde 4 gerçekleşti, bu kurumların daha önceki tahminlerine baktığımızda yüzde 2,1-2,2 rakamlarında geziyorlardı. Burada böyle bir sapma olabilir mi?" değerlendirmesinde bulundu.

TCMB, Hazine ve ilgili kurumlarla görüşmeleri aşağı yukarı tamamladıklarını vurgulayan Akben, son rötuşları yaptıklarını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yani orada herkesin ayağını yorganına göre uzatmasını, borçlanmalarını kazançları ile sınırlandırmalarını istiyoruz. Zaten son birkaç aydan beri tüketici kredilerindeki borçlanma hem yavaşladı, hem geriye döndü. Burada bankalarımız da zaten hangi alanda bir takım zorluklar yaşanıyorsa, hangi alanların gecikmiş alacak oranlarında birtakım yükselmeler görülüyorsa o alanda daha dikkatli, daha tedbirli olmaya çalışıyorlar. Yani bizim bir şey dememize gerek olmadan, otomatikman onların iç dinamikleri devreye giriyor. Zaten oralarda yönetilemeyecek bir seviyeye yaklaşıldığı zaman kendi kısıtlarını, kendi düzenlemelerini onlar da koyuyor; biz de devreye giriyoruz."

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR