Kışın gezilecek yerler: Kışın mutlaka görülmesi gereken 7 şehir

Kışın soğuk havaları bahane ederek evde oturmak yerine bu havaların tadını gezerek, unutulmaz anılar biriktirerek çıkarabilirsiniz. Özellikle Avrupa, kış manzaraları bakımından oldukça zengin ve fantastik atmosfere sahip.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2020 15:53 GÜNCELLEME 08.02.2020 15:53 SEYAHAT
Kışın gezilecek yerler: Kışın mutlaka görülmesi gereken 7 şehir
Kışın gezilecek yerler: Kışın mutlaka görülmesi gereken 7 şehir

Kışın seyahat etmek için elverişli bir mevsim olmadığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Kış mevsimi, en karanlık ve kasvetli şehirleri bile beyaz örtüyle kaplayarak adeta birer masal diyarına çeviriyor. Karlarla kaplanan tarihi evler, taş sokaklar, rengarenk dükkanlarla birleşince ortaya seyrine doyum olmaz manzaralar çıkıyor.

 

Hava şartları nedeniyle depresif bir ruh haline bürünmek yerine bu havanın tadını çıkarmak sizin elinizde yalnızca ne tarz bir tatil istediğinize karar vermeniz yeterli. Kimileri, soğuk havaları sevmediği için sıcak ülkelere kaçmak isterken kimileri de karlarla kaplı bembeyaz bir ortam içerisinde kendini bulmak isteyebiliyor. Hangi tatil tarzının size uygun olduğuna karar veremiyorsanız sizler için tüm alternatifleri listeledik. 

 

Hallstatt- Avusturya

Sosyal medyada fotoğrafı en çok paylaşılan yerlerden biri olan Hallstatt, kartpostallardan bile güzel bir manzaraya sahip. Aslında şehir değil bir köy olan Hallstatt, kışın kesinlikle görmeniz gereken yerlerden biri olduğu için bu listede olmazsa olmazdı. Avusturya'nın Salzkammergut kentinde bulunan Hallstatt'a o kadar fazla turist akın ediyor ki son zamanlarda Hallstatt Belediye Başkanı, turistleri artık istemediklerini açıklamak zorunda kaldı. Fakat böyle muhteşem manzaraya sahip bir dünya mirasını görmekten mahrum olmak yazık olacaktır dolayısıyla ziyaret etmenizi tavsiye etmeden geçemeyeceğiz. 

Rengarenk sokakları, çiçeklerle bezenmiş geleneksel evleri ve eşsiz doğasıyla göl kenarında huzuru bulabileceğiniz Hallstat'ta karlı dağları izleyerek yürüyüşler yapabilir ya da gölde gezintiye çıkabilirsiniz.

Brugge- Belçika

Çikolata kokan şehir olarak bilinen Brugge, Orta Çağ mimarisi örneklerini en iyi yansıtan taş evleri ve birbirine kanallarla bağlanan sokaklarıyla kendinizi roman karakteri olarak düşleyebileceğiniz bir şehir. Kuzeyin Venedik'i olarak da adlandırılan Brugge, bu unvanını sandal turları yapabileceğiniz kanallarından alıyor. Brugge'de Venedik kadar kalabalık olmaması sayesinde daha sakin bir ortamda taş evler arasında sandal yolculuğu imkanı bulabilirsiniz fakat mevsim nedeniyle kanalların buz tutmuş ihtimalini göz önünde bulundurmalısınız. Kanallar buzlanmış olsa dahi Brugge sokaklarını yürüyerek daha keyifli bir keşif haline dönüştürebilirsiniz. Yeni yıla henüz girmişken Brugge'e bir seyahat planlıyorsanız ışıl ışıl sokaklarla karşılaşmaya da hazır olmalısınız. Avrupa'da yılbaşının en güzel halini bulabileceğiniz Brugge, rengarenk ışıklarla süslenmiş caddeleri ve süsleriyle devasa bir şekerci dükkanına benziyor.

Laponya (Lapland)- Finlandiya

Finlandiya'nın kuzeyinde yer alan Laponya, kuzey ışıklarının en iyi görüldüğü yerlerden biri ve Baltık Denizi'nin en masalsı bölgesi. Kutup ikliminin hakim olduğu Laponya'da çizgi filmlerde görmeye alıştığımız husky köpeklerinin ve ren geyiklerinin çektiği kızaklar, -40 derecelere kadar düşen soğuk havaları bile keyifli bir hale getiriyor. Doğal güzellikleriyle, karla kaplı ormanlarıyla ve buz tutan gölleriyle muhteşem manzaralara şahitlik edebileceğiniz Laponya'da cam fanusa benzeyen ıgloo otellerde konaklayarak geceleyin kuzey ışıklarını izleyebilirsiniz.

Harbin- Çin

Çin'in en farklı şehri Harbin, Rusya ve Avrupa etkisiyle inşa edilmiş şehir mimarisine sahip olması nedeniyle Uzak Doğu kültürüyle karşılaşma beklentinizin olmaması gereken bir yer. Harbin sokaklarında gezerken Fransız tarzı evleri, barok ve Bizans mimarisi örneklerini gördüğünüzde Çin'de olduğunuza inanamayacaksınız.

Harbin'in mimarisini görmek için herhangi bir mevsimde gidebilirsiniz fakat Harbin'de asıl görmenizi tavsiye ettiğimiz Harbin Buz ve Kar Festivali'ne yalnızca kışın katılabilirsiniz. Dünyanın en büyük ve gösterişli festivali olarak kabul edilen bu festival, buzdan inşa edilen devasa büyüklükteki heykellerin renkli ışıklarla inanılmaz gösterisine sahne oluyor. Siz de Harbin Buz ve Kar Festivali'ne katılarak kendi dev heykelinizi yapabilirsiniz.

Kışın katılabileceğiniz diğer dünya festivalleri için...

Krakow- Polonya

Avrupa'nın değeri en bilinmeyen şehri olarak nam salmış Krakow, bozulmamış tarihi dokusu ve meydanları olan mutlaka görülmesi gereken kentlerden. Krakow, geçmişte uzun yıllar başkentlik yapmış olması ve sanat, bilim, kültür merkezi olması nedeniyle Polonya'nın kalbi olarak da kabul görüyor. Tarihi binaları ve 2. Dünya Savaşı'nda hasar görmüş yapılardaki kurşun izlerini görebilirsiniz. Özellikle savaş döneminde kullanılan toplama kamplarını ziyaret ederseniz orada tutulan insanların yaşadıklarını hissedebilirsiniz. 

Krabi- Tayland

Kışın yalnızca karlı tatiller yapılması gerekiyor tabusunu yıkarak her yer beyaza bürünmüşken güneşin sıcacık ışınlarına kendinizi bırakarak iliklerinize kadar ısınmak, tüm yorgunluğunuzu alıp götürecektir. Tayland denilince akıllara ilk önce Phuket Adası ya da başkent Bankok gelir fakat diğer adaları kadar güzel olan Krabi de plajlarıyla deniz kum güneş üçlüsünü en iyi sağlayan adalardan bir tanesi. Tayland'ın diğer bölgelerine göre duru kalmış şirin bir ada olan Krabi'de gündüzleri masmavi denizin tadını çıkarabilir akşamları ise gürültülü eğlence anlayışından uzak gecenin verdiği tüm huzurla kafanızı dinleyebilirsiniz.

Kışın yaz tatili yapabileceğiniz diğer ülkeler...

Kars- Türkiye

Türkiye, hem doğal güzellikleri hem de tarihi miraslarıyla dünyanın en popüler ülkelerini geride bırakacak harikaları barındırıyor. Doğu Ekspresi ile son yıllarda adından sıkça söz ettiren Kars, Türkiye'nin mutlaka görülmesi gereken şehirlerinden biri. Doğu Ekspresiyle pek çok güzelliği barındıran diğer şehirlerden geçerek Kars'a ulaştığınızda donmuş bir göl üzerinde kızak çeken atlar sizi karşılayacak. Gözlerinizi kamaştıran beyaz örtünün üzerinde rengarenk aksesuarlarla süslenmiş atlar koşarken farklı bir dünya içinde olduğunuz düşüncesine kapılabilirsiniz. 

Soğuk havalarda gezmeniz biraz güç olsa da Ani Harabeleri, kilise mimarisine sahip Fethiye Cami'sini, ve Rusya etkisiyle oluşturulan geniş sokakları ile taş binalarını görmeden dönmemelisiniz.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR