Genç çiftçinin yüzü zambakla güldü

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Genç Çiftçi Projesi"nden hibe kazanan Ordulu çiftçi, kurduğu serada zambak çiçeğinin üretimini yaparak aile bütçesine katkı sağlıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 15.03.2017 17:41 GÜNCELLEME 15.03.2017 17:44 Sektörler
Genç çiftçinin yüzü zambakla güldü
Genç çiftçinin yüzü zambakla güldü

Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan 25 yaşındaki Yiğit Öztürk, 19 Mayıs  Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdikten sonra aile geçimine katkı sağlamak  amacıyla Genç Çiftçi Projesi'ne başvurdu.

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından başvurusu kısa  sürede onaylanan Öztürk, 30 bin liralık hibeyi hak kazandı.

Daha sonra proje kapsamında ilçedeki bahçesine sera kuran Öztürk,  "Lilium" olarak da bilinen zambak çiçeğinin üretimine başladı. 12 ay boyunca  hasat yapabilen Öztürk, daha sonra bu çiçekleri başta Ordu olmak üzere çeşitli  illerde satışını yapıyor.

Yiğit Öztürk, çok genç yaşta bakanlığın başlattığı proje sayesinde iş sahibi olduğunu belirterek,  "Üniversiteyi bitirir bitirmez böyle bir projenin başlatıldığını duydum. Hemen  başvurumu yaptım ve başvurumda kabul edildi. bugün 'iyi ki bu projeye  başvurmuşum' diyorum. Çünkü 25 yaşında iş sahibi oldum ve bundan dolayı da çok  mutluyum." dedi.

Bin 500 metrekare arazi üzerine kurduğu serasında dört mevsim zambak  hasat ettiği bilgisini veren Öztürk, "Hasat ettiğimiz bu çiçekleri gerek il içi  gerekse il dışındaki pek çok yerde satışını yapabiliyoruz. Şu ana kadar pazar  sorunu yaşamadık. Bundan dolayı da ayrıca mutluyum." diye konuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR