Kamp malzemeleri listesinde neler var?

Kamp malzemeleri listesi sezon açıldığında herkesin en çok merak ettiği konu oluyor. Kamp çantasında mutlaka olması gereken malzemeler de kısa ya da uzun süren kamp deneyiminde hayat kurtarıcı olabiliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2021 14:19 GÜNCELLEME 28.09.2021 14:20 SEYAHAT
Kamp malzemeleri listesinde neler var?
Kamp malzemeleri listesinde neler var?

Kamp malzemeleri listesi sezon açıldığında herkesin en çok merak ettiği konu oluyor. Mutlaka kamp çantanızda bulunması gereken malzemeler sizin kısa ya da uzun süren kamp deneyiminizde kurtarıcınız olabilir. Doğa ile baş başa kaldığınızda mutlaka bu malzemelere ihtiyacınız olacak. Peki bu kamp malzemeleri nelerdir? Hepsi de mutlaka kamp çantanızda bulunması gereken malzemeler olup, kolaylıkla alabileceğiniz ürünler. Güzel bir kamp deneyimi için bu ürünlere ihtiyacınız olacak. 

 

 

KAMP MALZEMELERİ NELERDİR?

Kamp malzemeleri nelerdir denildiğinde başında şüphesiz ki çadırlar bulunuyor. İyi bir gece geçirmek için mutlaka kamp çadırlarınızı kaliteli olarak almalısınız. Yağmur yağdığı taktirde sizin için kötü bir gece olabilir. Bu yüzden su geçirmediğinden emin olduğunuz bir çadır ile kamp malzemeleri çantasını hazırlayabilirsiniz. 

KAMP MALZEMELERİ LİSTESİ

Uyku tulumları  

Sırt çantası  

Matlar  

Şişme yataklar  

Çakı, Matara, Kafa lambası

Katlanır masa ve sandalye 

Şemsiye ya da tente  

Şişme ürünler için pompa  

Yastık ya da battaniye  

Havlu, Diş fırçası, Kulak çubuğu, Şampuan, Sabun ,Güneş kremi ,El kremi ,Islak mendil  

Yedek ayakkabı ya da terlik  

Gözlük, Şapka 

Pil ve gaz, Su filtresi, Soğutucu, Termos  

Mini tüp  

Havlu kâğıt  

İlk yardım seti  

Hamak, Yağmurluk 

Çadır ışığı 

Böcek savarlar 

İzole bant 

Kamp duşu 

Fermuarlı torba  

Kamp tenceresi  

Yedek kıyafet 

Çöp torbası, Folyo  

Metal tabak, Metal bardak 

Konserve açacağı  

Kesme tahtası, Maşa  

Kepçe, kaşık, çatal  

Deterjan, sünger 

Yağ, Tuz, Baharat,  

İp, Pusula, Düdük, Balta  

Nakit para 

Fotoğraf makinesi  

Power bank  

İlaç  

Kalem kâğıt 

Frizbi ,Top ,Hoparlör, Olta 

Bu ürünler yanınıza almanız gereken bütün ürünler olarak sıralanabilir. Ürünleri büyük ölçüde yanınıza almaya gayret edin. ancak bu ürünlerden bazıları için ihtiyacınız olmayacağını düşünüyorsanız o ürünleri yanınıza almayabilirsiniz. 

KAMP ÇANTASINDA MUTLAKA OLMASI GEREKEN 5 MALZEME

Kamp çantasında mutlaka olması gereken malzemeler sizin kamp alanındaki en çok ihtiyacınız olan ürünlerden oluşuyor. Bu malzemeler olmadan asla iyi bir kamp deneyimi yaşayamazsınız. 

1-Çadır

2*Ocak 

3-Kesici Alet

4-Kafa Lambası 

5-Uyku Tulumu

KAMP YAPACAKLARA TAVSİYELER 

- Ne kadar az eşya o kadar rahat bir kafa. Unutmayın ki az eşya götürmek sizi kampta daha az strese sokacaktır. Bu yüzden yukarıda belirtilen malzemeler dışına çıkmamaya gayret edin. 

- Kamp yapmak için suyun olduğu yerleri tercih edin. Bu size temiz su anlamında kolaylık sağlayacak ve su filtresi gibi ürünleri almak zorunda kalmayacaksınız. 

- Kamp malzemeleri listesinden yanınıza aldığınız ürünlere tik atarak malzemelerinizi oluşturabilirsiniz. Bu sayede evde unuttuğunuz bir ürün olmayacaktır.

Kamp yapacak herkesin bilmesi gereken bir direk onuda kesinlikle kamp alanlarıdır. Türkiye'de kamp yapılacak en iyi yerler yazımızdan en iyi kamp alanlarına dair tüm detaylı bilgilere rastlayabilirsiniz. Ücretsiz kamp alanlarını da buradan öğrenebilirsiniz. 

KAMP ÇADIRI NASIL ALINIR?

Kamp çadırı alırken mutlaka kurup yırtık var mı bakmalısınız. Eğer bir yerinde delik varsa sizin işinize yaramaz. Olası bir yağmur yağmasında bütün kamp keyfiniz biter. Ayrıca çadır alırken ısıyı ve soğuğu geçirmediğine de dikkat etmelisiniz.  günümüzde üretilen çadırları kurmaya çalışmanıza da gerek yok. Kendi iskeleti var ve açtığınızda teknik bir hamle ile kendiliğinden kurulabilir. Yeni çadır alacaksanız bu hususlara dikkat etmenizde fayda var. Kampa gitmeden önce çadırınızı kurup herhangi bir yerinde yırtık var mı bakın. Kamp çadırı alırken nelere dikkat etmeli haberimizden bütün detayları öğrenebilirsiniz. 

KAMP MALZEMELERİ İÇİNDE YAĞMURLUĞUN ÖNEMİ

Yağmurluk kamp malzemeleri içerisinde mutlaka bulunması gereken üründür. Kesinlikle unutmadan yanınıza aldığınıza emin olmalısınız. Sıcak yaz günleri için değil belki ama sonbahar ve ilkbahar dönemleri için yağmur yağma olasılığı kamp yapılacak yerlerde bir hayli yüksektir. Bu yüzden mutlaka kamp malzemeleri içerisine yağmurluğunuzu alın. Çadırınızın da yağmurluğu olduğuna emin olun. 

UYKU TULUMU İÇİN TAVSİYELER

Eğer fazla masrafa girmek istemezseniz uyku tulumu yerine yastık yorgan da alabilirsiniz. Bu da işinizi görecektir. Evinizdeki malzemelerle de güzel ve keyifli bir kamp yapabilirsiniz. Ancak kamp yapacağınız yer soğuk olacaksa bu durumda güzel bir tulum almanız faydalı olacaktır. Yaz ve kış kampları için ayrı ayrı tulum alabilirsiniz. Uyku tulumu alırken kaliteli ve ısıyı iyi koruyan ürünleri tercih edin. Gece boyunca sizin ısınızı koruyacak en iyi şey uyku tulumu. Soğuk yerlerde kullanacağınız uyku tulumları sizi soğuktan koruyacak kalitede bulunmalıdır. Hafif ve kompakt olan uyku tulumlarını tercih etmenizde fayda var. Bu sayede gezerken size sorun teşkil etmeyecektir. 

MAT İÇİN TAVSİYELER

Köpük, plastik, gibi maddelerden üretilen matlar en ucuz matlar ancak pek konforlu olduğunu söyleyemeyiz. Şişme matlardan bir artı yönü var o da patlama riski yok. Şişme matlar maalesef patlayarak kampın ortasında sizi mağdur edebilir. Ancak diğer mat çeşidine göre çok rahat ve gece uyurken konfor sağlıyor. Ayrıca da taşırken de çok büyük kolaylık sağlıyor. Çok az yer kaplıyor. Daha fazla yer kaplayan ama oldukça konforlu diğer bir ürün ise kamp yatakları. Bu ürünler de oldukça hızlı kuruluyor ve daha rahat bir uyuma sağlıyor. 

FENER Mİ KAFA LAMBASI MI?

Tabi ki kafa lambası. Çünkü fener sizin tuttuğunuz yeri aydınlatırken elinizi de meşgul eden bir alettir. Ancak kafa lambası ile baktığınız her yeri ellerinizi meşgul etmeden de görebilirsiniz. Gece tuvalet ihtiyacı için dışarı çıktığınızda bu kafa lambaları daha çok işe yarıyor. Bu yüzden kafa lambası fenerden daha kullanışlı. Fener olarak daha minik bir ürün de alabilirsiniz. Yedek olarak bulunması iyi olacaktır. 

Eğer kampınızı güzel bir karavan ile yapacaksanız daha keyifli geçecektir. Karavan çeşitleri haberimizden detaylı bilgi alarak karavan almadan önce dikkat etmeniz gereken bütün hususları öğrenebilirsiniz. 

YORUMLAR 1
  • sinan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu listeyi hazırlarken strese girdim vazgeçtim.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR