Seyahatlerde hangi ulaşım aracı tercih edilmeli? Tren mi yoksa uçak mı?

Seyahatler artık hayatımızın bir parçası. Uzun yolculuklarda hangi araç tercih edilmeli tüm yönleri ile hava, demir ve kara yolu vasıtalarının artı ve eksilerini sizler için derledik. Kısa mesafede ya da uzun mesafede tercih edeceğiniz ulaşım aracı hem sizi hem de bütçenizi zorlayabilir. Bu yüzden tüm eksi ve artı yönleri ile ulaşım araçlarını inceleyerek ulaşım aracınızı belirleyebilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2020 12:31 GÜNCELLEME 02.06.2020 12:31 SEYAHAT
Seyahatlerde hangi ulaşım aracı tercih edilmeli? Tren mi yoksa uçak mı?
Seyahatlerde hangi ulaşım aracı tercih edilmeli? Tren mi yoksa uçak mı?

Seyahat ederken uzun yolculuklarda ve kısa yolculuklarda tercih edeceğiniz ulaşım aracı değişebilir. Uzun yolculuklarda uçak tercih ederken kısa mesafelerde demir yolu tercihini yapabilirsiniz. Ayrıca kara yolu da kısa mesafe ya da uzun mesafe yolculuklarda tercih edilen diğer bir araçtır. Ancak en uygunu hangisi? Salgın döneminde de gündeme gelen bir konu oluyor. Özel aracı olmayan kişiler otobüs ya da uçak ile nasıl seyahat edeceklerini düşünüyorlar. Seyahatlerde hangi ulaşım aracı tercih edilmeli tüm detaylar haberimizde yer alıyor.  

 

 

Yolculuklarda hangi ulaşım aracı kullanılmalı?

HANGİ ARAÇ TERCİH EDİLMELİ? 

Seyahatlerde uzun mesafe ve kısa mesafelerde kesinlikle ulaşım aracı değişmektedir. Kısa mesafeli bir yere gidecekseniz özel araç tercih edebilir ya da otobüs bileti alabilirsiniz. Kısa mesafeli, 1-2 saat mesafede bulunan seyahat adreslerine ulaşımınızı böyle yapabilirsiniz. Ancak yolculuk süresi uzayacaksa bunun için değişik ulaşım yolları tercih edebilirsiniz. 3-4-5 saatlik mesafelerde kesinlikle kara yolu tercihinizin yanında demir yolu ulaşımını da tercih edebilirsiniz. Eğer trenle ulaşım sağlayabiliyorsanız 3 saatin üzerindeki yerlere trenle gitmenizi öneririz. Bundan daha uzun sürecek yolculuklarda ise uçak daha rahat edeceğiniz bir ulaşım aracı olacaktır. Kısa mesafelerde tercih edeceğiniz uçak yolculuğu sizi daha fazla yoracaktır. Havalimanına ulaşma süresi, uçağa binme ve uçaktan inme sürelerini göz önüne alacak olursak kısa mesafelerde süre daha fazla uzayabilir.

 

 

Özel araçlar hangi mesafede tercih edilmeli?Zaten kısa mesafelerde uçuşlar bulunmuyor. En az beş saat mesafe bulunmalı. Bazı yakın illere uçuşlar bulunsa da bunlar aktarmalı olacağı için başka illere giderek hedef ile ulaşacağınız için zamandan yine kayıp yaşayabilirsiniz. Bu yüzden kısa mesafelerde mutlaka otobüs ya da özel araç tercih etmelisiniz. 5 saat ve üzerinde yapacağınız yolculuklarda uçak ya da tren tercih edebilirsiniz. Tren yolculukları da çok iyi geçen, eğlenceli seyahatlerdir. Yurt dışı seyahatlerinizde ise yine tren tercih edebilir ya da diğer ulaşım araçlarını da tercih edebilirsiniz. Daha hızlı ve yorulmadan yurt dışı seyahatini tamamlamak için mutlaka uçak tercih etmelisiniz.  

ÖZEL ARAÇ İLE ULAŞIM  

Özel araç ile ulaşım

Özel araç ile ulaşım her zaman daha rahat yapılan yolculukları beraberinde getirir. Herkes kendi aracında istediği gibi etrafı keşfederek gezisini yapabilir. Bu yüzden tercih edilecek en güzel ulaşım aracı diyebiliriz. Bir yere seyahat ederken mümkün olduğu derecede kendi aracınızla yapmaya gayret edin. Çünkü yolculuğun rotasını siz belirleyeceksiniz. Yolda açacağınız keyifli müziklerle unutulmaz bir yolculuk yapabilirseniz. Tabi ki arabayı siz kullanacağınız için bu konuda biraz yorgunluk yaşayabilirsiniz. Ancak bununla beraber yollarda görmek istediğiniz her yeri göreceğiniz için gerçek bir keşif de yapmış sayılacaksınız. Almanya'ya giden ya da Almanya'dan gelen bazı vatandaşlarımız özel araç ile ulaşım sağlıyorlar. Günlerce yollarda seyahat eden gurbetçiler için özel araç ile yolculuk en çok tercih edilen oluyor.  

OTOBÜS İLE ULAŞIM  

Otobüsle ulaşım

Kısa mesafeli yolculuklarda mutlaka tercih edilecek ulaşım aracı otobüslerdir. Kısa mesafede otobüse binmesi kolay, yolculuk kısa ve iniş de yine kolay olacaktır. Bu yüzden İstanbul- Tekirdağ, Ankara- Konya, İzmir- Manisa gibi iller arasında otobüs yolculuğu tercih etmek daha iyi olacaktır. Arasında çok mesafe bulunmayan iller arasında otobüsü tercih edebilirsiniz. Yurt dışı seyahatinde yolculuk çok uzun sürecektir. Bu yüzden yurt dışı için otobüsü tercih etmenizi önermiyoruz. Ancak daha ekonomik olduğu için bütçenizi uçak bileti aşıyorsa otobüs de tercih edebilirsiniz.  

UÇAK İLE ULAŞIM  

Uçakla ulaşım

Uçak tercih edilecek en hızlı ve en rahat ulaşım aracıdır. Çok uzak mesafelerde dahi kısa sürede ulaşarak diğer ulaşım araçları kadar yorulmadan yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz. Bu yüzden gideceğiniz yer eğer yurt dışı ise bu seyahatinizde mutlaka uçak tercih etmelisiniz. Uzun saatler boyunca otobüste ulaşım yapmak çok yorucu olabilir. Hem ruhen hem de bedenen yorulma söz konusu olabilir. Uçak biletleri eğer pahalı geliyorsa bunun için ucuz uçak bileti almanın yolları adlı haberimizi okuyabilirsiniz. Bu sayede nasıl ucuza uçak bileti bulabileceğinizi de öğrenebilirsiniz. Seyahatinizi bütçenizi aşmadan tamamlayarak rahat bir yolculuk yapabilirsiniz.  

Ucuz uçak bileti nasıl alınır?

TREN İLE ULAŞIM  

Tren yolculuğu

Doğu ekspresinden de anlaşıldığı üzere tren yolculukları dünyanın en iyi yolculukları diyebiliriz. Trenle yapılan yolculuklar eğlenceli ve güzel geçer. Türkiye’den yurt dışına yapılacak yolculuklarda bazı şartlarda trenler tercih ediliyor. Çok güzel bir yolculuk deneyimi yaşatan tren yolculuklarında doğayı izleyerek, istasyonlarda o ili ya da kasabayı keşfederek seyahat edebilirsiniz.  

Doğu Ekspresi yolculuğunda işinize yarayacak 5 öneri

GEMİ İLE ULAŞIM  

Gemiyle yolculukGemi ile ulaşım sağlayacak olan kişiler için en yavaş ulaşım aracı olduğunu söyleyelim. Ancak dünyayı gezen gemiler var. Bu gemilerle tüm güzel liman şehirlerini görebilirsiniz. Çok uzun sürse de güzel bir yolculuk olacak ve denizdeki yolculuğunuz farklı bir deneyim yaşatacaktır.  

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR