Endonezya'da ne yenir? Endonezya'nın meşhur yemekleri

Endonezya mutfağı zengin içeriklere sahip. Turistler Endonezya'nın sokak lezzetlerini tatma fırsatı bulabildiği gibi aynı zamanda güzel tatlarla tanışma fırsatı bulabiliyor. Endonezya'nın meşhur yemekleri bizim mutfağımızdan çok farklı malzemelerle yapılıyor. Buranın yöresel ürünleriyle yapılan yemekleri ile ülke farklı keşif lezzetleri sunuyor. Gelin Endonezya'da ne yenir beraber bu ülkenin lezzetlerini tanıyalım.

ABONE OL
GİRİŞ 15.04.2020 15:28 GÜNCELLEME 15.04.2020 15:28 SEYAHAT
Endonezya'da ne yenir? Endonezya'nın meşhur yemekleri
Endonezya'da ne yenir? Endonezya'nın meşhur yemekleri

Endonezya'da ne yenir? Bu ülkeye seyahat edecek herkes bizim mutfağımızdan çok farklı malzemelerle yapılan yöresel yemekleri merak ediyor. Damak tadınıza belki çok farklı gelecek bu yöresel tatları denemekte fayda var. Endonezya'nın meşhur yemekleri her yerde bulunuyor. Ülkenin dört bir yanında yöresel ürünlerle yapılan yemekleri denemelisiniz. Ayrıca Endonezya'nın sokak lezzetleri de herkesi akşamları meydanlarda bekliyor.  

 

 

Endonezya 250 milyon nüfusa sahip bir ülke. Nüfusun neredeyse yüzde 98'i de Müslüman. Bu yüzden burada helal olmayan ürünler tüketilmiyor. Ancak Bali Adası'nda nüfus çoğunluğu Budistlerden oluşuyor. Burada bazı helal olmayan ürünler görebilirsiniz. Ancak yöresel yemekler içerisinde en güzel tatları bulabilirsiniz. Endonezya çorbası, meyveleri, ana yemekleri ile öne çıkan bir ülke. Bu yemekler buraya özgü ürünlerle yapılıyor. Herkes tarafından da büyük keyifle tüketiliyor. Seyahat eden bazı turistler de Endonezya yemeklerini keyifle yiyor.  

ENDONEZYA'DA NE YENİR? 

Endonezya'da mutlaka sokak lezzetlerini keşfetmelisiniz. Sokak lezzetleri içerisinde bize hiç tanıdık gelmeyen tavuk bağırsağı bulunuyor. Bunu bizdeki kokoreç lezzeti gibi temizleyerek pişirip farklı baharatlarla servis ediyorlar. Ayrıca diğer sokak lezzetleri içerisinde de genel olarak kızartma ürünleri bulunuyor. Geleneksel lezzetleri çerisinde ise yörenin sebze ve bitkileri yer alıyor. Pirinç bu topraklar için olmazsa olmaz ürünler. Her yerde bütün yemeklerin yanında ekmek yerine mutlaka pirinç tüketiliyor. İşte Endonezya'nın sokak lezzetlerinde ne var bütün detayları ile aşağıdan izleyebilirsiniz.  

 

 

ENDONEZYA'NIN MEŞHUR YEMEKLERİ

Endonezya'da sabah kahvaltısında ne yiyorlar, öğlen ve akşam yemeğinde ne yiyorlar hepsini Dünyayı Geziyorum ekibi sizler için keşfetti. Onların objektifine yansıyan tüm yemek kültürü detaylarını aşağıda bulabilirsiniz. 

JAKARTA'DA ÇORBANIZI KENDİNİZ HAZIRLIYORSUNUZ 

Çok ilginç bir detay ile karşılaşacağınız Endonezya'da çorbanızı kendiniz hazırlıyorsunuz. Masaya kâse içerisinde gelen malzemeleri de kendini seçerek sipariş verebilirsiniz. Kâse içerisinde malzemelerle beraber bir de tavuk suyu getiriliyor. Farklı ve özel bir karışım olan bu suyu istediğiniz kadar tabağınıza koyarak afiyetle sıcacık çorbanızı içebilirsiniz. Hem doyurucu hem de içerisindeki malzemeler ile lezzetli bir öğün olacaktır.  

ENDONEZYA'DA SABAH KAHVALTISI  

Endonezya'nın sabah kahvaltısı meyve olmadan geçmiyor. Mutlaka buranın tropikal meyvelerini sabah kahvaltısında sofrada görüyorsunuz. Herkesin damak tadına uygun bir kahvaltı sofrası otellerde olduğu gibi restoranlarda da bulunuyor. Bizim mutfağımızdaki mücvere benzeyen bir sebze kızartması bulunuyor. Çay servisi de bizim ülkemizdekinden çok farklı olarak yapılıyor. Çayın içerisinde birbirinden şifalı malzemeler konuluyor. Bu malzemeleri de kendiniz seçebiliyorsunuz. Servis yapan kişiler turistlerin istediği malzemeler bir bardakta topluyor ve üzerine de sıcak su ilave ederek teslim ediyor.  

ENDONEZYA'NIN ÖĞLEN YEMEKLERİ  

Endonezya'da öğlen yemeklerinde mutlaka pirinç bulunuyor. Bunun yanında yöresel yemeklerden de sipariş verebiliyorsunuz. Oteller ve gezi yerlerinde restoranlar mutlaka Endonezya'nın meşhur yemeklerini servis ediyorlar.  Öğle yemeklerinde bulunan bir diğer olmazsa olmaz lezzet ise salata. Karidesli salata, fasulyeli salata rengarenk hali ile bulunuyor ve herkes mutlaka menülerde tercih ediyor.  

BALİ'NİN AKŞAM YEMEĞİ  

Akşam yemeğine olmazsa olmaz yine pirinç lapası oluyor. Bunun yanı sıra Bali'nin meşhur ve taze balıkları da akşam yemeğinde tercih edilebilecek diğer ürünler. Burada lezzeti ile herkesin damağında güzel bir tat bırakan balıklar turistler tarafından tercih ediliyor. Siz de Endonezya'da güzel bir akşam yemeği yerken lezzetli balıkları tatmak isterseniz Bali'de siparişinizi verebilirsiniz.  

ENDONEZYA'NIN MEŞHUR MEYVELERİ  

Endonezya tropikal iklime sahip ülke. Bu yüzden meyvelerde sulu sulu. Diğer tropikal ülkelerde olduğu gibi burada da meyveler iklime uygun. Bizim ülkemizde çok pahalı olan meyveleri burada oldukça ucuz fiyata bulabilirsiniz. Yollarda, doğada ve her yerde tropikal meyveleri görebilirsiniz. Ejderha meyvesi, papaya, yıldız meyve gibi ürünler herkesin damağında güzel tatlar bırakıyor. Kahvaltılarınızda da mutlaka görebileceğiniz meyveler Endonezya'da mutlaka tatmanız gereken ürünlerden.  

''Türkiye pasaportu ile vizesiz gidilen tropik  ülkeler''

ENDONEZYA'NIN MEŞHUR LUWAK KAHVESİ  

Luwak kedilerinin dışkısından çıkan kahve çekirdeklerinden üretilen bu kahve dünyanın dört bir yanına buradan gidiyor. Oldukça meşhur ve içenler tadının da çok güzel odluğunu söylüyor. Dünyada Luwak kahvesi sadece Endonezya'dan temin ediliyor. Yılda ortalama 250 kilo elde edildiğinden ötürü çok pahalı bir kahve. Burada öğretim yerinde içmek isterseniz bir fincan kahve 4 dolar. Ayrıca bu üretim yerinde kahvenin geçirdiği bütün aşamaları da görebilirsiniz. Luwak kedileri günün belirli saatlerinde kafeslerinden çıkartılıp kahve ağaçlarının bulunduğu ortama salınıyor. Bu kahve çekirdeklerini yiyor ve midesinde fermente olan kahve çekirdekleri başka bir özelliğe kavuşuyor. Bu yüzden dışkılarından tane tane ayrılan kahve çekirdekleri bir dizi işlemden geçerek kavruluyor ve en sonra kahve çekme makinesinde ufalanıyor. Sonra lezzetli hali ile severleriyle buluşuyor. Bu yüzden çok meşhur ve dünyada en çok lezzeti beğenilen bir kahve türü.  

''Sri Lanka'nın meşhur yemekleri: Pişmiş muz, mango ve diğer sebzeler...''

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR