Konyaaltı Sahili'nde karavanlı izole yaşam

Koronavirüs önlemleri kapsamında Evde Kal çağrılarına uyan vatandaşların kimileri çağrıya karavanlarında kalarak uyuyorlar. Konyaaltı Sahili'nde 20'nin üzerinde karavan, sosyal mesafe kurallarına uyarak izole bir yaşam sürüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2020 14:55 GÜNCELLEME 01.05.2020 14:55 SEYAHAT
Konyaaltı Sahili'nde karavanlı izole yaşam
Konyaaltı Sahili'nde karavanlı izole yaşam

Koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında tüm Türkiye ‘Evde Kal’maya devam ederken, Antalya’da yaşayan karavancılar da, sosyal mesafeye göre park ettikleri karavanlarında izole yaşamı sürdürüyor.

 

Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili kıyısına yakın bir bölgede 20’nin üzerinde karavanda, sosyal mesafe kuralına uygun bir hayat yaşanıyor. Araçlarını uygun mesafeler halinde park eden vatandaşlar, apartman yaşamından uzak deniz manzaralı bir bölgede koronavirüse karşı izole yaşamı tercih ediyorlar. Karavanlarına kapanan vatandaşlar, elektriği güneşten, suyu ise yakın bölgedeki çeşmelerden temin ediyorlar. Aralarında 65 yaş üstü vatandaşların da bulunduğu karavancılar, karavanlarında olsa dahi maske takıyor, kolonyayı eksik etmiyor. 

 

İşinden dolayı 22 ülke gezdiğini belirten Osman Sürer (70), “Almanya, Hollanda, Belçika, Suudi Arabistan, Kazakistan gibi ülkelere çok gittim" dedi. Koronavirüsten korunmak için elinden gelen gayreti gösterdiğini ifade eden Sürer, "Yalnız yaşıyorum. Ekmeğimi, suyumu gidip kendim alıyorum. Mecburum” şeklinde konuştu. 

HERKES KARAVANINDA KALSIN

Nusret Sandıkçı ise karavan yaşantısını sevdiği için tercih ettiğini, 3 aydır da Antalya’da olduğunu kaydetti. Koronavirüs nedeniyle Antalya’dan ayrılamadığını belirten Sandıkçı, "Geri dönecektim olmadı. Biletim iptal oldu. Biz de bekliyoruz. Ben şehir hayatından bıkmış, yılmış biri olarak benim için karavan daha iyi. Tabi zaman zaman şehir hayatındaki olanaklarımız burada olamayabiliyor" diye konuştu.

Karavanda kendilerini izole ettiklerini vurgulayan Sandıkçı, "Herkes karavanında kalsın. Çevremiz, dünyamız için bunu yapmak zorundayız. Sokağa çıkma yasağında da buradayız. Yasak olmasa da buradayız. ’Evde kal’ diyoruz, biz de karavanda buna uyuyoruz" ifadelerini kullandı.                  

KAYNAK : İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR