Sveti Stefan nerede? Muhteşem manzara ve eşsiz doğa

Adriyatik Denizine kıyısı bulunan ve yılın 7 ayında denize girilebilen bu yer herkesin ilgi odağı olan bir nokta. Turizmde gözde mekanlardan biri olan Sveti Stefan nerede herkesin merak ettiği bir konu aynı zamanda. Balkanların inci gibi değerli tatil merkezi olan Sveti Stefan Adası'na ait tüm detaylar ve görüntüler haberimizin içinde bulunuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 07.09.2020 11:18 GÜNCELLEME 07.09.2020 11:19 SEYAHAT
Sveti Stefan nerede? Muhteşem manzara ve eşsiz doğa
Sveti Stefan nerede? Muhteşem manzara ve eşsiz doğa

Yılın tam 7 ayı güneşli geçen günlerini, denize girerek  değerlendiren kişiler burada yaşıyor. Aynı zamanda turistler de denize girmek için Adriyatik Denizinin berrak suları ile burada buluşuyor. Sveti Stefan nerede herkesin en çok merak ettiği konu olarak bulunuyor. İşte berrak suları ve harika manzarası ile Sveti Stefan Adası ve plajı... 

 

 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

Sveti Stefan Nerede?

 

 

Balkanlarda yer alan bu güzel köy Karadağ'ın Budva şehrinde yer alan bir nokta. Burada bulunan bir ada olan Sveti Stefan herkesin güneşli günlerde akın ettiği bir yer. 15. yüzyıldan kalma bir köy olan bu yerde tarihi yapılar da bulunuyor. 

Arnavut kaldırımlı yolları ile çok güzel avlusu bulunan bu yer muazzam deniz manzarasına da sahip. 

Kırmızı çatılı evleri, dar sokakları ile Sveti Stefan Budva'ya 5 km uzaklıkta bulunuyor. Budva'dan buraya ulaşmak kolay. 

Önerilen içerik; 360 derece Adriyatik denizi manzarasına sahip Karadağ Budva surları

Sveti Stefan'da sedir, çam ve zeytin ağaçları bolca bulunuyor. 12 bin metre kare alanda bu ağaçlara rastlamak mümkün. 100 ev, 3 kilisenin olduğu Sveti Stefan adası ise 19. yüzyılda ise 400 kadar kişinin yaşadığı bir yermiş. 

Sveti Stefan Adası 

Sveti Stefan Adası Karadağ'ın turizm incisi bir yer. Şimdilerde bir otel bulunan bu yerde bu otelde konaklayan kişiler haricinde adaya giriş yapılamıyor. Ada karaya minik bir köprü ile bağlı ve Adriyatik Denizini de çok iyi görebiliyor. Denizin berrak sularına sahip olabilmek için adaya giriş yapmak mümkün. Restoranlardan rezervasyon yaptırarak ya da adada yaşayan biri tarafından davet alınması gerekmektedir. Bu adaya dünyaca ünlü birçok isimin de geldiği biliniyor. 

1972 yılında ise Sveti Stefan adası en özgün turistik yer olması sebebi ile ödüle layık görüldü. Dünyaca ünlü ve dünyadaki en pahalı adalardan biri aynı zamanda. 

Tarihte Sveti Stefan Adası 

15. yüzyılda Budva'ya yapılacak saldırlara karşı savunma merkezi olarak kurulmuş bu ada. Burada askeri malzemeler tutulmuş ve Budva şehrinin düşmana karşı koruma kontrol noktası buradan sağlanmış. Birçok kez Osmanlı kuşatmasına dahil olmuş bu ada. Ancak Venediklerin çok iyi savunması ile karşılaşan Osmanlı burayı fethetme planından vazgeçerek Venediklere bırakmış. Ardından ise yine birçok medeniyet tarafından saldırıya uğramış Yine de ilk zamanki özgünlüğünden bir şey kaybetmeyerek günümüze kadar gelebilmeyi başarmış. 

1960'lı yıllara kadar balıkçıların yer aldığı bu ada daha sonra adını dünyaya duyurmayı başarmış. Daha sonra buraya çok lüks bir otel yapılmış ve balıkçı evleri de otele çevrilmiş. 

Sveti Stefan Plajı

 Berrak sulara sahip bu plaj herkesin ilgi odağı olan bir yer. Ekim ayında dahi bu plajda yüzmek mümkün. Yılın 6 -7 ayında Sveti Stefan plajında denize giriliyor. Sveti Stefan Adası'na bakan manzarası ile denizin berrak suları birleşiyor. 

Burada turistler denize girdiği gibi fotoğraf çekilerek güzel kareler de elde ediyor. Dünyanın sayılı güzellikteki plajlarından biri burası ve Karadağ'da yer alıyor. Bunlardan biri de Sveti Stefan plajı. Burada kış mevsimi de bahar tadında yaşanıyor.

Bu da ilginizi çekebilir; 2500 yıllık geçmişe sahip Budva gezisi - Budva Antik Plajı

 

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR