Bakan Ersoy'dan turist rehberleri ve MüzeKartlılara müjde

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sezon açılana kadar profesyonel turist rehberlerine destek sağlamak üzere düşük faizli, 10 bin liraya kadar limitli kredi uygulaması başlatacaklarını ve MüzeKartlar'ın süresinin uzatılacağını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.04.2020 14:58 GÜNCELLEME 19.04.2020 15:30 SEYAHAT
 Bakan Ersoy'dan turist rehberleri ve MüzeKartlılara müjde
Bakan Ersoy'dan turist rehberleri ve MüzeKartlılara müjde

Türkiye’de aktif olarak çalışan 8 bin profesyonel turist rehberi ile MüzeKart sahiplerine müjde veren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tanıtım faaliyetlerini de Mayıs ayının ortasından itibaren yoğun olarak yeniden başlatacaklarını söyledi.  

 

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bir televizyon kanalına verdiği röportajda sezon açılana kadar profesyonel turist rehberlerine destek sağlamak üzere 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeli düşük faizli ve 10 bin liraya kadar limitli kredi uygulaması başlatacaklarını kaydetti. “Profesyonel turist rehberlerine ilişkin bir kredi hazırlığını Maliye ve Hazine Bakanlığımız ile tamamladık” diyen Bakan Ersoy, “Bakanlık internet sitesi üzerinden çevrimiçi olarak başvuru yapabiliyorlar. 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeli çok düşük faizli ve 10 bin liraya kadar limitli bir krediyi profesyonel turist rehberlerinin kullanımına açtık. Yaklaşık 8 bin aktif rehber var. Bu rehberlerin tamamı yararlanabilecek” dedi.

İKİNCİ MÜJDE MÜZEKART SAHİPLERİNE

Bakan Ersoy, MüzeKart sahiplerine de müjde verdi. Müzelerin kapalı olması nedeniyle kullanılamayan MüzeKartlar'ın süresinin uzatılacağını belirten Ersoy, “Ziyaretçiler müzelerimize yeter ki gelsinler. Biz onları üzmeyiz. Müzelerimizin kapalı kaldığı süreyi kartların bitiş sürelerine ilave edeceğiz" diye konuştu. 

 

 

TANITIM FAALİYETLERİ BAŞLIYOR

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile birlikte Mayıs ayının ortasından itibaren yoğun bir tanıtım çalışmasına yeniden başlayacaklarını ifade eden Ersoy, ülkeler ve onların havalimanlarının olduğu bölgeler bazında başlatacakları çalışmalar kapsamında hedef pazarların ulusal ve sosyal medyalarında çok ciddi tanıtım yapacaklarını kaydetti. Ersoy, rehberlere destek kredisi ile MüzeKart müjdelerini ayrıca kendi sosyal medya hesaplarından da paylaştı.    
                                         

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 3
  • Hasan yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ocak ayında topkapı sarayını izyaret etmek istedik çocuklarımla sarayın giriş ücretini görünce türkler girmesin diye özel fiyatlamdırma yaptıkları kanati oluştu bende bu kültürsüz bakanlık türk halkına bu saraylatın giriş ücretini 10 tl ye indir o sarayların temelimdw benim ejdadımın kanı var siz hangi milletin bakanısınız siz ne hakla 70 tl yaptınız giriş ücretini, Beyefendiler hazineden maaş alanlar bizim öaşlarımız sizin devletin sosyal haklarından faydlandığınız kadar değil biraz utanmanız varsa tc vatandaşları ve türk devletlerinin vatandaşlarına giriş ücretimi 10 tl yapınız aksi halde size her vakit her rekatta bedduacıyım.
    Cevapla
  • Yücel 3 yıl önce Şikayet Et
    60 tlye müze kart ol 1yıl bütün türizm bakanlığına bağlı müzeler bedava
    Cevapla
  • öneri 3 yıl önce Şikayet Et
    turizmi bugalov tarzı evlerle açabilisiniz belki. otele gitmek istemeyenler için. tek kişilik çift kişilik aileler için biraz daha büyükçe olan taşınabilir hafif malzemeden yapılmış sosyal mesafe dikkat edilerek yerleştirilmiş. dağa taşa konuşlandırın.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR