Tarihi Hasankeyf'e 3 limandan ulaşılacak

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı tamamlanan Ilısu Barajı'nın su tutmaya başlamasının ardından göl sahasında kalan Hasankeyf ilçesindeki tarihi eserleri görmeye gelecek yerli ve yabancı turistler için biri yüzer 3 liman inşa ediliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 23.04.2020 16:54 GÜNCELLEME 23.04.2020 16:54 SEYAHAT
Tarihi Hasankeyf'e 3 limandan ulaşılacak
Tarihi Hasankeyf'e 3 limandan ulaşılacak

Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç, üreteceği enerji ile ülke ekonomisine büyük katkı sunacak olan Ilısu Barajı'nın su tutmasının ardından oluşacak gölün büyüklüğüne dikkat çekti.

 

ZİYARETTEN SONRA AYNI YOLDAN DÖNÜLECEK

Hasankeyf Kalesi yakınındaki Şaab Vadisi'nde yapılan antik limanın tamamlandığını belirten Koç, yapımı süren diğer iki limanın ise mayıs sonunda biteceğini söyledi. Bunlardan birinin Hasankeyf Müzesi yakınına inşa edildiğini belirten Koç, şöyle konuştu:

 

"En büyük gezi ve kültür turizm anlamındaki ögesi olan Hasankeyf Kalesi ile yeni yerleşim yeri arasındaki ulaşımı bu limanlarla sağlayacağız. Bu irtibat sağlandıktan sonra misafirlerimiz müze alanında bulunan limandan tekneler vasıtasıyla karşıdaki yüzer limana geçecekler. Oradaki ören yerlerini, kale, darphane ve diğer mekanları ziyaret ettikten sonra aynı yol üzerinden geri dönecekler."

KAYNAK : DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR