Sarıgazel Tabiat Parkı, sarıya büründü

Samsun'da bulunan Sarıgazel Tabiat Parkı, ilkbaharın gelişiyle bambaşka bir silüete büründü. Açan düğün çiçekleriyle birlikte sarararan park, kartpostallık manzaralar oluşturdu.

ABONE OL
GİRİŞ 30.04.2020 15:02 GÜNCELLEME 30.04.2020 15:02 SEYAHAT
Sarıgazel Tabiat Parkı, sarıya büründü
Sarıgazel Tabiat Parkı, sarıya büründü

Bahar havası Anadolu'da kendini göstermeye başladı. Özellikle yaylalar yeşillenip çiçek açarken, tabiat parkları bu süreçte en güzel görünüme sahip olan alanlar arasında yer aldı.

 

Samsun'un 19 Mayıs ilçesi sınırları içerisinde yer alan Sarıgazel Tabiat Parkı da o parklardan biri oldu.

 

KARTPOSTALLIK MANZARALAR

İçerisinde dişbudak ve sahil çamı gibi ağaçların bulunduğu Sarıgazel Tabiat Parkı’nda, ilkbaharın gelişiyle güzel manzaralar ortaya çıktı. Yılın her dönemi binlerce kişinin ziyaret ettiği tabiat parkı, açan yabani düğün çiçekleriyle birlikte seyrine doyumsuz manzara oluşturdu.

Sarı ve yeşilin bütün tonlarının görülebileceği ve kuş cıvıltılarının yankılandığı tabiat parkı, koronavirüs tedbirleri kapsamında mart ayında ziyarete kapatıldı.

KORONAVİRÜS SESSİZLİĞİ

Çadır kamp, tabiat yürüyüşü, bisiklet turu gibi aktivitelerin de yapıldığı tabiat parkında koronavirüsten dolayı sessizlik hakim.

Kent merkezinde ve orman içerisinde yer alması sebebiyle piknikçiler tarafından da sıklıkla tercih edilen park, girişine şerit çekilerek, ziyarete kapalı tutuluyor.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR