Sonbahar için en iyi kamp rotaları

Türkiye, dört mevsimi tüm güzelliğiyle yaşayan bir ülke olarak çok sayıda kamp rotasına sahip. Sonbahar sevmeyenlerin bile içini ısıtacak göl kenarından orman içine, dağlardan vadilere kamp yapmak için en uygun yerleri derledik.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2021 17:35 GÜNCELLEME 22.09.2021 17:35 SEYAHAT
Sonbahar için en iyi kamp rotaları
Sonbahar için en iyi kamp rotaları

Haber7/ Esma BALCIOĞLU

Sonbaharda kamp yapılacak yerler bir hayli fazla. Sonbaharın en güzel renklerini görebileceğiniz adreslerde hem doğanın tadını çıkartabilir hem de bu güzide gezi adreslerinde çevrenin keşfini yapabilirsiniz. Doğu illerimizden batıya kadar her ilde en çok tercih edilen sonbaharı en iyi hissedeceğiniz kamp yerlerini sizler için derledik. İşte o güzel gezi yerleri. 

SONBAHARDA KAMP YAPILACAK YERLER

Yedigöller- Bolu

Kamp denildiği zaman akla ilk gelen rota olan Yedigöller, yılın her ayı ziyaretçileriyle dolup taşıyor. 1965 yılında kurulan Yedigöller Milli Parkı, içerisinde Deringöl, Büyükgöl, Sazlıgöl, İncegöl, Nazlıgöl, Seringöl ve Küçükgöl olmak üzere 7 adet gölü barındırıyor. Göllerin her birinin çevresinde kamp yapma imkanı sağlanıyor. Kamp alanlarında içme suyu, mescit, büfe tarzında mini marketler bulunuyor. Duş ve internet olanağı olmayan bölgede elektrik ihtiyacı mescit ve lavabolardan sağlanabiliyor. Kayın ağaçları arasında belirli saatlerde kontrollü ateş yakma fırsatı bulunan Yedigöller’de ateş etrafında sohbetlerle tam bir kamp ortamı yaşanabilir. Zambak, orkide, sıklamen gibi 236 farklı bitki türüne de ev sahipliği yapan bölgede doğa fotoğrafçılığı için de geniş bir yelpaze sunuyor. Eylül ayında ise balık tutmayı seven ziyaretçiler, Büyükgöl ve Deringölde sportif olta balıkçığı yapabilmektedir.

 

 

Yenice Ormanları- Karabük

Safranbolu’daki tarihi evleriyle yerli yabancı turistlerin ilgi odağı olan Karabük, kamp yapmak için ise Yenice Ormanlarıyla dikkat çekiyor. Yeşil Yenice adıyla bilinen ve bu adla festivaller de düzenlenen Yenice, yeşilin yanında sonbaharda kırmızıya dönen ağaçlarıyla da göz kamaştırıyor. Başlangıç noktası Şeker Kanyonu olan ormanda mesire alanını tercih ederek işletmenin hizmetlerinde yararlanarak daha konforlu bir tatil geçirebileceği gibi doğal yaşamda yaban hayatının içerisinde çadır kurarak da kamp yapılabiliyor. Kampçılığın yanı sıra kanyoning, yamaç paraşütü, trekking, hiking, rafting, kaya tırmanışı ve dağcılık gibi doğa sporlarını da yapma fırsatı elde edebilirsiniz. Ekstrem sporlara ilgi olmayan ziyaretçiler için ise bisiklet yolları ve yürüyüş parkurları hizmete sunulmakta. Kanyonda yer yer telefon çekerken internete erişim sağlanamamaktadır. Kanyonda sağlanan imkanlar ise; lavabo, içme suyu, ormandaki akarsular temiz olduğu için doğal kaynaklardan da içme suyu temin edilebilir. Kamp alanında market ve duş bulunmamaktadır. Tüm kamp alanlarında olduğu gibi Yenice’de de kontrollü bir şekilde ateş yakmaya izin verilmektedir.

Erikli Yaylası- Yalova

İstanbul’a yaklaşık 1 buçuk saatlik mesafede yer alan Yalova, hafta sonları şehir karmaşasından bunalanlar için alternatif kaçış rotalarından birisi. Kent ormanı, Çifte Şelale, Küçük Dipsiz Göl, Büyük Dipsiz Göl gibi doğal yaşam alanlarının yer aldığı yaylada ister günü birlik piknik ister kamp yapılabilmektedir. Lavabo ve duş imkanlarının da bulunduğu bu doğa harikası parkta şelalede yüzme de mümkün.

Küre Dağları Milli Parkı- Kastamonu

Dünyanın en derin ikinci kanyonu olan Valla Kanyonu’nu da içerisinde barındıran Küre Dağları Milli Parkı, daha birçok kanyon, mağara ve şelaleleriyle ekstrem doğa sporları severlerin gözde rotalardan biri. Ekstrem sporlar dışında sonbaharda kafa dinlemek için sakince kamp yapmak isteyenler için de uğrak noktası. Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından “dünyada koruma öncelikli bölgelerden” ilan edilen milli parkın içerisinde yaban hayat ve çeşitli bitki türleri bulunmaktadır ve ormandan hiçbir şey toplanıp park dışarısına çıkarılamamaktadır. Park içerisinde birden fazla kamp yapmaya elverişli alan bulunmaktadır. Hazırlıksız giden ziyaretçiler için çadır, karavan ve bungalov ev hizmetleri de sunulmakta. Birçok kamp alanında elektrik bulunmazken Küre Dağları’nda bu imkan bulunmaktadır. Duş ve lavabolar da kampçıların hizmetine tahsis ediliyor. Sonbahar tatilinin tadını çıkarabileceğiniz Küre Dağları’nda muhteşem doğa manzaralarına şahitlik edebilirsiniz.

Kapadokya- Nevşehir

Olağanüstü peribacalarıyla dünyanın her köşesinden insanı kendine hayran bırakan Kapadokya, son zamanlarda kamp yapmak için de tercih edilmeye başlandı. Kapadokya, milli parklar ve ormanlardan farklı olarak özel işletmelerde kamp yapma olanağı sağlıyor. Bu işletmeler dışında çadır kurmaya pek müsaade edilmiyor. Dilediğiniz yerde çadır kurma imkanı olmasa da işletmelerde kamp yapmak, otellerden daha uygun fiyatlı bir tatil geçirme imkanı sağlıyor ve bu özel kamp alanlarında her türlü ihtiyacı karşılamak mümkün olabiliyor.

Kaz Dağları Milli Parkı- Çanakkale

Maviyle yeşilin eşşiz uyumu içerisinde huzurlu bir tatil geçirmeyi arzu edenlerin tercih etmek isteyeceği Kaz Dağları, kamp alanları, Kaz Dağı Milli Parkı ve özel park alanlarından oluşmaktadır. Hem Çanakkale hem Balıkesir sınırları içerisinde bulunan Milli Parkta kontrollü alanlar dışında çadır kurmaya izin verilmemektedir. İzinli bölgelerde karavanla da konaklamak serbesttir. Kaz dağlarında bulunan Sarıkız, Karataş ve Baba Tepesi zirvelerinde rehber eşliğinde gezme fırsatı bulunmakta.

Borabay Gölü- Amasya

Şehzadeler şehri olarak anılan Amasya, kültür turizminin yanında doğal güzellikleriyle de ilgi çekiyor. Bir diğer adı Aynalı Göl olan Borabay Gölü, kamp imkânı sunuyor. Kampçıların dışında ziyaretçilerine kütük ev hizmeti de sunan tabiat parkında gölde kayık turu yapmak, bakkal ve restorandan faydalanmak mümkün. Göl çevresinde kuş sesleri eşliğinde yürüyüş yapabilirsiniz fakat balık tutmak ve yüzmek yasak.

Borçka Karagöl- Artvin

Doğu Karadeniz’in hem fotoğraf tutkunları hem de doğar severler için en gözde yerlerinden olan Karagöl, kamp yapmak isteyenler için çok müsait bir alana sahip. Bol oksijenli ve sisli havasıyla ziyaretçilerini büyüleyen gölde kamp, karavan ve piknik alanları bulunuyor. Kamp alanları ücretli olup eğer kendi çadırınızı yanınızda götürürseniz indirim alabilirsiniz. Gölde balık avlamak yasak olsa da göl çevresinde konaklayarak manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

 

Önerilen İçerik: Türkiye'de Kamp Yapmak İçin En İyi 10 Doğal Alan

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR