Hayalet şehir Kapadokya havadan görüntülendi

Korona virüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerle hayalet şehre dönen Türkiye'nin önemli turizm bölgesi Kapadokya havadan görüntülendi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.04.2020 10:37 GÜNCELLEME 14.04.2020 10:37 SEYAHAT
Hayalet şehir Kapadokya havadan görüntülendi
Hayalet şehir Kapadokya havadan görüntülendi

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde korona virüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 19 Mart 2020 tarihinden itibaren müze ve ören yerlerinin ziyarete kapatılmasıyla bölge adeta hayalet şehre döndü.

 

HAYALET ŞEHİR

Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği Paşabağları ören yerleri, aşıklar vadisi ve Göreme beldesi korona virüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerin ardından boş kalırken boş kapan Kapadokya bölgesi havadan görüntülendi. 

 

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre KapadokyaBölgesini 18 Mart tarihine kadar 54 bin 382 yerli ve yabancı turist ziyaret etmesinin ardından bölge 19 Mart tarihinden itibaren boş kaldı. Kapadokya bölgesini Nisan 2019 tarihinde ise 360 bin 46 yerli ve yabancı turist ziyaret etmişti. 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 4
  • Asker 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben kapadokyaya gittim. Gerçekten turist çok fazla. Özellikle asyalı. Bizler avrupada demirden yapılma trafo gibi kuleye özeneceğimize ülkemizde bulunan doğa harikalarına özensek daha ilgi çekici olur insanlar tarafından.
    Cevapla
  • lotuss 4 yıl önce Şikayet Et
    bu millet kendi ülkesinin güzelliklerini kendi imkanlarıyla gezip göremiyorsa böyle sistem batsın zaten
    Cevapla
  • Alhamra 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu millet gezer görürde değerini bilmiyor ayak bastığı yeri mahvediyor kırıyor döküyor yağmalıyor o nedenle bir çok yer bakir kalması gerekir değerini bilenler görsün
    Cevapla
  • Bozoklu Turan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hastalığın Azıcık daha ilerlerse muhtemelen sana ters gömlek giydirirler....!!!! Allah şifa versin...!
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR