Mardin'de beyaz örtüyle kaplanan tarihi konaklar göz kamaştırdı

Mardin'de beyaz örtüyle kaplanan tarihi yapılar, büyüleyici manzaralar oluşturdu. Tarihi cami, kilise, manastır ve medreseleri ziyaret eden turistler, adeta bir açık hava müzesi olan Mardin'de etkileyici bir gün geçirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.02.2020 17:11 GÜNCELLEME 17.02.2020 17:11 SEYAHAT
Mardin'de beyaz örtüyle kaplanan tarihi konaklar göz kamaştırdı
Mardin'de beyaz örtüyle kaplanan tarihi konaklar göz kamaştırdı

Mardin'de kar yağışı nedeniyle tarihi cami, kilise, manastır ve medreselerde oluşan 'beyaz örtü' göz kamaştırdı. Tarihi ve mimari yapısıyla Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Dünya Miras Geçici Listesi’nde olan, medeniyetlerinin başkenti Mardin’de kar yağışı tarihi mekanları ‘beyaz örtüyle’ kapladı.

 

Mardin’in tarihi dokusu ve taşın dile geldiği geleneksel mimari yapılarından Kamısiye Medresesi, Deyrüzzaferan Manastırı, Kırklar Kilisesi, Ulu Cami, Zinciriye Medresesi ve Mardin Müzesi, kar yağışının ardından beyaza bürünmesiyle kentte göz kamaştırıcı görüntüler ortaya çıktı. Kar yağışıyla oluşan beyaz örtü, açık hava müzesi konumunda olan tarihi kentte gelen yerli ve yabancı turistleri büyüledi.

 

Mardin’in tarihi dokusu ve taşın dile geldiği geleneksel mimari yapılarından Kasımiye Medresesi, Deyrüzzaferan Manastırı, Kırklar Kilisesi, Ulu Cami, Zinciriye Medresesi ve Mardin Müzesi, kar yağışının ardından beyaza bürünmesiyle kentte göz kamaştırıcı görüntüler ortaya çıktı.

Kar yağışıyla oluşan beyaz örtü, açık hava müzesi konumunda olan tarihi kentte gelen yerli ve yabancı turistleri büyüledi.
 

KAYNAK : DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR