Çocuklar ve aileler için Ara Tatil'de gidilebilecek 10 eğlenceli adres

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki eğitim gören 18 milyon civarındaki öğrenciler, Ara Tatil'e giriyor. Milli Eğitim Bakanlığı öğrenciler için eğitici ve öğretici etkinlikler hazırladı. Öğrencilerin uygulayacağı programların yanı sıra biz de gezilip görülecek, hem öğrenip hem de keyifli vakit geçirilebilecek yerleri derledik.

ABONE OL
GİRİŞ 15.11.2019 17:30 GÜNCELLEME 15.11.2019 17:30 SEYAHAT
Çocuklar ve aileler için Ara Tatil'de gidilebilecek 10 eğlenceli adres
Çocuklar ve aileler için Ara Tatil'de gidilebilecek 10 eğlenceli adres

Yaklaşık 18 milyon öğrenci 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk ara tatilini 18-22 Kasım'da yapacak. Ara tatilde öğrenciler karne almayacak fakat tatile girecek. Sömestr ve yaz tatilinden farklı olacak olan bu tatilde Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin uygulaması için çeşitli eğitici programlar hazırladı. 81 ilde düzenlenecek olan bu programda mesleki eğitimler ve bilgilendirici seminerler yer alıyor.

MEB'DEN ARA DÖNEM PROGRAMI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilk ara tatilde öğrencilere yönelik "18-22 Kasım 2019 Ara Tatil Etkinlik Programı"nı hazırladı.

 

 

Bu programda, "gezi", "sağlık, doğa ve çevre", "bilgi ve teknoloji", "iletişim", "okuryazarlık", "sanatsal faaliyetler", "sportif faaliyetler", "araştırma ve gözlem", "oyun oynama ve bulmaca çözme", "sosyal sorumluluk", "günlük yaşam becerileri", "el sanatları", "bilim", "yardımlaşma", "kariyer planlama" ve "aile günü" olmak üzere 16 ana başlık yer alıyor. 

Öğrenci ve velilerin illerde yapılacak etkinliklerin bilgisine ulaşabilmeleri amacıyla "aratatil.meb.gov.tr" sitesi de hazırlandı. MEB'in programlarına yarın akşam itibarıyla ulaşabilir, ilde 5 gün boyunca yapılacak ara tatil etkinliklerini görebilirsiniz.

ÇALIŞMA TAKVİMİ

"Yeni Eğitim Öğretim Çalışma Takvimi Modeli"ne göre 18-22 Kasım'da yapılacak ilk ara tatilin ardından ilk dönemin ikinci yarısı 25 Kasım'da başlayacak. 

Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak. İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak.

İkinci ara tatil ise 6-10 Nisan 2020'de olacak, 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran'da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

EĞLENCELİ VE ÖĞRETİCİ YERLER

MEB'in yayınladığı programın yanı sıra biz de Haber 7 seyahat ekibi olarak öğrencilerin keyifle gezebileceği, hem eğlenip hem de yeni bilgiler öğrenebileceği yerleri derledik. Aralarında müzeler, lunaparklar, akvaryumların da bulunduğu bu yerler, tatilinize renk katacak, bilgi dağarcığınızı genişletecek.

İyi eğlenceler.

Miniatürk

Türkiye'nin dünyaca ünlü eserlerinin minyatür versiyonlarının sergilendiği Miniatürk, kuruluşundan bu yana çocukların en çok ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor. Osmanlı'dan Selçuklu'ya, Antik Bizans'tan Roma'ya pek çok yapının sergilendiği Miniatürk, İstanbul'da, Haliç kıyılarında yer alıyor. 

Binlerce tarihi eser arasından bilinirliğine, dönemini temsil yeteneğine göre Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilen İstanbul'dan 61 eser, Anadolu'dan 9 eser, Türkiye sınırları dışında kalan Osmanlı coğrafyasından 12 eserin 1/25 oranına küçültülmüş minyatür modellerinin yer aldığı Miniatürk, çocukların ilgiyle gezecekleri yerlerin başında geliyor.

Rahmi Koç Müzesi

Miniatürk çıkışınızın ardından yine Haliç kıyılarında, alanın biraz daha ilerisindeki Rahmi Koç Müzesi'ne de gidebilirsiniz. Yaklaşık 27 bin metrekarelik alana yayılan Rahmi M. Koç Müzesi, Mustafa Koç Binası, Tarihi Hasköy Tershanesi, Açık Hava Sergileme Alanı olmak üzere üç ana bölümden oluşuyor.

Müzede, Atatürk bölümü, kara yolu ulaşımı, demir yolu ulaşımı, denizcilik, havacılık, tipo baskı atölyesi, yaşayan geçmiş, makineler, iletişim, bilimsel aletler, modeller ve oyuncaklar olmak üzere çok sayıda bölüm bulunuyor. Özellikle çocuklar için oldukça eğlenceli bir Müze olan Rahmi Koç müzesi, bu tatilde gidip görebileceğiniz yerlerin başında geliyor.

İstanbul Oyuncak Müzesi

Listemizin üçüncü sırasında çocukların çok sevdiği bir yer var. Şair ve yazar Sunay Akın tarafından kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi'nde, 1700'lü yıllardan günümüze oyuncak tarihinin en gözde, en nadide örnekleri sergileniyor.

Akın'ın 20 yılda 40'ı aşkın ülkedeki koleksiyonerlerden, antikacılardan ve açık artırmalardan satın aldığı oyuncaklarla kurduğu İstanbul Oyuncak Müzesi, dünya tarihini daha eğlenceli, daha akılda kalıcı bir öğrenme yöntemi ile ziyaretçilere sunuyor.

Barış Manço Müzesi

1999 yılında aramızdan ayrılan ünlü şarkıcı Barış Manço'yu yeni nesil çocuklar bile tanıyor, biliyor ve müziklerini dinleyip söyeyebiliyor. Çocukların dostu, Barış abisi olan ünlü şarkıcının Kadiköy'de bulunan müze evi de ziyaret için bekleyen yerlerden biri.

Barış Manço'nun bal mumu heykeli, Türkiye'nin adresini ezbere bildiği bu evin antresinin sağında, bestelerini yaptığı kuyruklu piyanosunun başında ziyaretçilerini karşılıyor.

İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi

Gülhane Parkı içerisinde saray sur duvarına bitişik Has Ahırlar Binası'nda yer alan İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi'nde, Müslüman bilim adamlarının astronomi, coğrafya, matematik, kimya, optik, tıp, mimari, savaş teknolojisi gibi alanlarda ortaya koydukları eserlerin model ve maketleri sergileniyor.

Müze, toplam 570 alet, cihaz kopyaları, maket ve model koleksiyonu ile alanında Türkiye'de ilk. Astronomi, saat teknolojisi, denizcilik, savaş teknolojisi ve tıp bölümlerinin bulunduğu müzede, madenler, fizik, matematik-geometri, şehircilik ve mimari, optik, kimya ve son olarak da coğrafya ile ilgili harita ve çeşitli harita çizimlerinin sergilendiği bölüm bulunuyor.

Akvaryumlar

Çocukların en çok görmek istediği yerlerin arasında akvaryumlar da bulunuyor. Özellikle canlı çeşitliliği açısından oldukça verimli bir popülasyona sahip olan istanbul'daki akvaryumlarda, öğrenciler hayvanları burada tanıyabilir, yem verebilir, eğlenceli vakitler geçirebilir.

Darıca Hayvanat Bahçesi

Türkiye'nin ilk özel hayvanat bahçesi olan Darıca Hayvanat Bahçesi'ni ziyaret edenler, aslandan maymuna, timsahtan boz ayıya, farklı türlerde kuşlardan sürüngenlere kadar çok sayıda canlıyı görme imkanı bulacak.

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi

Beylikdüzü Yaşam Vadisi'nde bulunan Balıkçı Kenan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi de, sömestir tatilinde minik misafirlerini bekliyor.

 

Müzede, hamsi ve istavritten köpek balıklarına, vatozlara kadar, denizlerimizde yer alan canlıların mumyalanmış çeşitli örnekleri sergileniyor.

İsfanbul

Yaklaşık 100 futbol sahası büyüklüğündeki 600 dönümlük arazi üzerinde kurulan İsfanbul, masalsı bir dünyaya yolculuk yapmak isteyen çocukları, yarıyıl tatilinde de bekliyor.

Girişinde büyük bir şatonun yer aldığı İsfanbul, "Oyun Dünyası", "Efsaneler Dünyası" ve "Macera Dünyası" bölümlerinden oluşuyor.

Legoland

Çocukların Disneyland kadar merak edip görmek istediği yerler arasında Legoland bulunuyor. Legoland, İstanbul'da ailelerin 3-10 yaş arasındaki çocukları ile yaratıcılık dünyasını keşfedip eğlenebileceği kapalı eğlence merkezlerinden biri.

Eğlence ve rengarenk lego parçaları ile dolu Legoland'da çocuklar, Space Missions'da uzayın derinliklerini, Miniland'da Galata Kulesi, Ayasofya, Sultanahmet Camisi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile İstanbul'un ve dünyanın simge haline gelmiş ünlü yapılarını keşfetme imkanı bulurken, uzmanından binaların, ilginç hayvanların ve güçlü kahramanların nasıl oluşturulduğunu öğrenebiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR