Cıbıltepe'de sıfırın altında 16 derecede kayak keyfi

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi, dondurucu havaya rağmen hafta sonu kayakseverlerle doldu. Kar kalınlığının 115 santimetreye ulaştığı 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe, hava sıcaklığının sıfırın altında 16 dereceye düşmesine rağmen kayak tutkunlarının akınına uğradı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.02.2020 16:19 GÜNCELLEME 09.02.2020 16:23 SEYAHAT
Cıbıltepe'de sıfırın altında 16 derecede kayak keyfi
Cıbıltepe'de sıfırın altında 16 derecede kayak keyfi

Yurdun dört bir yanında etkisini gösteren kış, mevsim tatili beldelerinde keyifli geçiyor. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kayakseverlerin hafta sonu yoğunluğu yaşandı.

 

 

Tesislerin bulunduğu yerde eksi 16 dereceyi bulan hava sıcaklığına aldırış etmeyen misafirler, karın tadını doyasıya çıkardı.

 

 

Kristal kar, sarıçam ormanları ve uzun kayak pistleriyle dikkati çeken, dünyanın en güvenli kayak merkezleri arasında gösterilen Cıbıltepe, son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu.

TESİSLERDE KAYAK YOĞUNLUĞU

Cıbıltepe'deki pistlere gelenler, beyaza bürünmüş sarıçam ormanları arasında kayak ve snowboard yapmanın keyfini yaşadı.

Kayakseverlerden Muhammet Yıldız, "Şu anda hava eksi 16 derece ama isterse 20 derece olsun. Ormanlar arasında, kristal kar üzerinde kayak yapmak çok keyifli. Herkesin bu keyfi yaşaması lazım." dedi.

Kayak merkezinde 5 telesiyej ve toplam uzunluğu 33 kilometreyi bulan 9 pist hizmet veriyor.

KAYNAK : AA, Haber7
YORUMLAR 1
  • dedeoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    E. mamoğlu bu daveti kaçırmamalı, nede olsa kendisi.tatil müptelası. adam Ne zaman tatil programı yapsa Türkiyenin bir yerlerine doğal afet oluyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR